Hallo meiden, De titel zegt al genoeg. Ik heb gisteravond per ongeluk (had van tevoren niet gekeken en dacht dat het 'normale' aardbeientaart was) een flink stuk aardbeien bavaroisetaart gegeten. Ik zag pas achteraf dat er bavarois in zat en schrok me lam natuurlijk. Meteen gaan 'googelen', maar dat kun je dan 's avonds laat beter niet doen (i.v.m. de horrorverhalen die je dan tegenkomt). Heb dan ook heel slecht geslapen vannacht en vanmorgen meteen de vk gebeld. Gelukkig gaf zij meteen aan dat de kans heel minimaal in Ned. is op een salmonellabesmetting en het sowieso geen kwaad kan voor het ongeboren kindje, alleen kun je er dan zelf heel ziek van worden. Dus nu hopen dat dit met een sisser afloopt. Controleer je een keertje niet wat je eet... Wie heeft zoiets ook weleens gehad?
de kans op salmonella is klein en sowieso, meer vervelend voor jou omdat je er flink ziek van kunt worden dan voor je kindje. Ach, ik denk dat iedereen in haar zwangerschap wel een keer zo'n momentje heeft en meestal loopt dat gewoon goed af
Ik denk dat heel wat meiden zoiets wel eens gehad hebben. Toen ik net zwanger was at ik bij de Japanner beefrolletjes die niet helemaal doorbakken waren. Ik lees trouwens regelmatig dat er meiden zijn die een lekkere uitsmijter met spiegelei op brood eten. Voor zover ik weet dan dat geen kwaad.
Zo had ik dat laatst met popcorn gekocht in de buurtwinkel (kant en klaar in een bak), ik vond het best wel verdacht dat de popcorn geen smaak meer had, ik kijk naar de houdbaarheids datum; 13-12-2010 Vriendlief meteen:"Dat eet je dus niet meer verder!" Ik me zorgen maken, maar er was gelukkig helemaal niks aan het handje
Heb gister en eergister manderijnbavroise van mona gehad Ik wist helemaal niet dat je dan geen bavroise meer mag hebben :S Ik wilde vandaag nieuwe gaan halen maar dat doe ik dan toch maar niet
Dat wat je in de winkel koopt aan bavarois ed. Zoals mona-toetjes en diepvriesproducten kan echt geen kwaad hoor. Daar zit geen rauw ei in. Dit mag namelijk niet eens. Alleen bij verse bavarois ed. in restaurants ed daar misschien wel even mee oppassen.
Wist helemaal niet dat ik dat niet meer mocht hebben. 2 weken terug bavaroise taart gegeten op verjaardag van zoontje. Smaakt heerlijk
natuurlijk mag je dat wel hebben, als het uit de supermarkt komt dan zijn er gepasteuriseerde eieren in verwerkt, dat kan geen kwaad. Dat geldt voor mousse, pudding, bavarois etc.
Ik heb mij werkelijk nooit zorgen gemaakt om een rauw ei. Van een rauw ei kun je hoogstens salmonella krijgen (de kans is heel erg klein), maar het komt nooit bij je kind. Ik zou mij er niet zo druk om maken. Ik eet zelf heel vaak een zachtgekookt eitje. Heerlijk!
Volgensmij mogen restaurants etc. ook alleen maar gepasteuriseerde eieren gebruiken, dus zolang hij niet zelfgemaakt was kan het denk ik geen kwaad..
Af en toe wordt ik zelf ook helemaal gek van alles wat je wel en niet mag eten. Maar eerlijk gezegd vooral van mijzelf . Op de ene site staat voor rauw ei dat je inderdaad een kleine kans op salmonella hebt en dat dat geen gevaar oplevert voor je baby alleen dat je er zelf ziek van wordt. Maar op andere sites staat ook dat je een kans op listeria en toxoplasmose hebt. Wat is nu de waarheid.... Misschien is de moraal van het verhaal wel, dat je niet zo veel moet googlen
Inderdaad! In het begin zat ik ook alles maar dan werkelijk alles op te zoeken wat wel mocht, wat niet. De een zegt dit, de ander zegt dat. En ik ben nogal makkelijk te beinvloeden en dan nog eens de hormonen erbij, onzekerheid enz enz, tja, dan ben ik snel van mijn stuk gebracht. Nu niet meer, gewoon gezond verstand gebruiken, dan kom je al heel ver. Als je twijfelt of vragen hebt aan VK vragen, niet zoeken op internet, niet aan moeders, schoonmoeders, buurvrouwen vragen. Ik bak inderdaad zo nu en dan een spiegeleitje voor mezelf. Heerlijk, daar kan ik echt van genieten!
Ligt er ook aan hoe de bavarois gemaakt is. In taart wordt vaak gebruik gemaakt van slagroom aangevuld met bavarois poeder/water. Dit mag je dus ook gewoon eten, komen geen verse eieren aan te pas.