babykamer, behangen of verven?

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Dinky, 30 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Dinky

  Dinky Bekend lid

  28 mei 2008
  531
  1
  0
  Musselkanaal
  Zoals de titel al zegt.. wat doen jullie met de muren van de babykamer, behangen of verven? Wij zitten nog een beetje in twijfel wat we willen. We hebben wel al heel leuk behang gezien, maar met verf kun je ook leuke dingen doen..
   
 2. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Wij hebben drie effen muren en eentje met behang waar dieren opstaan... Erg vrolijk en als je met verf afbeeldingen wilt, is dat een behoorlijke partij werk. Wij vonden dit dus gemakkelijker...
   
 3. Foxter

  Foxter Niet meer actief

  Wij hebben 1 muur behangen en 3 geverfd :)
   
 4. Daydreamy

  Daydreamy Fanatiek lid

  7 sep 2007
  3.945
  42
  48
  Vrouw
  Onderwijsassistent
  Ergens in de Polder
  Wij hebben alle muren behangen, 3 ff blauw en eentje met schaapjes.
   
 5. Devilschase

  Devilschase VIP lid

  1 dec 2007
  20.954
  7.860
  113
  Generaal zonder leger.
  Flevoland
 6. Poohbeer2

  Poohbeer2 Fanatiek lid

  17 aug 2008
  4.239
  9
  38
  Wij hebben de kamer geverfd en met muurstickers beplakt. De muur sticker hebben we van funtose.com.
  Wij hebben gekozen voor winnie the pooh omdat we niet wisten of ze een jongetje of een meisje was, maar ze hebben ook een heleboel andere afbeeldingen. De stickers kun je ook gemakkelijk van de muur afhalen dus ben je het zat plak je weer wat anders.
  Ik heb een foto in mijn album staan.
   
 7. Linda86

  Linda86 VIP lid

  Wij hebben twee muren behangen en twee geverfd. Klinkt een beetje raar, maar het ziet er erg leuk uit en we hebben al veel complimentjes gehad. Behang is wel gewoon effen, om en om een baan limegroen en lichtblauw. Zal van de week wel eventjes foto's maken en hier neerzetten...
   
 8. Merijn

  Merijn Niet meer actief

  Behangen... We betrekken een nieuwbouwwoning en stucen en/of verven is niet zo verstandig ivm scheuren. Bij mijn moeder ziet het er niet meer uit. Door stevig behang te nemen (glasvlies) ga je dat wat meer tegen. Daarbij is behangen wat goedkoper dan stucen :)
   
 9. Jo79

  Jo79 VIP lid

  6 mei 2007
  24.725
  3.567
  113
  Wij hebben twee muren wit geverfd en twee muren behangen met glasvliesbehang met een bloemenprint, is erg leuk geworden. Maar de hele kamer met dat printje, zou een beetje teveel worden.
   
 10. Mikatjuh

  Mikatjuh Bekend lid

  24 feb 2008
  536
  0
  16
  Apothekersassistente
  Dronten
  Wij hebben 3 muren blauw geverft en een muur lime groen. Verder hebben we er stickers opgeplakt en misschien later nog wat schilderijtjes. Ik vind behangen zo'n gedoe.
   
 11. melloncollie

  melloncollie Niet meer actief

  2 muren wit en 2 muren blauw geverfd. de muur versier ik met wandlampjes en wat vlindertjes van de xenos enzo. misschien een schilderijtje, leuk spiegeltje....komt wel goed !
   
 12. deepfreeze

  deepfreeze VIP lid

  29 nov 2007
  11.895
  42
  48
  3 muren gebroken wit geverfd, en de 4e citroengroen (beetje lime - maar net iets geler). Maar we hebben op alle muren structuur zitten, dus behangen was niet mogelijk.. Op 1 witte muur hangen vrolijke schilderijtjes, die we af en toe afwisselen..
   
 13. sonja

  sonja VIP lid

  5 mrt 2006
  5.270
  0
  0
  bejaardenzorg
  DenHelder
  wij hebben de 2 muren geschilderd en er een behangrand op geplakt.
   
 14. foetbal

  foetbal Actief lid

  20 feb 2008
  209
  0
  0
  Bij mij zijn de muren gespachtelputzt (?)
  Dat is een ramp om te schilderen, dekt heel slecht. Maar we hebben het toch maar gedaan. Om hier behang over te plakken is zonde, en dat ga je er nooit meer afkrijgen.
  Onderste helft van de kamer is donkere verf, bovenste helft lichter (ook de scheiding maken is een ramp, door de spachtelputz wordt dat niet echt superstrak. Ook woon ik in een oud huis waar geen muur recht loopt. Maar ik ben wel tevreden over het resultaat. Hoop dat de toekomstige bewoner er ook zo over denkt en dat we er de komende 10 jaar niets meer aan hoeven doen.
  Opleuken doen we met wat schilderijtjes (stickers op spachtelputz werkt ook niet goed.)
   
 15. Pila79

  Pila79 Bekend lid

  4 dec 2007
  978
  0
  0
  Wij hebben onze prachtige nieuwbouwwoning van boven tot onder laten spuiten. Ziet er nog prachtig uit, op een paar hele kleine scheurtjes na, maar ik was toch echt te lui om het te behangen met glasvlies en dan nog 3x over te schilderen met latex als je dat al in 3x red (ligt wel aan de wanden die je hebt hoor!) :)

  We hebben in elke kamer 1 wand in kleur geschilderd. In spuitwerk zit structuur, dus behangen gaat niet en stickers plakken ook niet zo lekker.

  De babykamer gaan we dus ook schilderen. 1 wand wordt roze en op 1 wand + plafond komt een muurschildering, 2 wanden blijven wit, maar in 1 wand zit bijna een kamerbreed raam. Dus dat zie je niet zo. Mocht baby 2 nu een ander type zijn, wordt de roze muur gewoon oranje ofzo geschilderd.

  Je moet gewoon zelf kijken wat je het mooist, handigst vind. Eventuele banden met behang kun je ook over je schilderwerk heen plakken, hoef je niet perse eerst voor behangen te hebben. Ik weet ook niet wat je smaak is, want wij houden absoluut niet van behang terwijl jij het misschien prachtig vind.
   
 16. Jacqueline68

  14 apr 2008
  66
  0
  0
  Nijmegen
  Wij hebben een lchte, creme geverfde kamer met als kleuraccenten de gordijnen, de klamboe enz. Omdat we geen behang wilden over hele muren, hebben we gekozen voor een behangbeest. Dat is, in ons geval het silhouet van een giraffe gemaakt van retro behang. Die worden gemaakt door Inke Heiland:

  http://www.inke.nl/index2.php?lang=nl

  Je kunt zelf een leuk behangdessin uitzoeken, het is erg leuk geworden. ik zal een kijken of ik foto's van de babykamer online krijg.
   

Deel Deze Pagina