baby 6 maand nog steeds 6 flessen

Discussie in 'Stel je vraag aan de voedingskundige' gestart door wonderteam, 7 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. wonderteam

  wonderteam Niet meer actief

  hallo,

  Onze kleine meid is nu iets meer dan 6 maand en zit nog steeds op 6 flessen ( waaronder 1 nachtfles)
  Onze dochter is bij geboorte erg ziek geweest en heeft een maand in het ziekenhuis gelegen. Vervolgens kwamen ze er na testen ook achter dat ze (verborgen) reflux ( krijgt ze medicatie voor ) en koemelkallergie heeft. Op de nutrilon pepti en friso allergy care ,reageerde ze niet goed ,dus krijgt ze Nutramigen AA ( deze is op basis van aminozuren en niet verkrijgbaar in opvolgmelk). Nu doet ze het op die voeding heel erg goed ,maar doordat deze zo licht verteerbaar is ,denken wij dat ze zo vaak een fles wil. Inmiddels hebben we vorige week 3 dgn de gewonte nutramigen geprobeerd ,maar dan de opvolgmelk.We mixten hem met de nutramigen AA. Hier werd ze erg winderig/kramperig van, maar leek er wel ietsjes meer tijd tussen te kunnen laten. Zou dit kunnen doordat het nummer 2 voeding is? of kan het komen ,omdat deze niet op basis van aminozuren is?
  We zijn weer gestopt ,maar hadden we het wellicht nog even aan moeten kijken?

  Ook de bijvoeding wil ze helemaal niks van weten ,maar moeten we nu ondertussen toch mee beginnen.
  Ze drinkt dagelijk 6 flessen van tussen de 120 en 150 cc. Ze meld zich iedere 3.5 a 4 uur.

  Heeft u misschien nog tips voor ons?
   
 2. Friso

  Friso Voedingsdeskundige

  1 sep 2009
  5.654
  0
  0
  Hallo,

  In het algemeen is een opvolgmelk (nr 2 voeding) wat geconcentreerder en zorgt zo per 100 ml voor wat meer verzadiging dan de nr 1 voeding. Het advies is tussen de 6-8 maanden ongeveer 700-800 ml te geven. Specifiek informatie over Nutramigen kan je misschien ook even bij hun navragen.
  Wanneer je net begonnen bent met vaste voeding, zoals groente en fruit, dan is dit inderdaad iets waar je kindje even aan moet wennen, qua smaak en structuur. Je kan het gewoon blijven proberen.

  Groetjes Angelique
   

Deel Deze Pagina