Bakkers: koemelk vervangen door sojamelk in taart

Discussie in 'De lounge' gestart door blossom85, 11 feb 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. blossom85

    blossom85 Fanatiek lid

    4 jan 2013
    4.621
    1.576
    113
    Vrouw
    het oosten
    Ik wil graag deze taart bakken:

    Aardbeiencake - Dille & Kamille

    1 van mijn collega's verdraagt geen koemelk. (wel boter of melkpoeder) Kan ik dit bij deze taart vervangen door sojamelk? Of is er wellicht een ander alternatief?

    Ik lees graag jullie advies en ervaringen :)
     
  2. Tylmare

    Tylmare Fanatiek lid

    24 sep 2014
    1.111
    333
    83
    Vrouw
    Gastouder
    Amersfoort
    Dat kan prima, in al mijn recepten vervang ik melk voor een plantaardig alternatief.
    Ik zou alleen zelf kiezen voor een rijstmelk.
    Die is wat zoeter zonder dat er extra suiker in zit (zit in sojamelk vaak wel en is toch minder zoet)

    Bakze! :)
     
  3. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.722
    628
    113
    Speltmelk is ook een goed alternatief. Neutraler van smaak en van nature zoet. Bij de biologische winkel wel te verkrijgen.
     
  4. Shirleytje26

    Shirleytje26 Actief lid

    4 mrt 2012
    443
    0
    0
    Rotterdam
    Ja hoor kan je makkelijk vervangen voor sojamelk
     
  5. engeltje23

    engeltje23 VIP lid

    14 aug 2011
    9.348
    0
    0
    Je kan het idd vervangen door sojamelk, maar ook hier gaat de voorkeur uit naar rijstemelk qua smaak.
     
  6. Beitsche

    Beitsche Fanatiek lid

    12 nov 2007
    1.068
    1
    38
    n

    Verdraagt ze de lactose in de melk niet of echt de melk zelf? Anders zou je ook lactosevrije melk kunnen gebruiken
     

Deel Deze Pagina