Je kookt ze eerst met schil heeeel lang. Dan kun je de schil er makkelijk afpellen. Dan rasp ik ze (met de rasp...) en doe ik ze in een pannetje met een beetje water (bodempje) en wat stukjes appel en gesnipperde ui. Nog even een poosje op een zacht vuurtje, de appel wordt dan lekker zacht en de biet gaar. Met aardappels, vlees en jus
Wat is heel lang? En moet je beter handschoenen aantrekken i.v.m. rode handen? Ow en is het iets wat ik de kleintjes kan geven?
Als ze echt vers zijn en ongekookt duurt het wel even voor ze gaar zijn. Ik koop altijd voorgekookte en die rasp je en even warm worden en klaar. Voor ons doen we er een uitje door. Voor je kindjes kan dat ook prima hoor ik zou alleen geen ui doen.
Ik kook ze een uur à anderhalf uur. Ligt eraan hoe groot ze zijn. Daarna velletje eraf en ik gooi ze dan 2 seconden in de keukenmachine. Krijg je dezelfde stukjes als met de rasp, gaat alleen sneller en geen geklieder. Dan in een pannetje opwarmen met een uitje en evt. appel. Super lekker!
ik heb ze ook weer lekker vers van het land. eerst goed wassen en het blad eraf. dan 1,5 uur koken en dan schillen dan doe ik ze door de de keukenmachine met het snijblad (blad 2 van de 4) en dan doe ik ze af koken met een uitje
Waar hebben jullie ze vandaan dan? Geen enkele winkel hier verkoopt ze vers, alleen maar voorgekookt.
Als salade ook erg lekker. Die voorgkookte raspen en dan augurkjes erdoor, wat mayonaise peper en zout. Vers natuurlijk ook goed te maken, alleen dan bietjes zacht koken en afkoelen.
ja zeker wel een uur koken of langer. M'n zoontje krijgt nu gewoon rode biet met appel en ui. Eerst kreeg hij het zonder ui. Maar het mag maar 1 keer per week of zo. Rode biet is een nitraatrijke groente.
Ik kook ze 45-60 minuten, dan af laten koelen. De schil komt er dan heel makkelijk af. Dan kun je ze óf in blokjes gesneden door een salade doen, óf je schaaft je ze in plakjes, je fruit een uitje in boter, dan de bietjes erbij doen. Een minuut of 5 laten smoren en dan een scheutje (niet te veel) azijn erbij. Lekker!
Ik snijd ze na het koken in stukjes, gooi ze even in de wok en dan scheutje sinasappelsaperbij en serveren met geroosterde zonneblempitjes... Lekker...
Oh krijg gelijk zin in de salade van Jamie Olivier. Is een tijd geleden dat ik die gemaakt heb rauwe biet met peer. Ga hem morgen eens opzoeken.
| Vegetarisch - Recipes (UK) - Jamie Oliver Gevonden Hmm krijg de link er niet goed in met de telefoon,maar als je googeld vind je hem gelijk
THX meiden...Morgen maar eens proberen dan...moet niet moeilijk zijn...Manlief bracht ze mee uit de moestuin van een collega...
Tip: Als je ze geraspt en weer op temperatuur hebt, dan nog een scheut azijn erbij (en peper en zout). Door de azijn verdwijnt de wat gronderige smaak die bietjes vaak een beetje hebben en worden ze lekker fris/zoetig! Echt heel lekker!
Als t lof er nog aan zit: gelijk eraf draaien, dat onttrekt voedingsstoffen aan je bieten. Bieten heel goed schrobben met een schoon schuursponsje onder stromend koud water voordat je ze kookt, dan smaken ze niet meer naar aarde. Rond deze tijd van het jaar zijn ze misschien nog w in zon 3 kwartier gaar, zomerbieten garen sneller dan winterbieten. Je zou het kookvocht nog kunnen inkoken en bewaren als natuurlijke kleurstof. Ik maak ze vaak in een combi met zachte geitenkaas en walnoten: die drie dingen samen (bieten altijd eerst koken, wat je er ook mee doet) geschikt in een ovenschaal en onder de grill, bieten dan in plakjes, of in stukjes in een salade met gekookte aardappel, appel, geitenkaas en walnoten dus, een lente-uitje en wat Turkse yoghurt, breng op smaak met zout, peper en citroen. Je kan bieten ook goed inleggen in het zuur, maar dat heb ik zelf nog nooit gedaan.
Dit recept van Odin is ook onwijs lekker maaltijdsalade met feta, bieten en winterpostelein voor 2 personen