Ik merk dat ik na het eten van brood honger blijf houden, hoeveel ik ook eet. Ik heb mijn ontbijt nu al vervangen en dat gaat goed. Ik zoek nu alleen nog ideeën voor de lunch, lekkere salades en ook afwisseling met andere dingen. Iemand tips/recepten?
Weet niet of je koolhydraatarm wilt eten, maar zo niet, dan zijn koude pastasalades wellicht een idee? Ook makkelijk van te voren klaar te maken en mee te nemen.
Ik merk dat als ik koolhydraatvrij lunch, ik geen after dinner dip heb op het werk Ik lunch tonijnsalade. Wat sla, blik tonijn op olie uitgelekt, half uitje , komkommer en wat tomaat erdoor. Zout en peper erdoor en klaar Zelfgemaakte soepen: Courgettes, uien en groentebouillon, uurtje laten pruttelen en met de staafmixer erdoor. Zout en peper en klaar. Dit maak ik ook wel eens met prei. Quinoa salade (savonds warm en dag erna voro lunch. Quinoa Perzikken Ui Rode curry pasta Rood pepertje Courgette Courgette en ui fijn snijden en even bakken in olijfolie. Dan de rode peper erbij. De rode curry pasta erdoor roeren en dan de perzikken erbij. Quinoa klaarmaken en dit er door heen roeren. Couscoussalade: Couscous Rauwe spinazie Tuinerwten Uitje fijn gesneden Geschaafde amandelen 1citroen Olijfolie Gekookte eieren. Gerookte kipblokjes Eigenlijk alles door de couscous mengen en je hebt half warme salade
Havermoutkoekjes ( honing en banaan) Gevulde eieren Kipfilet Gevulde paprika ( vullen met groenten en in de oven)
ohh leuk, helemaal mijn topic!! Vraagje, wil je enkel geen brood eten vanwege het hongergevoel of ook omdat er gluten inzitten ( en deze in principe niet echt bevorderlijk voor ons lichaam zijn?) Ideeën voor de middag: -havermout (koken in water) met bosbessen en banaan (eventueel beetje stevia als zoetstof, hoewel banaan zoet genoeg is) - eieren bakken of koken - ik zag al een quinoa salade voorbij komen..heerlijk en gezond!! tomaat / ui/koriander/ kappertjes / abrikoos - couscous of pastasalade (afhankelijk of je wel of niet gluten eet) - smoothie van bijv spinazie / banaan / boerenkool - salades in het algemeen komkommersalade / tomatensalades ( in te vullen zoals je het zelf lekker vindt? - linzen of kikkererwtensalade ( ui / koriander/ lekkere kruiden / balsamico azijn? - soep maken van bouillon en gooi er groenten in die je lekker vindt? Volgens mij ben je al weer een weekje verder
Ideaal topic! Na mijn zwangerschappen ben ik ineens veeeel erger allergisch geworden voor tarwe... Dus galbulten na het eten van brood .... Dus ik lees mee.
Omelet met groente. Gebakken ei met spek. Bak Griekse yoghurt (met muesli en/of fruit (banaan)) Salade met tonijn, gekookt ei, komkommer en feta. Salade met gerookte kip. Havermoutpap met appel, rozijnen en kaneel. Havermoutpannenkoeken (met kaas of spek) Broccolisoep of courgettesoep met geroosterd Speltbrood en zelfgemaakte kruidenboter.
Salades met kip/ei/avocado/bonen/aardappel. De dressing kun je ook erg vullend maken (maar dat ligt er ook een beetje aan of je op de lijn moet letten of niet) door er (wat) meer olie in te doen, vet houdt erg lang voor namelijk.
Ik eet vaak avocado of gerookte kip (verwerkt in een salade dan) Omelet met sucuk vnid ik ook heerlijk, en vult enorm (doe dan 3 eieren en ongeveer 50gr sucuk en vaak dan nog wat paprika)
salade gerookte kip met ei: 50 gram gerookte kip 75-100gram gemengde sla 1 gekookt eitje 1/2 paprika 1/3e komkommer 1 tomaat dressing: honing mosterdsaus grieks salade 75 gram rucola 1/2 komkommer 50 gram geitenkaas 10 cherrytomaatjes peper, zout en olijfolie is ook lekker met pijnboompitjes en twee gedroogde tomaatjes erbij tonijnsalade 1/2 blikje tonijn 75 gram ijsbergsla 1 gekookt ei 1/3 komkommer beetje ui, olijfjes, zilveruitjes zout, peper en olijfolie salade met brie 75 gram ijsbergsla 50-75 gram brie 1/2 komkommer witte druiven walnootjes als dressing pak ik meestal olijfolie Dit zijn er een paar. Ik lunch op mijn werk samen met een paar collega's altijd met salades
Monkey platter; bordje met allerlei gezonde dingen. Je kunt erop leggen; gekookt ei, komkommer, paprika, blokjes kaas, worst, augurk, olijven, tomaatjes, fruit etc..
Ik neem vaak deze simpele lunch mee voor op mijn werk: Komkommer, halveren en de zaadlijsten eruit schrapen met een lepeltje. Daarna vullen met huttenkase (cottagecheese) en zout en peper erop. Daarna een plakje gerookte zalm of parmaham erop. Gekookt eitje erbij en een paar tomaatjes. Echt heerlijk! En makkelijk klaar te maken op je werk, dus lekker vers.
In brood zit veel suiker, daar kan t misschien aan liggen. Heb je al ns speltbrood geprobeerd? Ik heb gisteren couscous salade gemaakt. Heb er van alles in gedaan, was echt heel lekker!! Couscous, komkommer, tomaat, zongedroogde tomaatjes, feta, koriander, citroensap van ong een halve citroen, pijnboompitten, sugarsnaps (lekker!!), paar gebakken garnalen, olijven. Maar er kan echt van alles in, dus gewoon gaan variëren!!
Ik eet wel eens ipv brood; een volkorenwrap gevuld met een dun laagje roomkaas, sla en dan zalm of rauwe ham. Kwark met verse aardbeien of amandelen Sla met komkommer, tomaat, mozzarella Blikje tonijn(uitgelekt) met ui, paprika, peper, zout, lepel olijfolie Pasta salade (koop ik kant en klaar) Allemaal snel klaar te maken dus dat scheelt.
Ik heb ook het idee dat ik van harde tarwe langer/sneller vol zit dan van gewoon brood. Couscous(salade) of griesmeelpannenkoekjes bijvoorbeeld, daar zit ik lang vol van.
Ik lunch wel eens heel simpel met een avocado, mozzerella en tomaatjes. Salade van maken. Je kan ook rucola toevoegen en als je vlees wil wat chorizo er bij. Lekker hoor!
Als ik geen brood eet , neem ik cornflakes of brinta . Maar vaak eet ik 's morgens [door de week 1 broodje en s middags als ik vrij ben. cornflakes en s avond s warm en tussen door 1 stuk fruit appel , sinas appel of peer . Heb nu ook keus uit cherry tomaat . Soms neem ik ook nog wel wasa sesam .
Salade van Tonijn (waterbasis uitgelekt), Komkommer, Rode Paprika en Rode ui. Heerlijk met tuinkruiden dressing (kant en klaar) Salade van Mozzarella peper erover, gemengde sla, gerookte kip, avocado en pesto dressing (mayonaise, groene pesto, scheutje melk). Heerlijk