Bakken tips en trucs

Discussie in 'De lounge' gestart door Baileyy, 28 mrt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.321
    10.286
    113
    Wij hebben het Rutger bak boek ook! Hele leuke recepten en ik maak ze met onze zoon. Staan ook andere dingen op die je minder verwacht zoals sultana koeken.

    Vandaag heb ik deze getest
    https://www.laurasbakery.nl/smeuige-chocolade-brownies/
    Het enige wat ik veranderde is een klein snufje zout toegevoegd en na het bakken rekening houden dat het echt heel lekker is maar wel zwaar dus kleine blokjes bij de koffie of thee is voldoende:roflmao:
    Mijn bakblik was niet 20x20 maar 23x23 en heb er 5 min baktijd afgehaald.

    Biscuit maak ik niet vaak maar als ik die maak zet ik altijd een kom warm water onder de kom met biscuit er in en klop het zo mega luchtig.
     
    Baileyy vindt dit leuk.
  2. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.040
    14.719
    113
    Vrouw
    En mijn oven wordt een stuk heter. Dat is nog beroerder. :(
    Zet je hem op 200 wordt hij gerust 220/240. Heeft regelmatig voor zwarte randen gezorgd aan pizza's.

    Nu met een oventhermometer gaat het wel goed.
     
  3. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.629
    1.443
    113
    Maar dat is toch niet lekker dan? Dacht echt dat ik t fout had gedaan hahaha.

    Leuke tip dat boek. Heb hem net besteld.
     
  4. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.629
    1.443
    113
    Wat een lekkere en goede tips!!
    Bedankt! Ga morgen met m'n dochter een recept hiervan maken!
     
  5. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.629
    1.443
    113
    Wat een lekkere tip!
    Gaa we ook gauw proberen.

    En die kom water onder de biscuitkom. Nog nooit van gehoord. Ga ik uitproberen! Dankjewel
     
    owly vindt dit leuk.
  6. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
    Haha, ja ik vind die koekjes nog steeds lekker.
    Je kunt ook een ander koekjesrecept proberen :)

    Ik gebruik voor icingkoekjes het recept “suikerkoekjes” uit mijn vorige bericht.
     
  7. nicole18

    nicole18 Fanatiek lid

    20 nov 2013
    4.614
    1.155
    113
    Kan je gewone cake mix ook in een tulband vorm maken?
    Ik heb een tulband vorm staan, super mooi maar dus nog nooit gebruikt:roflmao:
    Of kan ik beter een speciaal tulband recept volgen?
    Nog simpele succes recepten?
     
  8. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
    Cake in een tulband kan prima :)
    Zou wel gaan voor recept voor anderhalve cake. 1 cake is net te krap voor een tulband.
     
    nicole18 en Neuzeke vinden dit leuk.
  9. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
    nicole18 vindt dit leuk.
  10. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.797
    761
    113
    Als vulling voor taart maak ik vaker ‘oreo vulling’. Ik maak 1 recept botercreme, vaak gewoon met zo’n zakje die je in de supermarkt kan kopen voor deze variant. En dan een pak neo koekjes en verkruimeld doorheen (neo zijn de nep oreo van de Lidl).

    Sinds Corona bak ik wat vaker taarten voor kinderen die jarig zijn bij ons in de buurt. Deze vulling vinden de kinderen vaak erg lekker (zelf houd ik meer van andere vullingen, deze is wel erg zoet).
     
  11. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.580
    113
    Ik ben dol op bakken. Daarom mocht ik van mezelf ook een kitchenaid en daardoor bak ik nóg meer. Het gezin is er blij mee.

    Het is inderdaad de juiste verhoudingen, juiste oventemperatuur en ervaring. Voor een cake weet ik nu dat ik de boter, suiker en eieren eerst heel luchtig moet kloppen en dan pas het meel er doorheen spatelen. Ik krijg regelmatig complimenten over mijn cakes.

    Dit krijg je dus niet voor elkaar als je een pak cakemix koopt.

    Wat ook meehelpt, zijn de juiste bakvormen. Ik heb een aantal van Le Creuset en die geleiden de warmte zo goed, dat de korst overal knapperig is. En koop goede bloem/meel. Ik merk echt verschil of ik gewone bloem bij de supermarkt koop of bij de molen. Je hebt verschillende typen voor brood en banket. Ik ga nog niet zo ver dat ik voor alles een ander type koop, maar voor brood koop ik eiwitrijk/glutenrijk meel en voor banket eiwitarm/glutenarm meel. Brooddeeg wordt er zo zacht en soepel mee. Ik kan zo vrolijk worden van een goed deeg. Cakes worden lekker smeuiig.

    Ik durfde het laatst aan om bladerdeeg zelf te maken. Was ook nog gelukt! Maar dat is zeker geen startersrecept. Eerst gevoel voor verschillende soorten deeg krijgen.
     
    Zonnestralen vindt dit leuk.
  12. nicole18

    nicole18 Fanatiek lid

    20 nov 2013
    4.614
    1.155
    113
    Thnx! Ik had er dus nog niet over nagedacht dat 1 cake recept te weinig is:thumup:
     
    Meiske2015 vindt dit leuk.
  13. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.270
    25.739
    113
    Helemaal mee eens en sowieso onnodig. Als je ervoor zorgt dat je standaard bloem, roomboter, eieren, suiker, gist en bakpoeder in huis hebt, kan je eigenlijk bijna altijd wel iets bakken en daarvoor heb je geen mixen nodig.
     
  14. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    7.182
    6.580
    113
    Pannenkoekmix is daarom ook zo'n onzin. 1 keer de verhoudingen opzoeken (en bij pannenkoeken komen die dan weer minder nauw) en je hoeft echt geen pak meer te kopen. 800 ml melk, 400 g bloem, 2 eieren, snufje zout, half zakje bakpoeder, zakje vanillesuiker, dat is het recept dat wij aanhouden.
     
  15. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.270
    25.739
    113
    Ja precies. Ik maak het alleen met melk, eieren en bloem. En ik heb ook altijd een pak houdbare melk voorraad, dus kan pannenkoeken maken wanneer ik wil.
     
  16. Rapunzel

    Rapunzel Fanatiek lid

    14 dec 2012
    4.172
    5.727
    113
    Zo doen wij het idd ook, zo makkelijk!
     
    Adje vindt dit leuk.
  17. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.778
    3.907
    113
    En? Foto? :)
     
  18. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    18.960
    15.002
    113
    Wij maken m dan nog zonder ei, weer een item minder!

    @TS een nieuwe maatbeker eerst eveb checken. De mijne (action) heeft bij 200ml water gewoon 240ml er in zitten, is nogal een verschil. Dus ik weeg mn vloeistoffen maar in de maatbeker.
     
    Adje vindt dit leuk.
  19. Olympia

    Olympia Fanatiek lid

    16 okt 2020
    1.041
    1.668
    113
    Vrouw
    Ik heb het weleens geprobeerd om pannenkoeken te maken zonder ei. Dat werkte echt niet, werden dunne dingen die elkaar vielen.
    Hoe doe jij dat dan?
     
  20. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    18.960
    15.002
    113
    150gr bloem
    1 theelepel bakpoeder
    350ml melk
    2 eetlepels olie (vervangt de ei)
    snufje zout
    1 zakje vanillesuiker
    botor/olie om te bakken

    Uiteindelijk giet ik vaak nog een beetje melk bij halverwege t bakken omdat t wel erg dik wordt. Maar als je dit mengsel in zo'n spuitflacon doet waar je bijv poffertjes mee maakt krijg je prachtige fluffy pannenkoeken (beetje pancake stijl)
     

Deel Deze Pagina