Onze dochter van 17 maanden is erg prikkel gevoelig, altijd al geweest. Ze heeft daarnaast verborgen reflux en momenteel lijkt het eindelijk te lukken de medicatie (nexium) af te bouwen. In de grove motoriek loopt ze achter wat volgens de fysio mede door de reflux komt (door veel te bewegen speelde haar maag op en heeft ze zich nooit willen draaien, etc.). Ze boekt momenteel wel echt vooruitgang in haar grove motoriek. Onlangs hebben wij een sensory-profile test ingevuld. Hieruit kwamen eigenlijk geen verrassingen. Ze is gevoelig en dat wisten we al. Ze is prikkelvermijdend en houdt er absoluut niet van als anderen (behalve mijn man en ik) haar aanraken. Ze kan dan echt overstuur raken. Nou heeft de fysio me een handleiding meegegeven om de borstel-druktechniek uit te voeren bij onze dochter. Maar ik vroeg me af of er hier ouders zijn die hier ervaringen mee hebben. Hoe vond je het om dit toe te passen en hoe vond je kindje dit? Heeft hij/zij er baat bij gehad of juist niet? Ik hoor heel graag ervaringen!
ik had er nooit van gehoord. net even op google gekeken. Klinkt interresant en ook heel intensief. Ben je al begonnen?
Hoi, een vriendin van mij heeft de borsteltechniek gedaan bij haar dochter. Zij heeft autisme, net als mijn dochter. Maar mijn dochter is prikkelarm en haar dochter prikkelrijk. Ze had, ondertussen is de borstelmethode niet meer nodig, er hele goede ervaringen mee. Groetjes
@flippo: Nee we zijn er nog niet mee begonnen. Onze dochter houdt niet zo van 'aanraken' (al is ze wel een knuffelkont hoor) dus ik vind het nogal wat om ermee te beginnen. Op internet lees ik dat sommige kinderen er veel baat bij hebben en anderen juist helemaal niet. Vandaar dat ik ook even op zoek ben naar ervaringen van ouders die het bij hun kind gedaan hebben. @trotsemamavan1: ik ben heel benieuwd naar hoe het bij je vriendin en haar kindje gegaan is. Hoe oud was haar dochter toen ze ermee starten, en hebben ze de behandeling zelf gedaan? Of hebben ze elke dag een behandelaar op bezoek gehad o.i.d. En vond haar dochter het vanaf het begin oke, of vond ze het in eerste instantie ook niks? We hebben het bij onze dochter geprobeerd tijdens het bezoek aan de fysio (de druktechnieken) maar ze vond het helemaal niks. Vandaar ook mijn twijfel want ik wil vooral niet dat het averechts gaat werken..
Volgens mij is er onder peuter/kleuter een tijdje terug een topic over geweest... Misschien kan je die nog terugvinden?
Ik sta voor de klas en had een paar jaar terug een jongetje met pdd nos in de groep. Hij kreeg ook deze behandeling en werd er veel meer ontspannen door!
Even moeten zoeken, maar heb het topic voor je gevonden: http://www.zwangerschapspagina.nl/peuter-kleuter/394219-iemand-ervaring-borstel-druk-therapie-ergotherapie.html
Hoi meid, ik weet dat haar dochter (die toen al 5 was trouwens toen ze begon) het in het begin niet heel leuk vond. Ze heeft via het kinderdagcentrum begeleiding gekregen en die vertelde dat ze door moest zetten. Ze deed het dagelijks, volgens mij meerdere keren per dag in het begin. Begeleiding is wel belangrijk! Langzaam opbouwen en uitbouwen. Haar dochter is zeer prikkelgevoelig, gaat ook gillen bij teveel prikkels. Dit is een stuk beter geworden. Ook gaat het slapen veel beter. Laat je goed informeren en luister naar je moedergevoel! Sommige kinderen reageren er goed op maar sommige kinderen niet. Uitproberen lijkt mij niet erg, kijk vooral goed hoe je dochter erop reageert! Veel succes!
Wij hebben dit gedaan bij onze zoon. Onze zoon heeft pddnos en alle prikkels die hij binnen kreeg werden niet goed verwerkt. De eerste 2 dagen vond hij het prima maar daarna werd het drama. Het is ook best pittig voor zo een kindje. Hij moest in het begin om de drie uur geborsteld worden. Maar we zijn zo,blij dat we het gedaan hebben. Hij reageert minder heftig op prikkels en hij had nog sensorische integratie therapie maar bleef daar in stuk staan. Maar door de borstel therapie kwam daar ook weer groei Toen wij dat hebben gedaan was hij 5 jaar.
Dank voor jullie reacties! Valt me in dit en in de andere topic vooral op dat het toch bij wat oudere kinderen gedaan wordt (meer kleuter leeftijd) en onze dochter is nog geen 1,5 jaar oud. Dat maakt ook dat ik het lastig vind, want ze vind het niet leuk en ik kan haar nog niet uitleggen waarom we het dan zouden doen. Hmmmm, toch nog maar een goed gesprek met de fysio gaan voeren denk ik. Mocht ze later problemen krijgen op school of in de peuterklas dan kunnen we er dan altijd alsnog mee starten.