Nou dit mogen ze absoluut niet weigeren! Dus daar heeft hij wel een punt. je moet het wel 2 maanden van te voren aangeven.
Bij ons is tijd voor tijd het aantal uren wat je extra werkt buiten de afgesproken diensturen in je CAO. Een maand geleden ben ik op mijn vrije dag op mijn werk geweest voor een overleg en dit duurde 1,5 uur. Dit kan ik uit laten betalen maar ik kan er ook in overleg met mijn collega’s voor kiezen om een volgende keer iets eerder te stoppen. Ik ben de weken erop dus 3x een half uurtje eerder gestopt om het zo te compenseren. Wat ts schrijft is zover ik het zie het verschuiven van werktijden en dit moet echt wel in overleg gebeuren, ik kan namelijk niet zomaar zeggen van ik begin stelselmatig om 7 uur en stop om 16uur.
Tijd voor tijd is als je uren hebt gewerkt en hiervoor geen salaris maar verlofuren opbouwt. Dit is inderdaad werkuren wijzigen en dat mag een baas weigeren als het bedrijf daardoor bijv maandagmiddag een probleem heeft.
Nee niet leidinggevend. En nog offence maar er is een blik Polen in dienst dat aan alle kanten wel mag werken. Ze beginnen vroeger en mogen op zaterdag komen. Die extra uurtjes willen wel meer er maken maar mogen niet komen.
Probleem niet maar gewoon nee. Fijn dat jij weet dat hij het 2 maanden van tevoren aan moet vragen. Mag dit structureel en onbeperkt?
Het kan zijn dat de cao iets zegt over beginnen voor 7u. Dit zou een probleem kunnen opleveren voor de baas.
Nee dat klopt, maar de precieze invulling ervan gaat wel in overleg en moet ruim van te voren (2mnd) worden aangevraagd. Het is absoluut niet de bedoeling om de kaart 'ouderschapsverlof' in te zetten als mw eens geen vrij krijgt of de rooster opeens wil aanpassen oid. Als de werknemer zich zo opstelt verstoort dit de onderlinge verhouding en zou ik het ook niet netjes vinden. Ik neem aan dat deze werkgever zwaarwegende redenen heeft waar de man niet opeens gemist kan worden elke maandagmiddag. Aangezien het voor de wg anders niet uit zou maken of die uren op maandag of dinsdag gemaakt worden (eerste voorstel man van ts)
Ja. Dit valt niet onder tijd voor tijd. Dit valt onder standaard overwerken en dit mag een baas weigeren
Je zou eens moeten googlen op Wet aanpassing arbeidsduur. Je hebt het recht om je uren aan te passen. Misschien dat hij dat dan beter via HR kan laten lopen. Wel erg sneu dat het zo moet, dat er niet normaal overlegd kan worden over een oplossing zodat jullie het ook privé kunnen bolwerken! https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/arbeidsovereenkomst-en-cao/vraag-en-antwoord/wanneer-mag-ik-meer-of-minder-uren-werken
De invulling van het ouderschapsverlof mogen ze volgens mij wel weigeren. Het is niet zo dat werknemer altijd mag bepalen wanneer hij ouderschapsverlof op neemt. wanneer/welke dagen gaat in overleg met de werkgever. Dus als die er goede redenen voor heeft om het op maandag te weigeren dan mag dat.
Dit dus. Dit is aanpassen van werktijden en hangt dus af of hij binnen de uren die hij op dit moment nog wel werkt gemist kan worden. Stel je werkt in een winkel achter de kassa en je moet iedere dag om 9 uur achter de kassa zitten omdat minimaal 3 kassa's bezet moeten zijn, dan zal een werkgever niet akkoord gaan met een begintijd van 10 uur als dit zou betekenen dat hij onvoldoende personeel heeft om de 3 kassa's te bemannen.
Dit gaat niet op. Met minder uren werken zeg je eigenlijk een aantal uren van je arbeidscontract op. Je gaat dus structureel minder uren werken. De man van to wil niet minder uren werken, maar een aantal van zijn werkuren verschuiven naar een andere dag.
Wel raar dat de werkgever niet mee probeert te denken. Bij voorbaat hakken in het zand creëer je geen gemotiveerde werknemers mee.
Dat klopt inderdaad, ouderschapsverlof dient ook wel opgenomen te worden voor het juiste doel en niet als middel om dan toch maar vrij te krijgen. Die 2 maanden is een richtlijn. Werk zelf op een HR afdeling en wij doen er niet moeilijk over als er nu iemand komt voor ouderschapsverlof ingaande op 1 november bijvoorbeeld. Uiteraard is alles wel in overleg. Maar dat zal per bedrijf verschillend zijn en werken.
Hij heeft die twee uur nodig om het thuis te bolwerken. Ik wijs TS op de mogelijkheid omdat het misschien een oplossing is, niet omdat het precies hetzelfde is.
Dat mag niet, maar dat wil niet zeggen dat ze het niet doen. Kun je aanvechten uiteraard dan, maar ja.. Heb je dat weer.