Mijn 7 weken oude baby is enorm verkouden. Overdag gaat het wel maar 's nachts als hij plat in zijn bed ligt hoesten, roggelen, snotteren. Zo enorm zielig en ik doe ook geen oog dicht. Iemand tips??
Ik las online stomen. Wij hebben een grote inloopdouche dus ik dacht ik kan hem in zijn wipstoel er wel bij zetten, of is dat heel raar?
Bed schuin zetten. Gesneden ui naast het bed. Luchtbevochtiger. Neusje spoelen met fysiologisch water. Eventueel nessivine spray. Het gaat wel weer over
Ja dat weet ik maar al twee keer geen volle plasluier vond ik een beetje eng! Heb voor de zekerheid 90 cc afgekolfd zodat hij wat minder moeite hoefde te doen en dat ging gelukkig prima naar binnen.
Met slechte plasluiers zou ik voor de zekerheid de huisarts laten kijken. En verder de bovengenoemde dingen doen. met drinken kan je hem een beetje meer recht op houden met drinken of dat jij op de bank gaat liggen met hem op je buik ( buik op buik dus) en hem dan laten drinken .dan hou je een hand op zijn rug en kan je met je andere hand zijn hoofdje ondersteunen.
al goeie tips gegeven wat betreft je eigen nachtrust: hij ligt naast je? Ik zou dan namelijk (dunne) oordopjes indoen. Ik deed dat eigenlijk bij beide kinderen. Dat filtert net de onnodige geluidjes, maar omdat je kindje vlak naast je ligt hoor je wel meteen als er echt iets is sterkte!
Stomen onder de douche werkt idd. goed, net als een gesneden ui op een schoteltje naast het bed zetten. Heb je ook al een neuspeer gebruikt?
Neuspeertjes voorzichtig mee zijn, dat geeft druk op de oortjes. Hier deden we ui naast bed, bedje schuin (stond ie toch al ivm reflux) en als t echt niet ging zette ik de douche aan en ging op een krukje met haar in de badkamer zitten. Neem een doekje mee want t gaat dan ineens stromen en hard! (bleeeeergh) Leg trouwens wel een droge warme doek om t hoekje van je badkamer waar je je kleine in kan wikkelen als je er uit komt. Ongeacht of dat t nog geen winter is, tis een aardige klap van een warme vochtige badkamer naar t kamertje. Gelijk fles er in dan is t neusje nog lekker open en door t drinken blijft ie ook nog wel even open. Toen ze wat ouder was gaven we ook nog wel in een enkel heel heftig geval een paracetamol, toen weigerde ze te drinken (wilde wel, maar drinken en ademhalen gaat niet gelijktijdig). Rupsje nooit genoeg en niet drinken was alarmbellen. Paracetamol, stomen en fles er gelijk in
@Vero0504: kan je wat meer vertellen over hoe het kan dat een neuspeer druk op oortjes geeft? Is voor het eerst dat ik hiervan hoor en ben wel benieuwd eigenlijk
Ik vind de Otrivin neusjeszuiger erg fijn werken, veel effectiever dan die stomme neuspeer. Even vervelend, maar daarna kan baby tenminste weer ademen.
Je weet dat neusje en oortjes met elkaar verbonden zijn (geloof via die buis van eustachies?). Als je t neusje uitzuigt schijn je onderdruk te creeëren op de oortjes omdat t in contact met elkaar staat. Als je een kindje hebt wat gevoelig is op de oortjes kan die daar behoorlijk last van hebben. Denk aan de omgekeerde situatie als je je oren "klaart" als je uit een tunnel komt of met duiken zit. Alleen wij zijn volwassen en weten wat we doen, zij snappen t nog niet. Wij weten t met onze dochter nog niet zeker of ze dezelfde buisloop heeft als mijn man had de eerste 10 jaar (daarna zijn ze volgroeid) dus wat oortjes betreft proberen wij alles nog even te voorkomen omdat mijn man 10 jaar lang continue oorontsteking had. Voorkomen kan je ze niet maar we zijn met die oortjes wel extra voorzichtig.
Ik weet idd. van die verbinding via de buis van Eustachius, maar had zelf niet de indruk alsof een neuspeer effect op de oortjes kon hebben, gezien je er wat uit zuigt. Maar goed om te weten iig.
Ideaal ding idd, hier een peuter die altijd al snel een volle neus heeft en oorklachten; met zo’n uitzuigertje waar je zelf zuigt heb je veel meer controle. Gaf hier altijd snel verlichting! Heerlijk ook om die filter vol met snot te zien
Denk dat t ook gewoon een geval is van uitproberen, elk kind is anders. Hier ook momenten dat ik er toch echt niet aan ontkom maar ik zet m in als laatste redmiddel.