BBQ

Discussion in 'De lounge' started by mouschy, Jul 17, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mouschy

    mouschy Fanatiek lid

    Aug 30, 2005
    3,709
    0
    0
    kraamverzorgster, nu ben ik gastouder.
    Noord Holland
    JAAAAH het is er echt weer weer voor hahahaha :D en nu vroeg ik me af wat eten jullie nou precies/ongeveer bij de BBQ?
     
  2. Marijke1985

    Marijke1985 Fanatiek lid

    Jan 11, 2006
    2,505
    1
    0
    serveerster
    Oooo van alles... hamburgers, kipsatestokjes, spietsen, lamsruggetjes(jummie!!!!!) kippenpootjes, worstjes, etc,etc
     
  3. Jodi

    Jodi Fanatiek lid

    Jan 17, 2006
    1,696
    0
    0
    Ik eet zelf:

    kipsate (zonder stoke, scheelt klaarmaak tijd met rijgen.)
    Garnalen spies

    en soms wat hamburgers/ merquis worstjes of spareribs.

    We hebben altijd nog veel en veel meer hoor.
    Mijn moeder is altijd bang dat we tekort komen.
    (dag erna gaat vlees door de nasi ofzo... :))

    En naast vlees hebben we:
    salades, sla, fruit (meloen, ananas) stokbrood, kruidenboter, satesaus, andere sausjes......etc etc etc...)
     
  4. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Hmm veel winkels verkopen gewoon standaardpakketjes voor op de bbq :)

    Daar zitten meestal hamburgers, kip, worstjes en spiesjes in.

    Maar eigenlijk kan natuurlijk alles wat vlees is op de bbq :)

    En wat ik vaak doe is gewoon idd zo'n pakket halen.
    Dat is voor met zn 2en ruim voldoende.
    En veel kipsate (dat is altijd lekker)
    Met verse salade...

    Dan zit het buikje wel vol

    Dat is net jammer aan met zn 2en bbqen.. het idee van "veel vlees" is toch wat beperkt :)
    Vandaar die pakketen.. daar zit gewoon toch vanalles in.. en in totaal is het niet verschrikkelijk veel :)
     
  5. Inky

    Inky Fanatiek lid

    May 12, 2006
    3,195
    0
    0
    Leerkracht
    wij eten altijd vlees van de supermarkt maar als we gaan bbq-en dan gaan we naar de slager.

    Wij nemen meestal, speklap, spare-rib, 3 soorten spiezen en een worstje.

    Verder maak ik altijd een bakje sla bij, aardappelsalade, olijven, komkommer, stokbrood en sausjes.

    verder niet veel want dan zitten we al vol voordat het vlees gaar is haha.
     
  6. ElleE

    ElleE Actief lid

    Jun 4, 2006
    223
    0
    0
    Hahaha, wat een vleeseters zeg! Wij maken vaak zalm op de bbq (bijvoorbeeld ingepakt in alufolie), groentespiezen (met paprika en courgette en champignons en uien, olie erover en dan aan stokjes doen), of gepofte aarappels (ook in folie) of maiskolven (ook in folie)!

    Bij ons geen bbq zonder alufolie dus ;) Maar we eten ook wel vlees hoor, vooral karbonades en speklapjes doen het bij ons erg goed!
     
  7. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Hmm ik weet nooit zo goed hoe je vis op de bbq het best ekan klaar maken :)
    Anders at ik dat ook wel vaker
    Vis is goed :)
     
  8. pim

    pim Fanatiek lid

    Sep 22, 2005
    3,970
    0
    36
    Nijmegen
    Vis kun je in aluminiumfolie doen of in een speciale houder voor vis. Lekker!!!

    Ook hier verder vlees, maar ook groenten zijn lekker op de bbq (verticale plakken courgettes/aubergine (tevorden bestrijken met olijfolie) en bijvoorbeeld maiskolven (die moet je wel een uurtje tevoren in water leggen zodat ze zich volzuigen).

    Daarbij salade, stokbrood,, kruidenboter etc.


    Pim
     
  9. conny

    conny Bekend lid

    Mar 11, 2006
    891
    0
    0
    Directiesecretaresse
    Hier ook vooral vlees hoor, vele speklapjesliefhebbers in de familie- en vriendenkring, ook grootverbruikers van hamburgers, verder vind ik zelf gemarineerde kip zalig, en gambaspiezen kun je me ook heel blij mee maken ! Erbij in elk geval stokbrood met kruidenboter, huzarensalade, komkommersalade, stukken meloen met deze temperaturen, fruit zowiezo.

    Elle: Hoe maak je die zalm dan klaar? Een zalmmoot eerste marineren? En dan in alu folie wikkelen?
     
  10. Inky

    Inky Fanatiek lid

    May 12, 2006
    3,195
    0
    0
    Leerkracht
    als wij met zalm doen, dan pakken we ene verse moot zal, we smeren hem aan de bovenkant in met rode pesto dan in aluminium folie (binnenste buiten) en dan op de bbq.

    Maar het is ook lekker om er alleen zou en peper over te doen en als ie klaar is wat citroensap.

    Of met groenten erbij. Champignon, prei en ui hmmm lekker.
     
  11. susanne1979

    susanne1979 Fanatiek lid

    May 13, 2006
    3,799
    1
    0
    verzorgende
    Limburg
    hmm jammie.. krijg spontaan zin om te BBQ-en..
    Helaas hebben we alleen zo'n elektrisch grillgeval van phillips!!

    Wij halen meestal ook een bbq-pakket bij slager of supermarkt.
     
  12. senseemillia

    senseemillia VIP lid

    Nov 20, 2005
    8,645
    0
    0
    beleidsadviseur
    Utrecht
    Ja wij eten die courgettes ook in plakjes. Met een beetje geperste knoflook erop en wat peper. Wij doen dat ook met paprika's...heeeeeeeeerlijkkkkk is dat.

    Verder worstjes, spiesjes, maar ook vis (die haal ik dan lekker op de markt). En bijna altijd de maiskolf.
    Komkommersalade...jummie jummie...
     
  13. anniek

    anniek VIP lid

    Feb 5, 2006
    8,512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    *kwijl!*

    hiero altijd speklapjes! mmmm
    karbonade, spiesjes, chinese tong{vis} me hub lust vanalles....
    maja ik ben na 2 stukjes vlees al klaar
    verder altijd stokbrood met kruideboter! ander bbq ik niet!
    verder meestal wat van die salades en sausjes meloen... mmmm
     
  14. BeetjePeetje

    BeetjePeetje Bekend lid

    Jul 12, 2006
    530
    0
    0
    Drumsticks, speklappen, spare-ribs (zelf gemarineerd) en worstjes.
    Dan hebben we ook spiezen van ui, champignon en spekjes.
    Zelfgemaakte krieltjes-salade erbij en sausjes.
    Uiteraard het stokbrood niet vergeten, met kruidenboter en een schaaltje fruit erbij.
    (Okeeeeeeee, ik ga BBQ-en... hahaha)
     
  15. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Nou is het eh.. 8.13.. maar NU heb ik zin in bbqen! :( :)
     
  16. ElleE

    ElleE Actief lid

    Jun 4, 2006
    223
    0
    0
    Wij wikkelen de zalm in alufolie met een heleboel verse kruiden uit de tuin erbij! Met pesto kan inderdaad ook, is ook heel lekker! Of een lekkere dikke klont kruidenboter of kruidenroomkaas....
     
  17. elfje

    elfje Fanatiek lid

    Mar 11, 2006
    1,964
    0
    0
    verse ananas in blokje aan een spies, gedoopt in basterd suiker en kaneel!!! mmmmmmmmmmmmm heerlijk toetje
     
  18. stranger

    stranger Fanatiek lid

    Mar 28, 2006
    3,412
    0
    0
    Meestal bbq ik bij anderen dus ik wacht altijd af wat me voorgeschoteld wordt ;)
     
  19. mouschy

    mouschy Fanatiek lid

    Aug 30, 2005
    3,709
    0
    0
    kraamverzorgster, nu ben ik gastouder.
    Noord Holland
    We hebben gisteren heerlijk ge BBQt!!! Ik heb ook zalm gemaakt; een moot in een alufolie leggen, en allemaal verse tuinkruiden er op en dan inpakken zodat er nog stoom in kan ontwikkelen, dus niet helemaal er dicht omheen wikkelen. Na 10 min. is het klaar. Echt een aanrader! En gepofte aardapels. En kipsate spiesjes. Ook heb ik groente spiesen gemaakt, doet het hier ook altijd zeer goed hahaha. En stokbrood met kruidenboter (ciabatta) en salade. 8)
     
  20. malou

    malou Actief lid

    Nov 9, 2005
    241
    0
    0
    moeder!
    eindhoven
    Wij eten van alles.
    Garnalen aan een stokje is ook heerlijk, en zalm mmmmmm lekker!!
     

Share This Page