Asperges

Discussie in 'De lounge' gestart door Morrighan, 13 mei 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. janette

    janette VIP lid

    26 feb 2007
    5.113
    0
    0
    Ben op zoek naar de droombaan
    Heiloo
    die zo van het land zijn natuurlijk verser...en daardoor zijn ze niet achteruit gegaan in smaak
    die in de super drogen toch altijd wat uit....
     
  2. Krokus

    Krokus Fanatiek lid

    5 okt 2007
    3.080
    0
    0
    Grubbenvorst
    ik woon toevallig in het aspergedorp van Nederland. (geen grapje) Ik weet uit ervaring dat je asperges dun moet kopen en inderdaad direct van het land, dan zijn ze echt lekker en tijdens het koken een beetje melk in het water en een klontje boter, dan worden ze ook lekker smeuig. Heerlijk.
     
  3. toerist18

    toerist18 VIP lid

    23 okt 2005
    8.317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    Ik doe het met aardappelpuree creme fresh (maggie)
    De asperges wikkel ik in schouderham
    asperge sausje erover en paneermeel
    dan in de oven.
    Op je bord een eitje erbij en maggie eroverheen, mmmm lekker!
     
  4. Miepie80

    Miepie80 VIP lid

    6 mei 2007
    8.101
    4
    0
    Tip voor asperges invriezen; afhalen, heel even koken en dan pas invriezen. Dan worden ze niet zo waterig als wanneer je ze rauw invriest ;)

    Enne... bedankt voor de tip van die aspergeboer in De Bilt, ga er gelijk even langs vd week! :)
     
  5. Niet meer actief

    boer buis in de bilt is makkelijk te vinden.
    Hij heeft een uithangbord in de vorm van grote asperges aan de weg staan, je rijdt een landweggetje in, die rij je helemaal uit en dan ben je bij zn boerderij.
    Hij vraagt 5,50 per pond asperges, maaaar ze zijn heerlijk!
     
  6. Bianca24

    Bianca24 Fanatiek lid

    16 jul 2007
    1.063
    0
    0
    verzorgende
    weet je, asperge schotel is heeeeeeeeeerlijk...als ik eraan denk loopt me het water al in de mond :)

    zo maak je het:

    nodig
    asperges
    plakjes ham
    plakjes kaas
    aard. schijfjes
    knoflooksaus

    doe de aard schijfjes in een overschaal, daaroverheen doe je de asperges, daar weer overheen de ham....en dan de plakjes kaas..
    3 kwartier in de oven en klaar,
    doe er nog eens voor de knoflookfans knoflooksaus overheen en :thumup: mmmmmmmmm
    EET SMAKELIJK...
     
  7. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    Lees hier dat jullie allemaal voor de dunne gaan.. terwijl de dikke eigenlijk veel lekkerder zijn!
    (Woon in gebied waar ik zeer snel aan verse asperges kan komen)

    En ze horen niet taai te zijn, dan zijn ze namelijk niet goed geschild. Liever een laagje extra eraf schillen.

    Hoe ik ze eet?
    1: gekookt/gestoomd en dan met sausje van roomboter, gekookt ei en ham (allemaal in het sausje) en dan natuurlijk peper/zout/en eventueel andere kruiden erbij. En dan gebakken krieltjes erbij.
    2: roerbakken in het sausje (dus met veel roomboter, de eieren en de ham)

    Als ik ze eet eet ik er ook wel heel veel van.. reken hier op halve kilo per persoon :D
     

Deel Deze Pagina