Recepten rijst/pasta

Discussie in 'Voeding' gestart door MissSol, 12 jan 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MissSol

    MissSol Bekend lid

    20 dec 2011
    518
    0
    0
    paraveterinair
    Alkmaar
    Hoihoi, heeft iemand misschien recepten met rijst en pasta voor een baby van 6,5 maand? Ons mannetje vind groentenhapjes heel erg lekkr en dat combineer ik meestal met aardappel, maar ik kan maar weinig recepten vinden met rijst of pasta. Vandaag geprobeerd uit een baby kookboek, rijst met prei en klein stukje kip, maar dit was echt niet lekker(na een hapje geproeft) Ik maak de hapjes zelf klaar met een babycook, die stoomt alles, maar kan dus maar weinig vinden en wil graag wat afwisselen zodat ie leert om alles te eten.
     
  2. justme66

    justme66 Fanatiek lid

    22 aug 2010
    4.224
    0
    0
    hier vandaag lasagna gemaakt, paprika, courgette, gehakt en tomatenblokjes. voor de kleine er geen kaas op en even door de blender. heerlijk!
     
  3. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Opperdepop van de AH lees ik altijd goede dingen over! Verder zou ik gewoon koken zoals je zelf ook kookt, maar dan zonder zout en afleren om zakjes te gebruiken. Als ze geen overgevoeligheden heeft, kan je bv tomaat, courgette en wortel stomen, gehakt bakken en dit met een beetje basilicum oid tot saus maken. De spagetti kook je dan en snijd je door de saus heen waardoor je een lekker prutje krijgt maar niet te gepureerd. Met rijst hetzelfde; bv kip, tomaat, doperwt ofzo?
     
  4. kris8

    kris8 VIP lid

    17 aug 2009
    8.032
    3
    36
    met 6 mnd zou ik het nog bij hele pure smaken houden denk ik..
     
  5. Mykelti

    Mykelti VIP lid

    3 apr 2010
    11.110
    3
    0
    Hier is onze zoon fan van tomaat en dat doen we door de rijst, gewoon geprakt. Hij eet niet gepureerd. We hebben hier ook wel eens een klein beetje kabeljauwfilet doorheen gedaan.
     
  6. blauwespeen

    blauwespeen Fanatiek lid

    20 mei 2012
    2.133
    0
    0
    NULL
    Gelderland
    HIer wokgroenten gewokt. Beetje rijst gekookt. En dan tomoten puree erdoor en klaar.
    Mocht je geen tomaten puree willen gebruiken ivm met het kleine beetje zout wat daarin zit. Tomaten even koken. door het koken kan je zo de vel eraf trekken. En dan erdoor prakken. Ik deed ook zonder pitjes trouwens omdat me moeder zei dat je dat beter zo klein nog niet kon geven (geen idee waarom, dus misschien kan het gewoon, maar ja, soms luister ik wel eens naar me eigen moeder)

    Het zelfde kan ook met macaronie. En als je wilt kun je wat gehakt erbij doen.
     
  7. sjak

    sjak Niet meer actief

    Bruine bonen met verse appelmoes en een beetje rijst. Is hier een enorm succes! Ze vindt het zo lekker dat ze de hele tijd met veel geluid alles op-njam-njam-njamt!
     
  8. sjak

    sjak Niet meer actief

    Blauwe speen, vind ik ook een aanrader de macaroni, ga ik morgen uitproberen!
     
  9. MissSol

    MissSol Bekend lid

    20 dec 2011
    518
    0
    0
    paraveterinair
    Alkmaar
    De rijst en pasta gewoon koken en prakken ipv pureren? Ik ga het eens proberen, bedankt allemaal voor de tips!
     
  10. Ikdus

    Ikdus VIP lid

    1 aug 2008
    10.695
    15
    38
    Hier is pasta met zalm broccoli dille en creme fraiche een succes.
    Rijst doe ik gewoon groentes door heen en af en toe 1 stukkie kipfilet. Door de kookvocht van de groentes wordt het ook gewoon lekker smeuig.
    Vandaag eet mijn dochter kipperagout rijst en doperwtjes met worteltjes
    Misschien is dat ook wat voor jullie.

    Je kan ook natuurlijk van de smaak potjes afkijken
     

Deel Deze Pagina