Hoi allemaal, Ons kleintje is bijna 6 maanden. Sinds 4 maanden geven we bijvoeding (groente en fruit) om te oefenen. Dit gaat hartstikke goed. De kleine eet alles en eet alles op. Momenteel geven we nog 4 flessen (7u, 11u, 15u, 19u) waarvan de laatste een papfles is. Ook krijgt de kleine een broodkorst om op te sabbelen. Nu wil ik graag beginnen met het geven van brood tussen de middag. Maar hoe doe ik dat? Het binnenste besmeren (met wat??) en in hele kleine stukjes geven? En dan de korst als sabbeleten geven? Het valt me op dat de kleine soms de korst met de kaken scheurt en dan grote stukken binnen krijgt. Deze grote stukken haal ik dan uit de mond omdat ik bang ben voor verslikken. Is dit goed? Ik zie op de voedingspagina veel schema's. Dat vind ik fijn! Kan ik de papfles als laatste fles blijven geven (voor het slapen gaan)? Of kan ik er beter een ochtendpapfles / bord pap van maken? Wat een vragen! Ik ben benieuwd of iemand me kan helpen.
Wij mochten van het CB met 6 maanden korstjes geven, vanaf 7 maanden boterham in stukjes.... Qua beleg is het hier: Roomboter, kwark, jam zonder suiker, philidelphia roomkaas. Kleintjes verslikken zich niet zo gauw, wel hebben ze een kokhals reflex, die zit voor in de mond. Ze kunnen dus wel rood aanlopen en een beetje kokhalzen. Hier moet je niet zo van schrikken... dit kunnen ze meestal gewoon zelf oplossen...
Ik gaf altijd kleine dobbelsteentjes brood, ook met korst. Verslikken valt wel mee, je moet er wel even bij blijven natuurlijk, maar meestal lossen ze het inderdaad wel op met kokhalsen. het ene kindje is handiger met kauwen dan het andere; als ze het niet gelijk door hebben, kun je zo'n dobbelsteentje in de wang doen, dan gaan ze vanzelf kauwen. Beleg: margarine en dan een klein beetje smeerkaas of smeerworst, of appelstroop, of jam zonder suiker. Inmiddels eet hij zo'n beetje alles op brood, maar hij is ook al een stukkie ouder. Met pap heb ik geen enkele ervaring; die lustte meneer niet.