Bakken zonder ei (recepten gevraagd)

Discussie in 'De lounge' gestart door Lola1982, 19 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lola1982

    Lola1982 VIP lid

    16 jul 2007
    18.000
    1.841
    113
    Mijn dochter is allergisch voor kippenei(wit) en noten.
    Nu ben ik al aardig handig in het omzeilen van ei en bak ik pannekoeken zonder ei etc.

    Nu ben ik wat aan het rondsurfen voor lekkere recepten voor oa koekjes/cake/taart ed zonder ei.
    Het weekend wordt het niet zulk lekker weer en ik dacht het is wel leuk om eens een keer iets te maken wat mijn dochter behalve helpen en versieren ook eens zelf mag op eten!

    Tijdens het zoeken via google bedacht ik mij dat ik hier ook een oproepje kon plaatsen voor lekkere recepten, aangezien mijn dochter vast niet de enige hier op het forum is die geen ei mag!

    Kortom, ik wil graag recepten uitwisselen! ;)
     
  2. Lola1982

    Lola1982 VIP lid

    16 jul 2007
    18.000
    1.841
    113
    Ik gebruik voor pannenkoeken altijd de volgende ingredienten:

    500 gr bakmeel (zelfrijzend)
    bronwater (koolzuurhoudend)
    half theelepeltje zout
    suiker (eetlepel)
    melk
     
  3. heleentje80

    heleentje80 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.296
    28
    48
    Gent
    ik maak snoeptaart.
    Mix fristi/fruityoghurt met verse aardbeien/frambozen en doe er dan gelatine in (zie op de verpakking hoeveel). Giet in een mooi vormpje en laat lang genoeg opstijven.
    Draai het om op een schaal met geplette koekjes (ei-vrije dus of speculaas oid) en versier met vampierentanden;colaatjes; fruitella's.
    Niet pedagogisch verantwoord maar mijn 4jarige wil altijd snoeptaart
     
  4. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Voor zandkoekjes het 1:2:3 recept, suiker:boter:bloem naar verhouding dus.

    Dus bv 100 gram suiker, 200 gram boter, 300 gram bloem. Je kunt er de rasp van 1 citroenschil aan toevoegen en/of een zakje vanillesuiker.

    Eerst de suiker en boter (en evt citroenrasp ) door elkaar kneden en dan pas de bloem erdoor kneden. Lekker dik uitrollen (zeker halve cm) en lekker lang bakken op 140 graden (minstens een half uur, maar af en toe gewoon even kijken hoe ze er uit zien. Lichtbruin is goed.)
     
  5. Mijn man heeft kippenei-eiwitallergie en ik maak altijd kwarktaart voor hem.. Het recept staat op de laptop dus moet ik bij interesse even apart opzoeken :p er zitten ook geen noten in trouwens.

    Handig dat pannenkoekenrecept, die kende ik nog niet.
     
  6. Lola1982

    Lola1982 VIP lid

    16 jul 2007
    18.000
    1.841
    113
    @ Heleentje, wat een leuk recept dank je wel!

    @ Eylem, dank je voor het recept! Kan ik het weekend wel maken. Zandkoekjes vind ik altijd lekker!

    @ Babyengel, Kwarktaart maken mijn dochter en ik ook altijd idd. Vind ze erg lekker! Die pannekoeken smaken trouwens wel iets anders.
    Ik maak ze niet als hier andere kindjes eten, want ik vrees dat de kinderen ze dan niet zo lekker vinden als ´normale´ pannekoeken!
     
  7. 5Mare5

    5Mare5 Fanatiek lid

    10 okt 2008
    3.694
    0
    0
    Ede
    Bananenbrood:
    180 gr boter
    180 gr suiker
    3 rijpe bananen

    Mengen

    230 gr bloem
    Een beetje bakpoeder (ik doe altijd naar gevoel)
    Een klein scheutje azijn
    Snufje zout

    Weer mengen en als laatste nog (100 gr, maar ik doe minder) rozijnen erbij.

    In een cakeblik op 175 graden bakken. Ik begin met 45 min en kijk dan of het nog langer moet.

    Super lekker en zoet!
     
  8. raspberry

    raspberry Niet meer actief

  9. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.110
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    Zoek inderdaad eens op veganistische recepten.
     

Deel Deze Pagina