Ik ben druk met uitzoeken van een passende zorgverzekering voor volgend jaar. Ik zie alleen door de bomen het bos niet meer en vraag me af waar jullie verzekerd zijn en welke aanvullende verzekeringen jullie eventueel hebben of juist niet voor de eigen bijdrage op kraamzorg en de vergoeding van een bevalling in het ziekenhuis zonder medische indicatie. Graag jullie reacties.
Wij zijn bij Zilveren Kruis. Aanvullend 4* en tandarts 3*. En dat halen we er elk jaar dik uit! Ben dus niet specifiek aan 't kijken voor vergoeding ivm zwangerschap en bevalling en kraamzorg. Heeft ook geen nut, hoger kunnen we niet (qua pakket).
Ik heb op dit moment een excel bestandje waarin ik IZZ, CZ en Unive vergelijk. Ik wil er nog meer vergelijken, maar zover ben ik nog niet, en het is best een klus om uit te zoeken bij elke organisatie wat de vergoedingen per pakket zijn. Hierin vergelijk ik verschillende pakketten met zeker ook de kraamzorg, eigen bijdrage daarvan, poliklinisch bevallen zonder medische indicatie etc allemaal mee. Ik kan het document hier niet plaatsen, maar wil hem eventueel wel mailen, stuur me dan even een pb. Zo heeft de ene verzekering wel een kraampakket en een lactactiedeskundige, maar moet je weer betalen (eigen bijdrage) voor de kraamzorg. Een voorbeeldje: Zo is bijvoorbeeld het Unive Gezinnenpakket als je het vergelijkt met het pakket van de CZ Plus+tandarts op jaarbasis 156 euro duurder. Echter heb je bij Unive wel volledige vergoeding eigen bijdrage kraamzorg en bij CZ niet. 40 uur keer 4 euro is 160 euro die je bij CZ sowieso kwijt bent aan die eigen bijdrage. Je bent wat dat betreft dus in feite net zo duur uit, ongeacht welk pakket je neemt. Unive heeft iets meer fysio (100 euro meer) en meer tandarts (50 euro meer). Bij Unive heb je dan nog 80 euro (eenmalig) om een geboortetens aan te schaffen. Als je van deze dingen gebruikt maakt is Unive wel voordelig. Anderzijds heeft Unive 100 euro minder aan lactatiedeskundige.
Daarbij wil ik nog wel kwijt, dat voor mij fysio en tandarts erg belangrijk zijn omdat ik die elk jaar hard nodig heb. Ik zal mijn keuze dus eerder daar op baseren en in bovenstaande voorbeeld dus eerder voor Unive kiezen. Maar ik maak geen gebruik van andere soorten therapiën of kuuroorden weer veel minder relevant. Maar die kunnen voor jou wel belangrijk zijn waardoor je, ondanks dat je wellicht het beste wilt met de kraamzorg, toch voor een ander pakket kiest.
Avero Achmea excellent, volledige vergoeding eigen bijdrages kraamzorg en poliklinische bevallen, fysio onbeperkt, per 2013 zwangerschapscursus 75,-, bepaald bedrag vergoeding lactatiekundige, nannycarematje, kraampakket, EHBO voor kinderen cursus. Voor mij is het het waard en haal ik het eruit omdat ik een chronische aandoening heb, ik had deze verzekering dus ook al. Voor enkel de bevalling en de kraamzorg zou ik misschien niet voor zo'n dure verzekering gaan maar ik ben wel erg tevreden over de vergoedingen en service. Ik heb een pakket met vrije keuze voor zorgverleners.
Ik zou kritisch kijken naar wat je nodig hebt. Wij hebben vorig jaar ons pakket verlaagd omdat we wisten dat een bevalling altijd met medische indicatie zou zijn. Het ging alleen om eigen bijdrage kraamzorg, en dat gaat om 160. Als je dan in een jaar ruim 200 bespaart op verzekering is de keuze makkelijk. Voor volgend jaar moet je dus goed bekijken welke risico's je zelf wilt/kunt dragen en waarvan je nu al weet dat er kosten gaan komen.
hier de cz gezinspolis. Zit de poliklinische bevalling voor 100% in, kraamzorg 100% ( dus geen eigen bijdrage) , en 200 euro voor brillen/lenzen, en fysio. Ohw en ook inderdaad voor een zwangerschapscursus en ik dacht ook lactatiekundige. Dat waren voor mij de redenen voor deze polis. Plus dat we hem collectief konden afsluiten via mijn mans werk.
Wij hebben besloten over te gaan naar PNO. Alle eigen bijdragen worden vergoed rond de bevalling ook voor bevallen in ZH zonder medische indicatie ( hebben we niet nodig maar even ter info ) , en verder nog een aantal zaken die heel belangrijk zijn voor onze situatie, en wat niet geheel onbelangrijk is: We hebben vrije keuze in zorgverleners. Dat was dit jaar anders, toen waren we verzekerd bij de Friesland verzekering aanvullend ook, maar moesten we 80km rijden om bij een bepaalde soort zorgverlener te komen die een contract had met De Friesland verzekering om de gehele behandeling vergoed te te krijgen. Vandaar ook onze overstap.
Ik ben overgestapt naar FBTO! Hier kun je de gezinspolis (4,44 per maand) aanzetten, dan krijg je kraamzorg, kraampakket, lactatiedeskundige, pretecho, nannycare, lactatiedeskundige etc. vergoed. Na de bevalling kun je het vinkje weer uitzetten. Ik vind het voordeel van FBTO dat je alleen maar hoeft uit te bereiden wat je nodig hebt (tandarts, brillen, calamiteiten, zwangerschap/bevalling etc.)
Hier CZ aanvullend gezinnen. Betaal geloof ik 134 per maand maar hief GEEN eigen bijdrage kraamzorg te betalen en ook mijn bevalling in het ziekenhuis zonder medische indicatie word 100% vergoed. Dalijk is m'n meisje tot haar 18e gratis mee verzekerd
hier zorg en zekerheid basispakker met av-gezin. krijg tot 250 euro terug voor eigenbijdrage kraamzorg en tot 250 euro terug voor eigenbijdrage bevalling ziekenhuis. verder zit tandarts hier al bij in hoef dus niet appart weer te verzekeren en ook heb ik een uitgebreid kraampakket gekregen.
Net als een aantal andere dames de CZ +gezinnen. Behalve eigen bijdrage kraamzorg, zkh bevalling en kosten lactatiekundige ,ook een vergoeding van 200,- per kalenderjaar voor zwangerschapsursus. Dus ik krijg bijv. de zwangerfit vergoed. Daarnaast krijg ik 325 euro fysio vergoed perjaar en 200 voor een bril (in 2 jaar) er zit ook een standaard tandartsverzekering van 250 euro in. Aangezien ik daar nooit aan kom is het veel goedkoper dan een aparte tandartsverzekering.
Ik ben aan het twijfelen tussen FBTO en VGZ. Het fijne aan FBTO vind ik dat je echt zelf een pakket op maat kunt samenstellen. Ik vraag me alleen af hoe dat dan werkt... Is het zo (even gewoon heel gek gedacht hoor!!!) dat je de gezinsplanning aanzet vanaf 1 januari (ik zit nu bij Zilveren Kruis, dus wordt een nieuwe verzekerde), in januari bevalt en dan per maart bijv. die gezinsplanning weer uit kunt zetten? En geldt dat dan echt voor elke aanvullende module?? Iemand ervaring daarmee? In principe zou ik het wel aan laten staan, vooral voor dat bedrag, maar vroeg het me toch af. Overigens nog een pluspunt bij FBTO vind ik de vergoeding voor de Nannycare. Bij VGZ krijgen we collectieve korting, maar ben ik een stuk meer kwijt per jaar (zit net wat hoger bedrag in voor sommige therapieen etc, maargoed dat vind ik niet zo belangrijk opzich...)
Ik zit er zelf aan te denken over te stappen naar PNO, grootste reden is hun directe acceptatie en hoge vergoeding voor tandartskosten. Ik ga volgend jaar héél veel kosten maken bij de tandarts en zij vergoeden in het hoogste pakket tot 1150,- en dat zonder medische selectie. Dat ben ik nog niet ergens andere tegengekomen...
Als je 1 januari het aan zet kan je het wel uitzetten na een maand maar je betaald hoe dan ook minimaal 6 maanden gewoon door. Het is gewoon een lokkertje
Op de website staat het anders. Je kunt hem per 1 januari aanzetten en er dan meteen gebruik van maken (omdat je een nieuwe verzekerde bent). je kunt hem elk gewenst moment stop zetten.. Echter hebben de meeste modules wel een wachttijd. Als je ze aanzet kun je ze pas na 6 maanden gebruiken. (of in sommige gevallen pas na zes maanden premie betalen kun je bepaalde onderdelen pas gebruiken zoals bijvoorbeeld sterrilisatie). Dus dan betaal je sowieso zes maanden premie.