Mijn vriend is vandaag jarig en ik wilde hem verrassen met een rustiek kipstoofpotje. Maar daar moet 1.25 ml witte wijn bij. Ik dacht, alcohol vervliegt tijdens het stoven maar nu twijfel ik toch weer. Potje staat inmiddels te stoven maar misschien toch maar beter dat ik voor mezelf iets anders maak?
Alcohol vervliegt inderdaad, dus het kan geen kwaad. Lekker van genieten vanavond! En gefeliciteerd met je vriend!
Hoi, er blijft altijd wel iets achter van alcohol in je stoofpotje. Hoeveel dat hangt af van hoe lang je het stooft Flamberen, er blijft 75% achter Stoven 15 min uur: er blijft zo'n 40 achter Zie deze link Alcohol | Voedingscentrum Edit, ik zie nu dat het wel gaat om een wel heel kleine hoeveelheid wijn. Weet niet of dit kwaad zou kunnen. Maar de richtlijnen zeggen dat er geen veilige ondergrens is. Weet dus niet wat ik je adviseren moet...
Er schijnt inderdaad altijd wel iets achter te blijven, na 2 uur stoven geloof ik nog 10%. Ik gebruik daarom voor de zekerheid helemaal geen alcohol meer met koken en stoven. Gefeliciteerd met je vriend zijn verjaardag!
Met zo;n klein beetje blijft er na het stoven echt maar zoooo weinig van over, ik geloof niet dat het kwaad kan. Ik zou er lekker van gaan genieten. Zelf ok wel eens in de zw. met een beetje wijn gekookt/gestoofd hoor.. Gefeli met je vriend
Er blijft wel iets over. Maar je verdeelt het over meer mensen, is weinig, en daar blijft dan een klein percentage van over. Dus ik heb het zelf wel gegeten (pasta saus met rode wijn dan). Dat was een glaasje, verdeeld over 3 personen en dan nog deels verdampt..
Er blijft zo weinig over, ik doe ook altijd gewoon een flesje donker bier in mijn stoofpot en in mijn hachee.
Dank jullie wel voor de felicitaties. Ik had al opgezocht wat er overbleef, eten wordt door 4 gedeeld dus dat is heel erg weinig. Ik ga er maar van genieten dan!
2 eetlepels olijfolie 1 prei,schoongemaakt en fijngesneden 2 tenen knoflook, in plakjes 4 plakken panchetta,fijngesneden 4 kippendijfilets van 140 gram, gehalveerd (maak de stukjes iets kleiner hoor) bloem, om te bestuiven 200 gr (kastanje) champignons 4 aardappeltjes, in vieren 125 ml droge witte wijn 250 ml kippenbouillon 3 takjes tijm 1 takje dragon (gebruik zelf wel de gedroogde versie) 125 ml room zeezout versgemalen zwarte peper Olie,prei,knoflook en panchetta fruiten totdat het goudbruin is. Bestuif de kip met bloem en bak in dezelfde pan in 2 minuten beide kanten goudbruin. Champignons erbij, 2 minuten bakken. Voeg aardappelen,wijn, bouillon,tijm en dragon toe, dek af en laat ong 30 min sudderen totdat de kip gaar is. Roer en room,peper en zout door. Meestal bak ik er een lekker bruin brood bij, kruidenboter en smullen maar!
Dit soort gerechten geef ik mijn zoontje zelfs al langere tijd. Ik ben aardig anti-alcohol, maar zo'n beetje in een stoofpot zou ik me geen zorgen over maken.
Ik maak ook nog gewoon pasta met zalm (niet voorverpakt, vers) in witte wijn saus dus maak je geen zorgen! Daarvan eten mijn meiden van 3 jaar ook gewoon mee
Mmmmmmm....zie nu je topic krijg er trek van... lekker recept zeg!! Ik pik hem van je en ga van het weekend aan de slag ermee. Heerlijk!!
Net ook nog uiensoep met witte wijn op. Ik drink geen slok, maar bij dit soort dingen denk ik:ach.. als ik bonbons krijg, ga ik ook niet eerst testen wat er in zit, en ik eet ook nog whiskey cocktailsaus, zal ik maar zeggen.
Van het weekend een tartufo toetje op. Daar bleek ook alcohol in te zitten. Ik had het niet geproefd dus het zal niet veel zijn geweest. Dat zijn zaken waar ik me niet zo'n zorgen over maak.