Bijna tien maanden, tien nachten 'doorgeslapen' ( zo'n 9 uur achter elkaar) Ben bijna versleten en nu probeer ik om hem te leren slapen. Het kan zo niet langer. Ben niet voor laten huilen, maar avond aan avond met mn kindje door t huis heen sjouwen,want op bed leggen is huilen.... Vanavond 'besloten' om hem maar even te laten huilen.....mn hart breekt, zit zelf mee te huilen... Hij heeft zo'n zeven minuten gegild...en nu durf ik even niet te kijken....hij is vijf minuten stil. Hoe doen jullie dat. Hij heeft gegeten,gedronken, hoeft nu niet te boeren ( dat hoor ik aan zn manier van huilen) Vind t zo erg om hem zich in slaap te laten huilen.... Pffffffff
Een baby die zichzelf in slaap huilt slaapt ook gewoon onrustig. Ik doe het echt niet. Ik blijf liever hele avonden rondlopen en wiegen en troosten tot ze rustig en kalm in slaap valt. Dat is voor mij zwaar maar wel beter voor de kwaliteit van haar nachtrust.
Dat ligt er maar net aan. Zo stellig kun je dat echt niet beweren. Bij onze oudste werkte laten huilen absoluut niet, werd alles alleen maar erger van. Bij de jongste kan het wel, mits ze geen pijn heeft/niet ziek is, en is het de enige manier die werkt. En dan slaapt ze gewoon de nacht door, niks onrustigs. Maar, TS, of je wel of niet moet laten huilen, is wel nogal afhankelijk van de vraag hoe je kleintje in z'n vel zit. Is je kindje medisch gecheckt? Want vanaf de geboorte al niet zelf in slaap kunnen vallen, dan is dat wel een signaal. Hoeft niet, dat er medisch iets aan de hand is, maar niet zelf in slaap kunnen vallen, kan daarvan wel een signaal zijn. Ken je verder het boek 'baby in een droomritme' van Stephanie Lampe? Misschien dat even lezen, voor je voor laten huilen kiest? Zij geeft goede handreikingen om tot zelf in slaap vallen te komen, zonder dat je je kleintje hoeft te laten huilen.
Hier huilt dl zich soms in slaap. Nou ja huilen, het is meer een beetje "mekkeren". Ze heeft er een speciaal huiltje voor, ik blijf dan wel bij haar op de verdieping zodst ik snel bij haar kan zijn als het huiltje verandert. Na 5 min valt ze meestal wel in slaap. Dit is meestal 5 keer per week. De rest slaapt ze wel goed in. Zo niet, dan neem ik haar op de arm. Ik ben niet voor laten huilen maar mijn dochter heeft het soms even nodig. helaas geen tips voor je maar kan me wel voorstellen dat je er erg doorheen zit. Veek sterkte en hopelijk gaat het gauw beter,
Voordat hier weer een hele discussie losbarst over wel of niet laten huilen ... Doe wat jezelf goed acht. 7 minuten huilen valt nog wel mee toch? Sommigen hebben nu eenmaal een huiltje nodig om in te slapen.
Ik hanteer de 10 minuten regel als ik weet dat er niks is. Ik laat dus 10 minuten huilen (luister wel naar het soort huiltje) Vaak huilen ze omdat ze zo moe zijn en het niet lukt om te slapen. Vaak storen wij ze in dit proces. Je kan iedere avond gaan wiegen, maar dan zal je dit nog lang blijven doen. Als je dit niet erg vindt gewoon blijven doen Probeer je gevoel te volgen, ieder kind is anders. Sam heeft een periode gehad toen ie zo'n 2 jaar was. Echt huilen zodra ik de kamer uitging. Eerst dacht ik dat er iets was want hij deed dit nooit. Dus ik meteen kijken en hij maar lachen... Zodra ik wegging begon t feest opnieuw. Erbij blijven had geen zin want meneer bouwde echt n feestje. Heb hem toen wel langer laten huilen. Met een week was t over en heeft hij t nooit meer gedaan.
7 minuten laten huilen is heel lang voor zo'n ukkie. Ik kan het nooit...hoe moe ik ook ben. Zal nooit het risico nemen dat mijn kinderen in slaap vallen met het gevoel: papa en mama komen niet meer.
7 min valt wel mee, hier nooit nodig geweest. Nu heel af en toe maar ik herken al zijn huiltjes en duurt nooit langer dan 5min, tenzij er iets is maar dansta ik binnen 1sec bij hem (hoor ik) Dat je de minuten zo goed weet wil wel zeggen dat je het alles behalve leuk vond en heel gespannen naast de babyfoon zat. Durf je niet stiekem te kijken? Is een babyfoon met camera niks voor je? Was het echt gillen? Aandacht gil of een andere gil? Hopelijk is het morgen maar 4 minuutjes en de dag erna niet meer. Ik zou wel de 10 minuten regel aanhouden, of in u geval misschien 8 minuten regel want het is de eerste keer dat je hem liet huilen en de eerste is hopelijk de ergste. Huilt hij langer dan 8min even troosten en terug leggen en na 2 keer ofzo doen wat je normaal doet Dit zou ik nooit aanraden!!! Maar aangezien hij 10 maanden is en het maar 7 minuten duurde werkt het misschien wel. 7 lange minuten Maar er is zeker niks medisch aan de hand? Bij vermoeden van pijn of tandjes zou ik wel zeer zeker niet laten huilen
O, wat betreft hoe lang je moet laten huilen: ik troost na 2-5-10 minuten, (die 10 is nooit nodig, die 5 zelden). Als het na 2 minuten nog wat sippen is en verder niet, laat ik het nog even gaan, maar bij hard huilen ga ik dus de eerste keer troosten na 2 minuten alweer heen. Dat werkt hier heel goed: ze krijgt snel even signaal dat ik er echt ben en wordt daar vaak rustiger van. Krijsen is altijd direct heen. Kijk dus goed wat voor je kindje werkt, vogel het voor jezelf een beetje uit en doe wat je intuitie je ingeeft, want je weet het vaak zelf wel het beste. Durf daar ook op te vertrouwen.
Wij hanteren exact dezelfde methode. Eerste keer gedaan op 11 maand omdat we alledrie doodop waren van de slechte nachten. Een nacht gehad waarop ze twee keer tot aan 10 minuten huilen kwam. Sindsdien slaapt ze door, heel rustig en vast. Het is geen methode die ik aanraad voor kindjes van pakweg 2 maand oud, maar bij ons was het de redding.
Hoi Shandy, voor een baby van 10 maanden die niet gewend is om zelfstandig in slaap te vallen, vind ik 7 minuten huilen niet lang. Maar 7 minuten wachten kan voor een moeder als een eeuwigheid voelen. Hoe had je je gevoeld als je van te voren had geweten dat het 7 minuten waren? Heb je al een plan wat je gaat doen/hoe je gaat reageren als hij weer wakker wordt? Moeders zullen het onderling nooit eens worden over baby's en huilen. Probeer voor jezelf helder te krijgen waar je naar toe wilt en waarom je dat wilt. Overleg dat ook met je partner. Liefst op een rustig moment, want midden in de nacht daarover discussiëren is niet handig. Stel en dat gun ik je! dat het een kwestie is van 2x een inslaaphuil en het leed is geleden dan gaat hij daar echt geen trauma aan overhouden. Langdurig en aanhoudend huilen en een baby alleen laten is een ander verhaal. Dit blog heb ik ooit geschreven voor een moeder met een jonge baby. Misschien heb jij er ook wat aan? Kampen: borst fles wel niet vaccineren laten huilen samen slapen | [Babyblog] Sterkte! Groet, Sylvie
Drie kwartier later weer wakker en loop alweer meer als een uur met hem rond.... Kant t echt niet pffff
Hier was t uiteindelijk de enige oplossing. Prikkelgevoelig kindje, overprikkeld was krijsen. Bij ons in slaap vallen kan ze niet. Maar...ik hield max 5 minuten aan en ging meestal na 2-3 minuten terug, troosten, als ze wilde bv en weer in bedje. De eerste keer moest ik er 3x heen, daarna 2 keer en daarna was t klaar. Af en toe er nog een keertje weer heen. Klokje rond doorslapen doet ze bijna nooit maar ze slaapt zo weer verder als we er even heen geweest zijn.
Het is echt onzin dat een baby die huilt voor hij/zij slaapt, onrustiger slaapt. Sommige kinderen hebben het huilen ook echt even nodig. Mijn neefje huilde altijd 5-10 minuten en is dat blijven doen tot hij zo 1,5 jaar was. Als je hem niet liet huilen, spookte hij de hele nacht. Hier een jongetje (3,5 mnd) wat sinds enkele dagen huilt bij het naar bed brengen. Heel vervelend voor hem en voor ons. We hebben nu afgesproken dat we bij hem blijven maar hem niet meer uit bed halen. We aaien even over zijn bol en maken ssshhh geluidjes maar laten hem wel. Dit lijkt te helpen. Het huilen wordt steeds korter en hij slaapt daarna veel beter. Het aanleren van 'verkeerde' slaap of doorslaapassociaties is heel snel gepiept. Wiegen, speentjes, borst, flesjes zijn allemaal dingen die je naar mijn idee je kind niet persé wilt aanleren. Zelf in slaap vallen en bij voorkeur natuurlijk zonder te huilen is de bedoeling. Gelukkig gaat dat hier best goed. En door deze fase komen we ook wel weer heen. Maar hem alleen laten huilen doen we niet.
Uiteindelijk samen met hem in mn eigen bed gaan liggen en toen is hij zachtjes ingedut.... Toch in zn eigen bedje overgelegd...voor mij is het nog geen bedtijd en in mn bed laten liggennals ik eruit ben is onverantwoord, zodra hij wakker is, komt hij in beweging en ligt hij eruit. Laten huilen ( al is t 7 lange minuten) is echt mn laatste keuze hoor. Maar er zijn hier ook mama's die altijd roepen...oh gewoon laten huilen, valt ie vanzelf in slaap...en dan vraag ik me af, hoe doe je dat?
Maar het gaat er (naar mijn mening) niet om dat je gewoon laat huilen. Je moet uitzoeken wat voor je kindje werkt. Erbij blijven in de kamer maar hem er niet uithalen, is een optie. Alleen bij onze dochter niet, dus hanteerden wij de methode die Rozemarijke ook al aangaf. Bedritueel, in bed, weggaan, 2 min laten huilen, teruggaan en kort troosten zonder uit bed te halen (zodat ze weeg dat je er bent), weer weg, 5 min, enz. Het is een patroon dat je jezelf en je kindje oplegt, zodat iedereen weet waar ie aan toe is. Uit bed halen en ermee rondlopen is mijns inziens geen goed plan, omdat je je kindje daarmee alleen nieuwe prikkels geeft. Verveling en voorspelbaarheid zijn volgens mij twee belangrijke factoren. En geloof me, ik zeg dit niet zomaar. Wij hebben 11 maand geworsteld met een slecht slapertje.
Ik heb dat persoonlijk nog nooit gelezen hier (en ik zit hier toch alweer een aantal jaartjes).. maar goed, ik zou het ook niet kunnen. Bij mijn neefje (die het echt even nodig had.. anders bleef hij uren op) zette ik (met oppassen) de tv aan en de deuren dicht, de kookwekker aan op 5 min en de babyfoon weggedraaid. Na 5 minuten zette ik de tv dan op mute en luisterde ik even. Als hij dan nog niet stil was dan ging ik even bij hem kijken en vertelde hem dat ik er was (raakte hem verder niet aan) en zong een kort liedje. Ging weer naar beneden en deed hetzelfde. Meestal maar 2 x nodig dan sliep hij wel.