@ Noura: Woe en vrijdag zijn ook de minst drukke dagen bij ons op het kdv. Voor die dagen mocht ik Thomas eventueel wel inschrijven... Rare gedoe. Die soep klinkt goed hoor, mmm! @ Puck: Voordat de kindjes er waren zaten wij in all inclusive hotels en lagen we met onze reet hele dagen op het strand Nu gaan we naar de campings van Yelloh village, super geschikt voor kinderen. En wel in een stacaravan en niet in een tent. Ik ben namelijk erg allergisch en in een tent ga ik kapot van het niezen!
arri ik had gehoort dat je die ff moet zacht koken echt bijna tot snot. en dat je dat maar 2 keer per week mag geven omdat er iets in zit net zoals bij spinazie.
maar denice, het is al gesneden enzo. en ik kook het voor onszelfook niet. ik doe het direct in de ovenschaal is opwarmen dan niet genoeg?
@ Arri: Volgens mij inderdaad alleen opwarmen. @ Denice: Dat zijn nitraten die er in zitten wat je bedoelt en had je het net over gember of bedoel je helemaal wat anders? ik kon namelijk niks anders bedenken
noura die zei dat ze een knol had gebruikt hihi ik denk misschien bedoeld ze knolselderie arri ik dacht dat je die andere had hahahahahah maar als die alleen normaal opgewarmt moeten worden dan kan je dat gewoon pureren en opwarmen. alleen mag je er niet teveel van geven.
Ik ga vanavond sajoerboontjes maken dus met kant en klaar sperciebonen uit blik, maar ik weet het niet of je mag pureeren met rijst? Ik heb wel genoeg eten in diepvries maar toch wil ik even uitproberen? Puck, Jeslyn heeft geen jeuk geloof ik en ook geen koorts, afkloppen, denk dart ze nog geen behoefte aan had met slapen, zo ken ik haar niet meer, maar straks nog even proberen. Ik ben blij dat ik even naar buiten ben gegaan, was bijna in dipje, maar is uit dal gekomen, pfff.... Dus heb eindelijk spijkerrok in huis gehaald, die was net binnen bij de winkel en heb snel gekocht die wilde ik zo lang maar was nergens te vinden en van mijne is klein door zwangerschap.
En ik wil geen toilet met andere mensen delen Hahaha! Verwend nest! Ik ga dan ook even info opzoeken over Yelloh Village.... Had net mijn moeder aan de telefoon...om 15.45 krijgt ze de MRI...
nee het is knolvenkel geloof ik. op de knol zit ook wel eens wat paarsige gloed, hij is verder wittig. maar je moet wel in een bepaalde volgorde werken eerst uien snijden, en stuk of 5 tomaten in stukjes en ontveld. winterwortel, 1 of 2 raspen, en de knol een stukje 1/4 van raspen scheut olijfolie eroverheen, en dan laten sudderen. ongeveer 30 min. dan kip of gehaktballetjes of ander soepvlees erbij. even laten garen, dan eetlepel komijnpoeder, snufje peper, paprika en zout. dit even omroeren en even aanbakken. dan ongeveer een liter kokend water erbij. bouillonblokje 1 of 2 safraanpoeder voor de kleur lekker laten koken naar het einde toe, blokjes aardappel, macaroni, linzen, kikkererwten erbij van een zakje tomatensoep poeder een eetlepel erbij doen beetje bloem met koud water aanmaken en dit erbij voor het binden dat was het ongeveer wel oh en is ook lekker op het eind er verse komijnblaadjes bij te doen
Stelletje kletstantes . Had even over de 20 pagina's terug te lezen. Over thee: bij natuurwinkels kun je kabouterthee kopen, die is speciaal voor kleine kindjes en baby's. Schijnt erg gezond voor ze te zijn. Lianna hoefde het niet. Verder ben ik eigenlijk alles weer kwijt. Vanochtend naar het ziekenhuis geweest voor intake met de gynaecoloog en ik hoef nu alleen maar op controle bij hun voor de echo bij 28 en 34 weken. Scheelt weer 'n hoop geleur met de kindjes. En m'n definitieve datum is niet 21 augustus maar de 18e. Dat hoorde ik van de verloskundige. Die man die de echo had gemaakt had het verkeerdom uitgelegd. Moet straks nog effe m'n banner aanpassen. Ben nu cake aan het bakken voor Lianna. Die is dol op cake en die kant en klare vind ik aan de dure kant en qua ingredienten zag het er niet al te gezond uit. Voorzover cake gezond kan zijn dan.
@ Puck: Nou ik ben benieuwd hoor wat je moeder betreft. Serignan Plage is ons tot nu toe het meeste bevallen in de streek Langedoc/Rousillion, mijn broer gaat er dit jaar naar toe. Het is alleen een pokke eind rijden, maar ze zitten door heel Frankrijk heen. @ Linka: Voor Jeslyn bedoel je? Is dat niet te gekruid?
dankje noura heb ook dit even opgeschreven mijn dank is groot . hihi ga ik van de week echt maken ! ben gek op soep en zeker als t een nieuwe om te proberen is.
Marleen, neej niet die sajoerboontjes maar ik doe dan sperciebonen apart voor haar maar is wel uit blik, denk dat eigenlijk niet mag?
oh wacht volgens mij is het koolraap, die knol ik pak het altijd bij de turk, en let nooit op hoe dat heet, na ja staat er geloof ik ook niet bij, of in het turks hmm lekker cake sjorsje, heb hier van de week ook cake gehaald, van de euroshopper, lekker goedkoop maar haalt het niet bij zelfgebakken
noura ja dat ken ook hihi ik haal ook vaak bij de turk dingen. groenten en kruiden ook gemberwortel voor in de bamisoep. haal ook vaak vegeta over de kippenpootjes en dan in de oven bakken.das zoooooo lekker.
Haha, Linka,ik vond het al zo raar. Heb zeker weer niet goed gelezen. Ik heb hier ooit eens gelezen dat er teveel zout in zou zitten, ik weet niet meer wie, maar ik heb Thomas wel groente uit blik gegeven toen hij een maand of 6 was. Wist ik veel
marleen klopt om die boontjes langer houdbaar te maken doen ze er zout mee laten koken en dan in de pot.
maar je gaat er niet dood aan hoor om een keertje uit blik of pot te geven. mijn moeder heeft 3 kinderen groot gemaakt met afentoe groenten uit een pot en zie ik leef nogsteeds hahahahah