baarmoederruptuur op 28 weken, opnieuw zwanger worden.

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door noennie, 3 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. noennie

  noennie Lid

  2 dec 2019
  14
  1
  3
  Vrouw
  Docente
  Amsterdam
  Hoi dames,

  Ik heb vorig jaar een baarmoederruptuur gehad op 28 weken zwangerschap. Helaas heeft mijn kind het niet gered. Nu wil ik in de toekomst opnieuw zwanger worden, maar ben ontzettend bang. Ik ben op zoek naar vrouwen die na een baarmoederruptuur opnieuw zwanger zijn geworden.

  De reden van mijn ruptuur is een schade aan de baarmoederwand die ontstaan is na een buitenbaarmoederlijkse zwangerschap.

  Ervaringen zijn welkom, ik voel me zo alleen en mijn gyneacoloog heeft dit nog nooit meegemaakt.
   
 2. Apie1

  Apie1 Niet meer actief

  Ik schrik van je verhaal. Wat verdrietig dat dit je is overkomen! Geen ervaring. Ook niet uit verhalen om mij heen. Wat geeft de gynaecoloog voor prognose?
   
 3. noennie

  noennie Lid

  2 dec 2019
  14
  1
  3
  Vrouw
  Docente
  Amsterdam
  ja, blijkbaar kan er door curretage schade ontstaan. Mijn gyneacoloog is ook nog aan het kijken hoe en wat, maar goed, ik maak me gewoon extreem veel zorgen. Mijn baarmoeder ziet er gewoon goed uit op echo.
   
 4. Want2beAmom

  Want2beAmom Fanatiek lid

  9 feb 2018
  1.088
  668
  113
  Vrouw
  Zo, wat erg dat dit je is overkomen! Heb er nog nooit van gehoord dat dit kan na een curretage. Heb wel altijd vernomen dat er een kleine kans is na een keizersnede. Wat lijkt me dit verschrikkelijk om mee te moeten maken :(. Hopelijk gaat een volgende zwangerschap goed! ❤
   
 5. Snoepjes

  Snoepjes Fanatiek lid

  26 mei 2018
  4.432
  3.736
  113
  Vrouw
  Hollandia
  Wat ontzettend verdrietig :(. Hier een licht verhoogde kans op baarmoederruptuur door verschillende littekens (van o.a. een keizersnede) maar ik heb het gelukkig nog niet meegemaakt. Ik hoop dat je wat dames kan spreken die hier ervaring mee hebben. Lijkt mij heel angstig. Is een universitair ziekenhuis misschien nog een optie? Misschien lopen er daar gynaecologen die ervaring hebben met dit soort zaken?
   

Deel Deze Pagina