recept runderlapjes

Discussion in 'De lounge' started by ike, Oct 20, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ike

    ike Fanatiek lid

    Jul 5, 2013
    1,573
    118
    63
    Gehandicaptenzorg
    Waalwijk
    Paar jaar terug had ik een eerlijk recept voor runderlapjes. Kan het alleen nergens meer vinden, misschien kunnen jullie mij verder helpen?
    er ging tomatenpuree in en ontbijtkoek volgens mij en ik meen bouillon.
    Op het internet vind ik allemaal verschillende recepten, maar niet dat recept.
     
  2. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    ik lees mee ! Heb ook big een kilo liggen
     
  3. ike

    ike Fanatiek lid

    Jul 5, 2013
    1,573
    118
    63
    Gehandicaptenzorg
    Waalwijk
    Nu is het even afwachten of hét lekkere recept voorbij komt :D
     
  4. mjs

    mjs Fanatiek lid

    May 14, 2009
    2,128
    2
    0
    Ik het geen recept maar ik kruid ze eerste met peper en zout , kort aanbraden in boter en olie.
    Als ze dicht zijn voeg ik toe :
    Rundvleesboullion.
    Flesje donkerbruin bier.
    Paar plakken ontbijtkoek.
    Blikje tomatenpuree.
    Laurierblaadje.
    En ik voeg kruiden naar smaak toe( paprikapoeder , peper etc etc)
    Vuur laag en een uur of 3 à 4 sudderen .....lekkerrrr , krijg gelijk trek :)
     
  5. sanell

    sanell Bekend lid

    Dec 16, 2008
    628
    0
    0
    Hoe ik het doe:

    rundvlees insmeren met mosterd en vleeskruiden.
    braadpan verhitten, vlees even goed aanbraden in roomboter (evt beetje olie erbij)
    toevoegen:
    blikje tomatenpuree,
    ui in grote stukken,
    paar teentjes knoflook (gepeld maar wel heel)
    scheut (rodewijn-) azijn,
    wat basterdsuiker of een lepel appelstroop
    laurierblad
    kruiden (kan varieren van verse rozemarijn, tijm of gewoon provenciaalse kruiden uit een potje)
    snufje piment
    snufje kruidnagelpoeder
    en een kopje water

    Dit een paar uur laten stoven, het liefst zo lang mogelijk natuurlijk.

    Een uur voordat je het gaat eten nog een dikke plak ontbijtkoek in kleine blokjes er door voor het binden van de jus en

    Eet smakelijk!
     
  6. Lentekriebel

    Lentekriebel Fanatiek lid

    Sep 11, 2011
    1,384
    0
    0
    Mij lukt het altijd om ze te verknallen, dus ik geniet wel van (schoon)moeders lapjes..:D
     
  7. sjak

    sjak Niet meer actief

    Mijn oma deed het zo;
    Tomaten 2 (gewoon doormidden)
    Uien 1 (in grove stukken)
    Laurierblad
    Kruidnagel
    Peper
    Zout
    Plak ontbijtkoek
    Pakje Croma
    Half glaasje water

    Ik doe het met zo'n zakje kruiden van silvo ofzo... Net zo lekker!
     
  8. El1983

    El1983 Fanatiek lid

    Sep 19, 2012
    3,561
    0
    0
    Verzorgende IG
    My little castle
    Ik maak het klaar door:

    Vlees in stukjes snijden
    Uien fijn snijden
    Boter in de braadpan bruin laten worden
    Uien fruiten en vlees erbij
    Ca 10 minuten bakken
    Flesje donker bier erbij en bouillonblokje en 2 laurierblaadjes.
    Laten sudderen en op smaak brengen.

    Ipv gewone uien kun je zilveruitjes gebruiken als je het zuurders wilt hebben.

    Ongeveer 20 minuten voordat je opdiend, plakje ontbijtkoek er erbij.

    En ik maak dit altijd 1 dag van te voren klaar zodat het vlees de volgende nog lekkerder is, de smaak is dan echt goed erin getrokken.

    Maar je hebt echt vele verschillende varianten :)
     
  9. ike

    ike Fanatiek lid

    Jul 5, 2013
    1,573
    118
    63
    Gehandicaptenzorg
    Waalwijk
    Bedankt voor de reacties. Ik zag zojuist een soort gelijk onderwerp :D dat runderlapjes/draadjesvlees ons zo bezig kan houden :D
     

Share This Page