14 jaar geleden heb ik een borstverkleining gehad. Nu zegt de deskundige dat ik een goede kans heb om borstvoeding te geven, maar dat het waarschijnlijk nooit een volledige voeding zal zijn. Er zal dus ook een fles aan te pas komen. Toentertijd heb ik hier nooit over nagedacht, was nog helemaal niet met kinderen bezig. Zijn er hier meiden met ervaring?
Heb je dit al gelezen? Borstvoeding.com: kenniscentrum voor borstvoeding - Borstoperatie - Borstvoeding na een borstoperatie
Verdiep je eens in een Borstvoedings ondersteuningsset van Medela. Dan kun je de melk die je tekort komt via de borst geven.
Hoezo? Vrouwen met kleine borsten kunnen toch ook gewoon borstvoeding geven? Ik ken een langvoedster met cup A, komt geen fles aan te pas!
Ik begrijp je berichtje niet helemaal, ik heb zeker geen cup A. En de theorie ken ik idd wel....ik zoek juist praktijkverhalen.
Of je kan voeden of niet, toch? Waarom zou je niet voldoende kunnen voeden? Te weinig melkklieren? Is gewoon wat ik me afvraag en dan denk ik aan mijn kennis die al zo lang voedt. Met haar kleine borsten. Die heeft gewoon voldoende melk.
Huh ZG? Het gaat niet om kleine borsten, maar om een borstverkleining Een vriendin van mij heeft dit aan de hand gehad. Zij had op zich wel de gunstige verkleinoperatie gehad (waarbij de tepel niet opgelicht wordt oid?), maar het is toch niet gelukt: ze had nagenoeg geen melk / productie kwam niet op gang. Dus helaas geen succesverhaal.
@ Zogelukkig: Soms kan het na een borstverkleining zijn dat het moeilijk(er) is om borstvoeding te geven. Dat heeft met de manier van opereren te maken. Wat is er intact gebleven en wat niet? Wanneer de tepel bij de operatie volledig is los geweest van het onderliggende (borst)weefsel is de kans op het slagen van borstvoeding vele malen kleiner, zo niet onmogelijk. Daar hangt het vanaf en dat heeft dus idd niet(s) te maken met het formaat borsten wat is overgebleven na de operatie .
Wat fijn dat je het even uitlegt, bedankt! Ik vroeg echt oprecht: 'hoezo?'. Maar ik snap dus nog steeds niet waarom je wel zou kunnen voeden, maar dan niet voldoende melk zou hebben. Ik concludeerde dus voor mezelf dat dat dan misschien aan te weinig overgebleven melkklierweefsel lag? Vandaar de vergelijking met iemand met een kleine cupmaat, die heeft immers ook minder melkklieren of zeg ik nu iets heel stoms? Gewoon zeggen hoor, ik leer graag!
Als de tepel helemaal los gemaakt is van het weefsel (om de tepel te verplaatsen) worden er ook melkklieren doorgesneden. Deze kunnen weer aangroeien, maar de kans daarop is wel heel klein. Ik denk (maar dat is dus iets dat ik er zelf "bij verzin") dat áls er al wat alsnog weer aangroeit dat zo weinig is dat je dus niet voldoende werkende melkklieren hebt om volledig te kunnen voeden.
Ik heb ook ruim 12 jr geleden een borstverkleining gehad en heb toen ook aan de arts gevraagd of ik ooit nog borstvoeding zou kunnen geven. Die arts verzekerde mij van wel omdat de melkklieren naar de tepel niet waren door gesneden. In de praktijk echter niet waar gebleken want ik heb geen borstvoeding kunnen geven... Zelfs tijdens mijn zwangerschap heb ik niets gevoeld in mijn borsten en veranderde er ook helemaal niets. Hier dus helaas ook geen succesverhaal.