Ik hoop dat ik hier goed zit... Ik wil heel graag een kindje. Mijn man op zich ook wel maar wat hem tegen houdt zijn de kosten. Kunnen we dat allemaal wel betalen? Kunnen we dan nog een beetje sparen? Hij is ervan overtuigd dat een baby/kind minsten 200 tot 250 euro per maand kost, eventuele kinderopvang niet meegerekend. Is dat echt zo? Ik lees overal verschillende bedragen. Willen jullie delen wat jullie maandelijks gemiddeld kwijt zijn? Voor de duidelijkheid: ik bedoel NIET de kosten van een babykamer en wat je verder aanschaft als eerste uitzet, maar echt de kosten die komen als het kindje er is. Dat zijn natuurlijk de luiers en voeding, wat kleertjes, nieuw speentje, ander flesje, een speeltje, een zalfje, kortom alles wat je vast nog wel eens koopt. Ik hoop dat jullie een beetje duidelijkheid kunnen geven.
Hallo Dat is heel verschillend denk ik. Je kan het zo duur maken als jezelf wilt. En het is ook verschillend per leeftijd. Ga je fles geven of geef je borstvoeding. Koop je kleding nieuw of tweedehands. ga je voor fles dan is de prijs voor voeding ook verschillend. Welke luiers kies je ook hierin is prijs verschil. Als je eens naar een drogist gaat kun je het zelf ook uitrekenen. Wij zijn aan luiers, voeding en doekjes alleen ongeveer E 15,00 tot E 20,00 per week kwijt.
Je kunt het idd zo duur maken als je zelf wilt. Welk merk luiers, doekjes etc. ga je gebruiken. Borstvoeding en later zelf koken is ook weer goedkoper dan flesvoeding en potjes.
Mijn zoontje is nu 5 maanden en in het begin koop je natuurlijk meer voeding of is het gratis als je bv geeft Ik geef in het begin van de maand alles in 1 X uit (kwa voeding en luiers) - dat is 4 * nutrilon (14,99) = 60 (ik ga dan naar de kruidvat, etos, ah en c1000 (je mag niet overal meerdere tegelijk kopen) - 2 pakken jumbo luiers van de kruitvat is 2 * 13 = 26 96 luiers per pas dus 192 luiers bij elkaar. - deze maand nieuwe speentjes gekocht van bibi via internet was 15 euro ong.. - Zalfje, ditje en datje zeg 20 eu ?? even ruim gerekend - Deze maand (tot nu toe ) 50 euro aan kleding maar dat kan je zo gek maken als je wil. Wat ik deze maand heb gekocht is niet echt nodig. - Nu komt er ook wat fruit en groente bij, dat maak ik vers dus dat is echt heel weinig..van 1 courgette kan ik nu wel 6 porties maken (maar hij eet nog niet zoveel ) dus 171 hier... Maar als je bv geeft, heb je kosten van de nutrilon niet.. En je hebt ook gewoon een b-merk zuigelingen voeding..zoals eigen merk kruidvat..die is al goedkoper als nutrilon.. EDIT Ik was zijn billendoekjes vergeten maar ik koop bij de kruitvat in 1 X een doos met 12 pakken in de aanbieding voor 12 euro...en daar doe ik best lang mee... en soms bij de etos weer een aanbieding...zo sla ik in..
Voor de jongste zijn wij denk ik max zo'n 40,- per maand kwijt aan luiers, billendoekjes en andere kleine dingetjes. Reken er nu ook zoogcompressen bij die ik veel gebruik. Voordeel is hier twee oudere zusje dus wat betreft kleding bijna niets nodig en borstvoeding is natuurlijk ook erg goedkoop op de zoogcompressen die ik gebruik na Bij de oudste alleen wat kleding betreft duurder uit in die eerste tijd, maar je kunt het inderdaad zo duur maken als je zelf wilt..
2a 3 pakken luiers Lidl à 7,50 +\- = 22,50 2 pakken zoogcompressen à 2,00 = 4,00 Billendoekjes 3 pakken Hema. =3,00 Dus rond de 30,00 Kleertjes en verzoringproducten hoeft lang niet elke maand setje kleren bij de Hema kost zon 15/20 romper 5 per maat heb je ongeveer 6 st nodig (!) ik denk elke 3maand nieuwe kleren nodig.
Als je borstvoeding kunt geven is dit natuurlijk het mooiste en bovendien kost het je niet veel. Daarnaast kun je, zoals de andere al zeggen, het zo gek maken als je zelf wilt. Ga inderdaad eens langs bij de drogist of kruidvat/etos. Dan kun je een beetje zien wat je kwijt bent. En de berekening die Denise maakte klopt voor mij ook wel zo'n beetje! Natuurlijk zul je misschien niet meer het leven kunnen leiden als dat je nu gewend bent. Maar je krijgt er wel het mooiste voor terug dat er bestaat!
En nu heb ik de extra kosten van 3 speentjes en echt super ruim gerekend met zalfjes enzo.. (nu toevallig ook wel door de zonnebrand enzo..) maar dat is alleen deze maand, volgende maand weer niet!
Bedenk ook dat je elke 3 maanden kinderbijslag krijgt. Is iets van 190. Ik koop luiers van de Etos of Kruidvat, +/- 1 pak per week, 7,50 of 5 (in de aanbieding). Doekjes ook van Etos of KV, 12 voor 12 pakjes (aanbieding). Kleertjes bij Zeeman, Wibra, Hema zijn erg leuk en betaalbaar. Speentjes, zalf, zeep etc ben ik misschien 20 per 3 maanden kwijt ofzo. Ik koop veel dingen in de aanbieding, dat scheelt een hoop.
Bedankt voor de reacties so far!!! Ik zie al dat 250 euro best veel is (tenzij je misschien echt speciale voeding/medicijnen nodig hebt). Tuurlijk kan je het zo duur maken als je zelf wil (merkkleding vs tweedehands en a-merken vs huismerken ) Denk dat we maar uitgaan van 100-150 per maand. Al hoop ik stiekem dat we tegen die tijd kleertjes kunnen overnemen van familie of buren, dat scheelt al wat. Ik heb nu geen werk en als we een kindje krijgen dan kan ik rustig wat langer bv geven. Heb ik wel werk.... dan is geld geen issue meer. Maar ik ben bang dat een baan er voorlopig niet in zit. Enne, ik kijk regematig in de supermarkt/drogist wat luiers e.d. kosten alleen ik heb werkelijk geen flauw idee hoe lang je met een pak luiers doet Of hoe lang een speen het uithoudt.
Ik heb werkelijk geen idee wat het kost per maand. Melkpoeder is idd het duurst, dus geef vooral borstvoeding En ja, luiers (prijs hangt veel af van welke je koopt, billendoekjes (idem). Verzorgingsproducten moet je ook hebben. Kleertjes heb ik vrijwel niet gekocht, veel gekregen. Maar dat kan ook erg duur zijn als je wilt. Het eerste jaar is eigenlijk niet zo duur (na aanschaf van baby uitzet). Het zijn echt die grote dingen die daarbij/daarna komen: kinderstoel, autostoel, fietszitje, loopwagen, driewieler, stoeltjes, speelgoed etc. Oh en kinderopvang kost ons 600 euro Denk dat dat een grotere kostenpost is dan die luiers en flesjes Overigens scheelt het in luiers, voeding en billendoekjes als ze naar de opvang gaan. Prijs van opvang is vaak inclusief die dingen. Scheelt toch weer!
@Emma ik doe hier 1 maand mee met 2 jumbo kruitvat pakken.. dus ik ben dan 26 euro kwijt voor 1 maand hihi nu kan je misschien je man al over halen en btw de babyuitzet heb ik supergoedkoop kunnen krijgen..op marktplaats 250 euro voor het hele kamertje (commode, ledikant en kast), van kennisen een kinderwagen(bugaboo frog), maxicosi, box en wat speelgoed en boxkleden voor 150 euro overgenomen ... Uiteindelijk zelf ook nog een nieuwe wagen gekocht maar ik had met 400 euro dus bijna alles al
als je goed let op aanbiedingen enzo valt het volgens mij wel mee. en huismerk luiers proberen scheelt ook een hoop. kleetjes kun je zeker in het begin ook bij zeeman en wibra kopen, ze groeien er sneller uit dan dat het verslijt! en als ik nu uitverkoop zie, dan koop ik meteen wat in maatje groter.
In het eerste half jaar zou ik uitgaan van 6 a 8 luiers per 24 uur, dus ong 200 per maand. na het eerste jaar zijn dat er waarschijnlijk nog maar 4 a5 per dag. een pak voeding meestal 1 week ong. (prijs varieert van 7 -13 euro) , dus ongeveer 30/35 euro per maand billendoekjes ligt een beetje aan je eigen verbruik ze zijn nl ook heel erg hanig voor allerlei vlekken. zeg ong. 10 euro (das best ruim) verzorgingsproducten een in een maand denk ong. 10 a 15 euro , billenzalf, olie etc. kleding is heel verschillend, Ik denk dat ik met 50 euro in 3 maanden al een heel eind kom. Schoenen en jassen komen daar wel bij natuurlijk. maar als je uitgaat van dat je voor de kinderbijslag kleding koopt,scheelt dat al een hele bult en kleding pakketten op marktplaats zijn ook altijd leuk.
Ik vind de kosten van een kind op dit moment reuze mee vallen Je geeft aan dat jij momenteel geen werk hebt. Dan hebben jullie misschien ook wel recht op kindgebondenbudget. Via de website van de belastingdienst kun je een berekening maken. Het maximale is 84,- per maand. Wij waren gemiddeld de eerste maanden 100,- per maand kwijt.
Wij kopen jumbo-pakken van de kruidvat w.b.t. luiers. Die zijn 13 euro p.s. Meestal sla ik in voor twee maanden. Billendoekjes koop ik in een grote doos bij de AH a 7 nog wat. Doe ik echt lang mee! Laat ik voor het ruime rekenen uitgaan van een tube bepanthen p.m. ( doe er meestal iets langer mee ) a 7 euro. Momenteel geef ik borstvoeding met hier en daar een keer een flesje kunstvoeding ( i.v.m drank willen drinken en op safe spelen of wanneer ze erg hongerig is en mijn borsten leeg zijn ). Ik geef standaard zuigelingenvoeding van de kruidvat. Volgens mij is dat ook een euro of 7 a 8. Toevallig net 2 nieuwe Avent-spenen gekocht a 8 euro. Kleding kopen we niet maandelijks en we teren nog steeds op de spullen die we gekregen hebben. Af en toe kopen we wat bij. Maar niet structureel. Ik denk dat we max tegen de 40 euro kwijt zijn per maand. Ik vind dat persoonlijk erg meevallen. Ook als we straks overgaan op kunstvoeding, vind ik het meevallen. En ik maak gewoon de groente klaar die we die week zelf eten.
Hier rond de 30 euro aan luiers per maand. Onze voeding word volledig vergoed . En natte doekjes van de aldi rond 10 euro per maand. Qua kleding geef ik wel meer uit
Speentjes moet je na 6 wkn vervangen, verder de kosten zijn hier 100 per maand dat is alles erbij de kleding voeding alles!
hier tot 6 maanden was ik 100 euro kwijt per maand(inlusief nutrilon omeno voeding) Nu is het nog 3 pakken Ah Luiers (8 nog wat per stuk) 3 pakken doekjes ( 3 voor 3 euro Hema) Eten & drinken doet ie gewoon met mij mee, Af en toe een nieuwe speen ( 4 euro??Bibi), Soms een nieuwe drink beker, En met de kinderbijslag doe ik de kleding. Ik vindt het goed te doen als alleenstaande, met een voltijdstudie en niet al te hoge inkomen
Ik denk inderdaad dat je 100 euro wel kunt aanhouden. Ik koop alles in de aanbieding, doekjes en luiers sowieso (KV eigen merk luiers vind ik persoonlijk prettiger dan Pampers voor mijn kleine, dat scheelt zo al een paar euro per pak). Doekjes koop ik voor 1 euro per pak. Hij leeft op het moment op Friso, dat kost ongeveer 9 euro per pak, doe je ongeveer een week mee. Pak luiers per week (KV 30 euro per maand) Pak melkpoeder (eventueel dus, +/- 36 euro per maand) 2 pakjes doekjes per week (8 euro per maand) 74 euro.... kleding exclusief.