Wie heeft er een heerlijk recept voor verse pastasaus?

Discussie in 'De lounge' gestart door mijnhumpie, 6 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mijnhumpie

    mijnhumpie Actief lid

    12 jul 2012
    417
    1
    0
    NULL
    NULL
    Ik ben die potten kant en klare pastasaus wel een beetje zat en wil morgenavond zelf pastasaus maken, maar weet niet zo goed hoe en welke verhoudingen.

    Ik zat te denken aan knoflook, ui, gehakt, champignons, paprikaatje misschien? En verse basilicum natuurlijk. En als ik verse tomaten gebruik, moet ik dan nog blikjes tomatenpuree toevoegen? Of zo'n pakje gezeefde tomaten?

    Recipes wanted!!! :) Wie o wie wil het geheim van de chef onthullen?
     
  2. Lilly156

    Lilly156 Fanatiek lid

    9 dec 2012
    1.698
    0
    0
    Ik heb zelf het boek van jamie oliver (30 minuten).
    Heb even voor je gegoogled en hier het recept. Ik dacht eerst ook bleekselderij? wortel? maar is super lekker.
    Ik gebruik overigens gewoon spagetti in plaats van penne.
    Mijn eigen plekkie: Pasta voor de zwangere Jools
     
  3. Tulp21

    Tulp21 Niet meer actief

    Ik doe champignons, knoflook, ui, gehakt, rode paprika, courgette en gezeefde tomaten. En wat italiaanse kruiden.
     
  4. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Ik doe 4 tenen knoflook en 1 ui fruiten, dan 1 klein beetje water erbij met een bouillonblokje, stuk of 6 trostomaten in kleine stukjes, dit laten koken. Dan 1 blikje tomatenpuree erbij en 'n goede kneep tomatensaus. Soms doe ik er ook champignons of paprika bij. En als de saus klaar is, bestrooi ik 'm nog met peper en italiaanse kruiden.
     
  5. minon

    minon Niet meer actief

    Hier gaat er vanalles en nogwat in
    500 gram gehakt,
    2 uien
    1 paprika
    1 kg macaroni spaghettigroenten (of zelf snijden)
    1 pakje gezeefde tomaten van heinz
    1 blikje tomatenblokjes
    4 kleine blikjes tomatenpurree
    totaal 6 schepjes sambal
    totaal 4 schepjes knoflook (4 teentjes)
    Mexicaanse kruiden
    Gehaktkruiden
    Chilipeper
    Italiaanse kruiden
    Peterselie
    Beetje suiker
    Water

    Recept is wat lastig uit te leggen zo. Als je wilt stuur dan ff een pb dan probeer ik het te sturen. We eten er overigens vier keer van icm met 350 gram fusili/spaghetti per keer. Dit is voor ons voor 3 personen maar net hoeveel je eet natuurlijk.
     
  6. IS88

    IS88 Fanatiek lid

    8 jul 2012
    1.133
    1
    38
    NULL
    NULL
    ik ben fan van Gino D'Acampo, italiaanse kok ook wel bekend van ready steady cook!

    zijn basisrecept voor rode saus voor 6 pers
    4 el olijfolie
    1 ui
    1 grote wortel
    2 stengels bleekselderij
    500gr varkensgehakt
    500 gr rundergehakt
    2 glazen droge rode wijn
    7 dl passata
    2 el tomatenpuree
    2 dl kippenbouillon

    in het kort: groente 5 minuten smoren, gehakt toevoegen en bakken. wijn erbibj en laten verdampen, passata puree en bouillon toevoegen. 2uur zachtjes laten pruttelen. met zout en peper op smaak brengen.

    pasta erbij en een lekkere salade. jummie!
     
  7. IS88

    IS88 Fanatiek lid

    8 jul 2012
    1.133
    1
    38
    NULL
    NULL
    ik ben ook fan van zijn rigatoni met witte ragu

    3 el olijfolie
    50 gr gezouten boter
    1 ui
    2 stengels bleekselderij
    1 wortel fijngehakt
    100 gr pancetta
    400 gr half om half gehakt
    1,5 dl witte wijn
    2 dl groentebouillon
    250 gr mascarpone
    1/2 tl nootmuskaat
    4 el fijngesneden bladpeterselie
    500 gr rigatoni
    versgeraspte pecorino romano (kaas) naar smaak

    olijfolie en boter in pan verhitten, groenten en pancetta circa 10min fruiten. gehakt erbij en rul bakken. wijn in pan en laten inkoken. zout en peper naar smaak. bouillon toevoegen en 30 min laten pruttelen. mascarpone, nootmuskaat en peterselie door saus en 10 min op laag vuur. pasta koken en er door heen. bestrooien met de kaas en klaar.

    beide recepten kosten tijd maar zijn zo lekker!! ik kook dan voor 2x en bak de 2e keer in de koekenpan een portie op. :D
     
  8. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Ik maak de saus als volgt.
    2 paprika's
    2 uien
    3 teentjes knoflook
    5 overrijpe trostomaten
    350 gram rundergehakt
    Half bakje champignons
    Lepel honing
    Blikje tomatenpuree 50 gram
    Peper
    Zout
    Oregano
    Italiaanse kruiden
    Laurierblad

    Tomaten ontvellen.
    Alle groente snijden. Gehakt rul bakken. Alle groente meebakken. Naar smaak kruiden. Lepel honing toevoegen, tomatenpuree erbij, laurierblad erbij en 3 kwartier/uur laten pruttelen.
    Eet het graag met allerlei soorten pasta.
    Parmezaanse kaas, of mozzarella erbij. Lekkere salade en smullen maar.
     
  9. sjak

    sjak Niet meer actief

    Ik heb wel een (makkelijk) recept voor een heerlijke (maar wel een ietwat dikkmakende:)) carbonara pastasaus!
    Spekjes,
    Creme fraiche,
    2 stukken gormas (of zelf maken gorgonzola en mascarpone)

    Spekjes bakken, gormas erbij smelten, creme fraiche erbij (niet kokend want dan schift het) roeren en klaar!
    Ik doedit het liefst met verse past van de ah! Snel, lekker en de meeste kinderen vinden het ook heerlijk, zolang ze maar niet weten dat er schimmelkaas doorzit)
    Mijn kleine neefje noemt het spagetjes met roze vleesjes :)
     
  10. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.264
    6.789
    113
    Ik maak mijn echte saus altijd zonder verse tomaten. Die vind ik er juist niet lekker in. Die kun je er beter naast eten.

    Paprika
    Uien
    Heel veel teentjes knoflook
    bakje champignons
    Wortelen
    Twee blikjes tomatenpuree pittig
    suiker ( halve theelepel, toevoegen na de tomatenpuree)
    Peper
    Zout
    Oregano ( niet teveel 1 theelepel ongeveer)
    Laurierblad

    Vlees kan gehakt ( ballen) of kip. Wij nemen altijd kip. Maar dat doen we er niet altijd al doorheen. Meestal doen we dat er gewoon naast net als tomaten of salade.

    Lekker 45 minuten laten pruttelen

    Deze saus maakte mijn (Italiaanse) vader altijd
     
  11. mijnhumpie

    mijnhumpie Actief lid

    12 jul 2012
    417
    1
    0
    NULL
    NULL
    Er staan al heel wat lekkere recepten tussen hoor! Ik bewaar ze allemaal wel, kan ik lekker experimenteren!

    Valt me wel op dat er toch voornamelijk tomatenpuree/gezeefde tomaten gebruikt wordt i.p.v. echte tomaten. Misschien dat ik dat dan ook maar doe. Is ook makkelijker! :D
     
  12. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.264
    6.789
    113
    Ja zou ik doen.

    Tomaten zijn veel lekkerder ernaast dan in de pastasaus.

    Puree is net zo gezond.
     
  13. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Ik doe het zo:

    Ui, knoflook, bleekselderij (2 stengels) Flinke wortel allemaal in kleine stukjes, even lekker fruiten, dan gehakt erbij rullen.
    Zout en peper toevoegen dan 2 blikken tomaten blokjes, of als ik er echt zin in heb 10 tomaten ontveld, ontpit en in stukjes. 1 pakje gezeefde tomaten of tomaten fritto en een groot glas rode wijn.
    Dan echt een uurtje laten sudderen zodat het weer wat dikker wordt. En smullen maar!
     
  14. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Pasta carbonara maak ik zo.

    1 ei per persoon.
    flinke berg geraspte kaas.
    Pancetta
    knoflook

    Spaghetti koken, pancetta en knoflook even bakken.
    Ondertussen ei loskloppen in een schaaltje.

    De gekookte pasta afgieten en meteen bij het pancetta knoflook mengsel. Goed door elkaar mengen. Dan het vuur eronder uitzetten en het ei er doorheen roeren totdat het stolt. Genoeg roeren zodat je geen geklutst ei krijgt. Temoperatuur moet wel hoog genoeg zijn anders krijg je een rauw ei. Dan de geraspte kaas(k neem altijd verse parmezaan) erdoorheen. En voor het lekker wat verse peterselie eroverheen. Salade ernaast ook echt heerlijk!
     
  15. Summer2012

    Summer2012 Bekend lid

    11 jul 2012
    652
    2
    18
    Ik maak vaak een simpele saus van tomatenblokjes, rode ui, knoflook, ricotta en pesto. Dan doe ik er nog groente bij; spinazie, courgette of aubergine
     

Deel Deze Pagina