babylijstje

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door talia, 5 dec 2005.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. talia

  talia Fanatiek lid

  27 nov 2005
  2.561
  0
  0
  kapster
  belgie
  vroeg me af wat je nou eigenlijk allemaal al in huis kan halen voordat het kleintje er is.
  iedereen zegt dat ik al teveel in huis heb gehaald zodat ze niet meer weten wat ze kopen moeten bij de geboorte, maar ikzelf natuurlijk vind weer dat ik te weinig al in huis heb (zal wel normaal zijn bij de eerste).
  heb enkel de buggy die met draagmand en maxi cosi samen is in huis een park en dan enkele kleertjes die ik echt leuk vond voor de rest heb ik nog steeds niks erbij zelfs geen matras voor het park :( de baby kamer brengen ze pas in januari wat ik dus veel te laat vind.
  maar zijn er nu nog dingen die ik echt al op voorhand in huis kan halen die ik echt zeker al nodig heb de eerste dagen of kan ik gewoon beter wachten en kijken wat er allemaal cadeau gegeven word?

  groetjes Talia
   
 2. Carmen

  Carmen Fanatiek lid

  2 nov 2005
  1.065
  0
  0
  Peuterjuf
  Haarlem
  Hi Talia! Ik ken het "probleem" wel hoor! Wil zelf ook van alles het beste en meeste en nog een reserve exemplaar, voor je weet maar nooit. Hierbij de uitzetlijst (een van de vele:

  http://www.prenatal.nl/SpecialInterest/ ... daard.aspx

  Klopt wel aardig denk ik, met wat je "echt" nodig hebt. Van het kraambezoek krijg je natuurlijk ook een hoop. (tenminste, dat hoor ik om me heen) Maar ik zelf zie dat meer als "extra" (mooi meegenomen, zeg maar) en reken dat niet bij de uitzet.

  Suc6 en groetjes
   
 3. talia

  talia Fanatiek lid

  27 nov 2005
  2.561
  0
  0
  kapster
  belgie
  heel erg bedankt voor de link heb er heel wat aan want zo bij de eerste zelf zien te kijken wat je allemaal nodig hebt is best moeilijk. en ja het is waar beter wat je van het kraambezoek ke-rijgt als iets extra zien en me er niet op basseren. heel erg bedankt.

  groetjes Talia
   
 4. mouschy

  mouschy Fanatiek lid

  30 aug 2005
  3.709
  0
  0
  kraamverzorgster, nu ben ik gastouder.
  Noord Holland
  Ja wat je ECHT nodig hebt zijn toch ook badspulletjes zoals zeepvrije wasjel (hoe schrijf je dat :rolleyes: ) en hydrofyl luiers. Dat zijn katoene vierkante doeken die je gebruikt na het badje. Dat zijn dingen die niet krijgt en die je echt zelf moet kopen. Ja badspulletjes krijg je misschien maar je moet het zelf toch ook echt in huis hebben, en je kan daar nooit genoeg van hebben ;) ook is een badthermometer erg handig en een haar borsteltje. Ook een badcape, dat is een vierkante handdoek met een kap op een kant die over het hoofdje gaat. En natuurlijk mutsjes een of twee is echt genoeg. En 2 kruiken van staal met een zakje er omheen.
  Tja dat zijn dingen die je echt nodig hebt. Ik ben kraamverzorgster en weet wat je nodig hebt in de eerste dagen. Alles wat ik heb opgenoemt kan je gewoon bij bv bij de Hema kopen, dat is niet zo duur. Als je nog vragen hebt hoor ik het wel! ;)
   

Deel Deze Pagina