Ik maak voor de verjaardag van onze oudste een koud en warm buffet. Daarbij maak ik een grote schaal met rauwkost met 2 verschillende dips. Vinden jullie dit voldoende groente of mis je nog iets? Ik zal de andere hapjes van het buffet vermelden voor het geheel: - schaal rauwkost dus - gehaktballetjes in satésaus - huzaren salade - aardappelsalade - stokbrood - kippenvleugeltjes - gevulde eieren - schaal met fruit - schaal gerookte zalm en makreel
ik zou er zelf een aardappel 'iets' bij doen (aardappelsalade valt bij mij onder salade ) . Rosti - aardappelkroketjes - pommes duchesse - zoiets.. qua groente/fruit zou ik zeggen ; prima zo!
Wij hebben vandaag ook feest en hebben de volgende tapasgerechten: - gehaktballetjes - pompoensoep - spinazie-kaaskroketjes - gemarineerde kippenvleugeltjes - empanadas met chorizo/gehakt - gegrilde groente uit de oven (courgette, paprika, champignons, rode ui) - gebakken aardappeltjes - broodjes met bruschetta, aioli en kruidenboter Misschien is een bak grof gesneden groente uit de oven nog lekker? Gemarineerd met olijfolie, peper, zout, knoflook (Italiaanse kruiden)
Enige tip is misschien om niet alle rauwkost bij elkaar te doen. Ik zou wel groenten missen als daar bijvoorbeeld bleekselderij bij zit (dat vind ik zo vies en proef ik nog steeds, ook als ik het er tussenuit vis). Verder zou ik trouwens ook wat meer vegetarische hapjes doen. Zelfs voor alleen vleeseters (de vleeshapjes zou ik niet eten, want ik lust geen vleugeltjes of gehaktballetjes). De vis maak je mij dan wel weer blij mee, maar ook niet iedereen.
Nee ik maak de schaal op in reepjes (behalve de tomaat) dus alles ligt los en iedereen kan pakken wat hij wil.
Je hebt maar 2 warme dingen, en beide zijn vlees. Misschien iets van patatjes erbij doen, of een simpele quiche? Qua koud zit je denk ik wel goed.
Ik vind het wel magertjes qua groenten. Wat denk je van een lekker soepje op basis van groenten, en een gerecht op basis van geroosterde aubergine? Een schaal gegrilde groente is ook lekker. Of een grote bak tabbouleh. Een quiche met veel groente. Falafel en een yoghurt-knoflooksausje. Een groene goed gevulde salade met ook iets van kaas en pitjes of nootjes erin. Je kan bijvoorbeeld ook fruit hieraan toevoegen. Ik kijk als vegetariër altijd "Wat zou ik eten bij dit menu?" En dan kom ik op rauwkost, aardappelsalade (geen groot liefhebber en niet echt groente), brood, gevulde eieren en fruitsalade. Niet een maaltijd waarmee ik me welkom voel.
Ik wil geen soep deze keer. Kan nog wel een salade bijmaken idd. Een pastasalade ofzo? Hier geen vegetariërs dus dat scheelt.
Nee ik zou echt voor iets "groeners" dan pastasalade gaan. Pastasalade is toch vooral pasta. Ik mis nog iets fris/licht/zurigs in je menu (fruitsalade zie ik als toetje). Het is allemaal vrij zwaar.
Ik vind het een prima lijst. Op een verjaardag verwacht ik niet tig keuzes. Het is geen etentje in een restaurant. Je biedt genoeg variatie vind ik.
Met de zoete aardappelfrietjes vind ik het als moeilijke eter ook wel prima voor een verjaardag (meestal heb je dan ook al allerlei hapjes gehad voor het eten, dus het hoeft ook geen mega buffet te zijn). Zolang je maar zeker weet dat er geen veganisten komen, want dan is het wel wat weinig voor hen.
Vind ik ook hoor. Je kunt niet met iedereen apart rekening houden. Wij houden bv niet van salades en rauwe groenten (dus de paprikaatjes en worteltje enzo). Er is 1 verjaardag waar ze niet anders serveren, elk jaar weer. Daar eten wij dan gewoon niet mee.
Het hangt een beetje van je publiek af denk ik... wij hebben veel vegetariers en een paar koolhydraat-vermijders. Ik zou niet aan hoeven komen met jouw lijstje. Ik zou wel meer groente toevoegen in de vorm van soep, groene salade, of gegrilde groentes.