baby van commode gevallen :-(

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door mamasammie, 7 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. mamasammie

  30 sep 2014
  14
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hoi iedereen,

  Gistermiddag is onze baby van 5 maanden van de commode gevallen. Ik lette even 1 seconde niet op en toen lag ie al. Hij viel met zn voorhoofd op de grond meteen keihard krijsen maar liet zich daarna goed troosten en hij lachte ook al snel weer.
  We zijn toch nog even naar de HAP geweest daar leek ook alles oke. Vannacht moesten we hem om de 1,5 uur wakker maken, dat ging ook goed en hij dronk vannacht voor zijn doen ook redelijk.

  Alleen nu maak ik mij zoveel zorgen of er misschien een beschadiging is ofzo en ik voel mij zo'n slechte moeder :( ben er nog zo verdrietig van, ik dacht altijd dat dit mij nooit zou gebeuren..
   
 2. Marieke502

  Marieke502 Fanatiek lid

  29 sep 2014
  1.493
  0
  0
  Gastouder
  Brabant
  *dikke knuffel* Wat zullen jullie samen geschrokken zijn. Ik dacht dat het mij ook nooit zou gebeuren, maar onze zoon is ook wel eens van het bed gerold of voorover op de tafel gebutst. Hou hem in de gaten enne vertroetelen mag best ;)

  Het overkomt ons allemaal wel eens. Het belangrijkste is dat je er op let dat het niet weer gebeurt, toch :)
   
 3. Hopmarjanneke

  Hopmarjanneke VIP lid

  10 jul 2008
  13.469
  468
  83
  Vrouw
  Customer Service Groothandel fournituren en garens
  Duitsland
  Ook hier gebeurd hoor, dochterlief was toen 11 maanden. Ook uit voorzorg even naar de HAP en het ZH (kinderarts) geweest, maar ben weer naar huis gestuurd, zonder wekadvies.
  Hier helemaal niets aan de hand.
   
 4. Leeuwtje83

  Leeuwtje83 VIP lid

  8 mei 2008
  9.079
  311
  83
  Vrouw
  Software Engineer
  Nieuw-Zeeland
  Mij ook gebeurd, toen dochter zo'n jaar oud was. Viel plat op haar rug op de grond, toen ik me een halve seconde omgedraaid had. Ik pakte haar op, ze gaf een hele harde brul, haalde weer adem en viel vervolgens flauw. Helaas was ik al half in paniek en dacht ik dus dat ze geen adem meer haalde! Gelukkig was manlief thuis, dus Miriam aan hem gegeven en een ambulance gebeld. Toen ik aan de telefoon hing met ze kwam ze gelukkig alweer bij. Allemaal naar het ziekenhuis, een paar uur onder observatie gehouden, niets aan het handje. Gelukkig :)
   
 5. Humava

  Humava Niet meer actief

  Oh meid wat zal je geschrokken zijn. Gelukkig was alles voor de rest goed. Het kan idd in 1 seconde gebeurt zijn. Dl hier was laasts op ons bed aan het spelen ik lette 1 seconde niet op en toen dacht ze dat ze wel wat van de vensterbank kon pakken, maar daar kon ze niet bij dus kukelde ze zo op haar hoofd op de grond.
   
 6. Cygnet2

  Cygnet2 Niet meer actief

  Gelukkig.. lieve reacties! Poeh..

  Meis, wat naar dat het gebeurd is en vooral dat je je er zo rot over voelt. Echt waar, dit gebeurt de beste moeders! Als je kindje zich nu normaal gedraagt is de kans op beschadiging echt miniem. Hou je kindje de komende dagen gewoon nog iets beter in de gaten en dan zul je vast snel gerust gesteld zijn.

  Goed trouwens dat je naar de HAP bent gegaan! Goeie actie!

  Dikke knuffel voor jou!
   
 7. Antares

  Antares VIP lid

  17 nov 2008
  19.894
  3
  38
  Hmm in een onbewaakt moment kan alles gebeuren.


  Zoontje was 3 weken toen dochter hem van de commode gooide..... Omdat ik heel even een nieuwe pak luiers om de hoek pakte. Was misschien drie seconden maar dochter was watervlug. Hij viel op een berg wasgoed. .......had gelukkig niets.

  Maar het kan altijd gebeuren, geen zorgen of schuld hoor.
   
 8. Zoe123

  Zoe123 VIP lid

  9 feb 2013
  10.229
  3.967
  113
  Vrouw
  Hier is oudste dochter van de trap gevallen toen ze 1,5 was..
  Vriend zette haar op de grond na verschonen en draaide zich 1 seconde om, hij wou de poepluiers in de emmer doen.
  Ik zag haar gaan vanuit de badkamer, het traphekje dat open stond...de langste 2 seconden ooit...dat eerste stapje en hopla...:$:)

  Vreselijk, de wereld staat stil.

  Heel veel knuffelen lekker samen, gelukkig is alles goed!
   
 9. Annetanne

  Annetanne Lid

  18 aug 2014
  37
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ja... heftig! Ik heb een paar jaar geleden tijdens een vakantie meegemaakt dat een baby'tje in het washok op de camping uit de handen van haar moeder glipte en op de harde stenen terecht kwam... pfff... naar het ziekenhuis geweest, maar ook niks... En mijn kleine neefje is ooit eens met maxi cosi en al over straat gerold... ook niks aan over gehouden... Ik heb alleen meegemaakt dat mijn vier jaar oude zoontje zo hard viel dat hij buiten westen was. Was afschuwelijk, ik dacht echt dat hij dood was. Het is het ergste wat je als moeder kan overkomen he, dat je kindje valt en je denkt dat het heel ernstig is...
  Maar je hebt je kindje na laten kijken, vertrouw erop dat het nu goed is! Knuffel!
   
 10. mamasammie

  30 sep 2014
  14
  0
  0
  NULL
  NULL
  Bedankt voor al jullie lieve reacties. Dat doet me goed en gelukkig ben ik niet de enige.

  Zoonlief gedraagt zich weer zoals ie altijd al deed. En manlief is ook alweer helemaal relaxt. Ik begin nu ook weer wat rustiger te worden alleen komt het schuldgevoel soms weer even naar boven van had ik nou maar beter opgelet, en het geluid van de klap brr krijg er meteen weer de kriebels van. Ik zal nu voortaan echt op scherp staan dat dit me hopelijk niet weer gaat overkomen.
   
 11. Carino

  Carino Fanatiek lid

  2 feb 2011
  4.277
  0
  36
  Tsjee, wat vreselijk eng..
   
 12. podiki25

  podiki25 Fanatiek lid

  18 mei 2012
  3.897
  124
  63
  Tandheelkunde
  Barcelona
  Onze jongen was 6 maanden toen hij uit de zetel rolde. Met zijn hoofd op de stenen vloer. Een dikke buil en blauwe plek en naar de pediater maar er was niets aan de hand.
   
 13. Janna

  Janna Fanatiek lid

  Fijn dat het goed met hem lijkt te gaan! Goed van je dat je hem meteen medisch hebt laten checken. Meer kon je niet doen. Zoals je al ziet gebeurt dit echt veel vaker.

  Mijn dochter is nooit van de commode gevallen, maar is toen ze een jaar of 1 was wel drie of vier keer van de bank gevallen. Echt achteruit, met haar ruggetje / hoofd op de grond. Dan schrik je je inderdaad wezenloos. (Onze dochter kon al vrij vroeg behoorlijk goed klimmen en klom zelf op de bank. Zoals je leest ging dat echter niet altijd goed. ;) Na een paar keer vallen had ze gelukkig door waarom ze voorzichtig moest zijn en hoe ze haar evenwicht moest bewaren.)
   
 14. Skippy87

  Skippy87 Actief lid

  22 mrt 2013
  438
  0
  0
  Zoontje hier met 7 weken van de bank gegleden.. op zn hoofdje..
  Ik in paniek met de buurvrouw naar de huisarts, hij had een bult. De huisarts stuurde ons weer naar huis, niks aan de hand zei hij.. Maar zoon bleef huilen dus terug naar de huisarts.. vond het niet nodig, maar als ik me er beter bij voelde mocht ik even langs de spoedeisende hulp.. gedaan, kreeg daar een ct scan.. kreeg toen te horen dat hij een schedelfractuur had..
  2 dagen opname..
  Kregen te horen dat een breuk na een val bij een baby zeer zelden voorkomt.. kregen ook de nodige vragen "of er niet meer gebeurd was" heel vervelend.. ging allemaal snel weer goed met m gelukkig..
  Wij hadden onze twijfels over de ct beoordeling (eerst kon niemand de ct beoordelen, toen opeens weer wel, ging erg rommelig)
  Ct opgevraagd en laten bekijken (off the record) in een ander ziekenhuis.. 3 afzonderlijke neurologen/radiologen zien GEEN breuk.. zijn zn groeilijnen zeggen ze, schedelnaden.. nu voor een officiele second opinion..
  Wij denken nu dat er nooit een breuk geweest is..
   
 15. HappyRabbits

  HappyRabbits Fanatiek lid

  20 jan 2014
  4.515
  3.390
  113
  Meid, wat is dat naar hè, en wat voel je je dan schuldig. Het is hier ook gebeurd, maar ik durfde het niet te posten, bang voor de reacties en ik schaamde me enorm. Het ging zo ontzettend snel allemaal. Inderdaad goed dat je naar de huisarts bent gegaan. Hier ging kleine man meteen heel hard huilen (en ik ook), maar ik had hem ook snel weer aan het lachen gelukkig. Maar de huisarts wilde hem toch zien. En ook wij kregen een wekadvies voor elk uur (ook heel naar om een slapend kindje steeds helemaal wakker te moeten maken). En als hij suf werd of ging spugen, moesten we meteen aan de bel trekken. Ik was zo blij toen die 24 uur voorbij waren.
  Nu weet ik dus ook dat het iedereen kan overkomen, al voel je je daar op dat moment nog niet beter door.
   
 16. Zara75

  Zara75 VIP lid

  10 jul 2007
  11.473
  5.532
  113
  Happyland
  Ach ja, je schrikt je kapot he!
  Hier was ze 11 maanden en kon ze allang en breed rollen, stom van mama. Een tel omgedraaid en daar ging ze. IK zie haar nog vallen, zo erg!!!
  Gelukkig kunnen ze een hoop hebben en overkomt het wel meer moeders.
  ( niet dat dat laatste zo leuk is, maar laat zien dat het iedereen kan overkomen)
   
 17. Zara75

  Zara75 VIP lid

  10 jul 2007
  11.473
  5.532
  113
  Happyland
  En hier was het niet de 1e keer btw.:):)
  Toen ze een week of 3 (!!!) :) was is ze ook gevallen.
  We hadden haar op het aankleedkussen op de wc pot neergelegd.
  Ze zou in bad gaan. En opeens kiept dat kussen om, gelukkig stond er nog iets in de weg wat haar val brak, maar ik voelde me zó slecht.
  Heb nog harder gehuild dan mijn dochter.
  Ze had geen enkele blauwe plek gelukkig.
  Zo ongelofelijke stomme actie..ik wijt het maar aan het slaapgebrek. :)
   
 18. femkes

  femkes VIP lid

  24 jul 2007
  7.549
  5.904
  113
  Ik ben als baby van de commode gevallen en heb er een hersenschudding aan overgehouden. Ik ben een tijdje buiten westen geweest. Ik heb een universitaire opleiding en kan prima functioneren, ik denk niet dat je kleintje er iets aan overhoudt.

  Het zijn dingen die gebeuren, je keek even niet. Dat maakt je mens. En hoewel we vaak van onszelf eisen om supermom te zijn, we zijn gewoon mensen. Vraag even een knuffel voor jezelf, volgens mij heb jij de troost even nog iets harder nodig dan je kindje. Komt echt goed.
   
 19. maja246

  maja246 Fanatiek lid

  7 okt 2009
  1.462
  25
  48
  Oh my.. wat voel je je dan rot..
  Raap je zelf maar bij elkaar, godzijdank is je kindje in orde. En vat het op als de waarschuwing die het is.. Je zal nu nooit meer je hand van hem afhalen als hij of je volgende kind ergens ligt.
  Waarschijnlijk ka je ook troost halen aan de verhalen hierboven, niemand dacht dat dit haar zou gebeuren.

  Ik ook.. Niet van de commode want daar laat ik ze dus nooit een seconde los, maar ben dan ook gewaarschuwd door zeer beweeglijke kinderen. Maar wel in de kinderstoel. Met zeven maanden is mijn dochter , stevig in een tuigje, met stoel en al gekapseisd en keihard op de grond geklapt. In was in de open keuken het eten aan het pakken en ze was dus zo sterk dat ze met stoel en al om is gevallen..
   
 20. Nescio

  Nescio Niet meer actief

  Inderdaad lieve reacties, gelukkig maar. Het is mij ook overkomen toen dochter 11 maanden was. Ik had bescherming rondom het kussen maar ze is er van achter afgekukeld toen ik 2 sec niet keek. Gelukkig werd haar val gebroken door een kussen maar wat voelde ik me rot! :(

  Je hebt gedaan wat je kon, voel je niet te schuldig.
   

Deel Deze Pagina