stoofpotje met 1.25 ml wijn

Discussie in 'Gezondheid' gestart door mama40, 29 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mama40

    mama40 Fanatiek lid

    30 mei 2012
    1.583
    5
    38
    Mijn vriend is vandaag jarig en ik wilde hem verrassen met een rustiek kipstoofpotje.
    Maar daar moet 1.25 ml witte wijn bij.
    Ik dacht, alcohol vervliegt tijdens het stoven maar nu twijfel ik toch weer.
    Potje staat inmiddels te stoven maar misschien toch maar beter dat ik voor mezelf iets anders maak?
     
  2. Blub69

    Blub69 Fanatiek lid

    1 mrt 2012
    2.177
    0
    0
    Alcohol vervliegt inderdaad, dus het kan geen kwaad. Lekker van genieten vanavond!
    En gefeliciteerd met je vriend!
     
  3. Merlijn

    Merlijn Actief lid

    16 mrt 2012
    280
    0
    0
    #3 Merlijn, 29 okt 2012
    Laatst bewerkt: 29 okt 2012
    Hoi, er blijft altijd wel iets achter van alcohol in je stoofpotje. Hoeveel dat hangt af van hoe lang je het stooft
    Flamberen, er blijft 75% achter
    Stoven 15 min uur: er blijft zo'n 40 achter
    Zie deze link
    Alcohol | Voedingscentrum

    Edit, ik zie nu dat het wel gaat om een wel heel kleine hoeveelheid wijn. Weet niet of dit kwaad zou kunnen. Maar de richtlijnen zeggen dat er geen veilige ondergrens is. Weet dus niet wat ik je adviseren moet...
     
  4. Arual83

    Arual83 Fanatiek lid

    11 jan 2012
    3.530
    0
    0
    Zuid-Holland
    Er schijnt inderdaad altijd wel iets achter te blijven, na 2 uur stoven geloof ik nog 10%. Ik gebruik daarom voor de zekerheid helemaal geen alcohol meer met koken en stoven.

    Gefeliciteerd met je vriend zijn verjaardag!
     
  5. Woezel 25

    Woezel 25 Fanatiek lid

    2 feb 2010
    1.779
    0
    36
    NULL
    NULL
    Met zo;n klein beetje blijft er na het stoven echt maar zoooo weinig van over, ik geloof niet dat het kwaad kan. Ik zou er lekker van gaan genieten. Zelf ok wel eens in de zw. met een beetje wijn gekookt/gestoofd hoor..

    Gefeli met je vriend
     
  6. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Er blijft wel iets over. Maar je verdeelt het over meer mensen, is weinig, en daar blijft dan een klein percentage van over.

    Dus ik heb het zelf wel gegeten (pasta saus met rode wijn dan). Dat was een glaasje, verdeeld over 3 personen en dan nog deels verdampt..
     
  7. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Er blijft zo weinig over, ik doe ook altijd gewoon een flesje donker bier in mijn stoofpot en in mijn hachee.
     
  8. mama40

    mama40 Fanatiek lid

    30 mei 2012
    1.583
    5
    38
    Dank jullie wel voor de felicitaties.
    Ik had al opgezocht wat er overbleef, eten wordt door 4 gedeeld dus dat is heel erg weinig.

    Ik ga er maar van genieten dan!
     
  9. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Receptje? Het klinkt wel erg goed :D
     
  10. mama40

    mama40 Fanatiek lid

    30 mei 2012
    1.583
    5
    38
    2 eetlepels olijfolie
    1 prei,schoongemaakt en fijngesneden
    2 tenen knoflook, in plakjes
    4 plakken panchetta,fijngesneden
    4 kippendijfilets van 140 gram, gehalveerd (maak de stukjes iets kleiner hoor)
    bloem, om te bestuiven
    200 gr (kastanje) champignons
    4 aardappeltjes, in vieren
    125 ml droge witte wijn
    250 ml kippenbouillon
    3 takjes tijm
    1 takje dragon (gebruik zelf wel de gedroogde versie)
    125 ml room
    zeezout
    versgemalen zwarte peper

    Olie,prei,knoflook en panchetta fruiten totdat het goudbruin is.
    Bestuif de kip met bloem en bak in dezelfde pan in 2 minuten beide kanten goudbruin.
    Champignons erbij, 2 minuten bakken.
    Voeg aardappelen,wijn, bouillon,tijm en dragon toe, dek af en laat ong 30 min sudderen totdat de kip gaar is.
    Roer en room,peper en zout door.

    Meestal bak ik er een lekker bruin brood bij, kruidenboter en smullen maar!
     
  11. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.088
    10.382
    113
    Dit soort gerechten geef ik mijn zoontje zelfs al langere tijd. Ik ben aardig anti-alcohol, maar zo'n beetje in een stoofpot zou ik me geen zorgen over maken.
     
  12. Luja

    Luja Niet meer actief

    Ik maak ook nog gewoon pasta met zalm (niet voorverpakt, vers) in witte wijn saus dus maak je geen zorgen! Daarvan eten mijn meiden van 3 jaar ook gewoon mee
     
  13. Bob1981

    Bob1981 Fanatiek lid

    7 mrt 2011
    2.253
    26
    48
    Vrouw
    Mmmmmmm....zie nu je topic krijg er trek van...:D lekker recept zeg!! Ik pik hem van je en ga van het weekend aan de slag ermee. Heerlijk!!
     
  14. channe

    channe Fanatiek lid

    4 aug 2012
    1.147
    70
    48
    NULL
    Hier ook gewoon gekookte mosselen met witte wijn gegeten! HeerlijK!!
     
  15. mama40

    mama40 Fanatiek lid

    30 mei 2012
    1.583
    5
    38
    Eet smakelijk alvast, hier wordt het erg gewaardeerd!!!
     
  16. Lousaa

    Lousaa Fanatiek lid

    18 nov 2011
    2.497
    2
    38
    Net ook nog uiensoep met witte wijn op. Ik drink geen slok, maar bij dit soort dingen denk ik:ach.. als ik bonbons krijg, ga ik ook niet eerst testen wat er in zit, en ik eet ook nog whiskey cocktailsaus, zal ik maar zeggen.
     
  17. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.088
    10.382
    113
    Van het weekend een tartufo toetje op. Daar bleek ook alcohol in te zitten. Ik had het niet geproefd dus het zal niet veel zijn geweest. Dat zijn zaken waar ik me niet zo'n zorgen over maak.
     

Deel Deze Pagina