Jep ken het beroep en denk ook niet mijn richting, misschien moet ik zelf een beroep uitvinden weet vooral wat ik niet wil
Beeldend therapeut spreekt mij nog het meeste aan van alles. Alles met verpleegkundige ervoor of erna gaat het niet worden. Gehandicaptenzorg is niet mijn roeping en ha ass ook niet. Denk het meeste in een gezondheidscentrum niet. GGZ is dan nog meer mijn richting. Weet vooral wat ik niet zou willen. Ben ook planner naast m'n werk in de zorg combibaan op 1 plek dus zou ook nog iets in die richting kunnen zijn maar dan een andere tak dan zorg ofzo.
Werken in de recteatiesector. - of in een Ronald mc Donald huis. Werken in de reclame-sector. Werken binnen de sociale werkplaats. Onderwijsassistent Werken op een Zorgboerderij. Werken op een orthopedisch kinderdagverblijf. Werken op de pop-poli.
Beeldende therapie valt onder vaktherapie. Hier vind je meer info: https://www.vaktherapie.nl/ Mocht je meer vragen hebben hoor ik het wel. Ben zelf ook vaktherapeut, geen beeldend
Er zijn scholen die een activiteiten pm'er in dienst hebben. Dus niet op vrijwillige basis zoals de ouderraad, maar echt als baan. Je coördineert en organiseert dan alles wat er aan activiteiten op de school gedaan wordt.
Wat versta je onder mentorschap dat je cliënten onder je hoede hebt? Ik vind administratie echt grrrrrrr bijv vanalles aanvragen enz
Video Interventie Ouderenzorg (VIO) leert professionele zorgverleners en mantelzorgers van kwetsbare ouderen via videofeedback en oefenopdrachten om te gaan met moeilijk te begrijpen gedrag. Oorzaken van het gedrag kan bij een dementie liggen, maar er kan ook sprake zijn van andere problematiek. Door de interventie neemt de draagkracht, het zelfvertrouwen en gevoel van competentie bij de zorgverlener(s) toe. Hierdoor verbetert de kwaliteit van de zorgrelatie, de spanningen lopen minder op, er zijn minder escalaties in het gedrag van de cliënt en de gedragsstoornissen nemen af of worden door de zorgverlener(s) als minder belastend ervaren. De interventie bestaat uit een aantal fases. Het intakegesprek is om de hulpvraag van de zorgverlener vast te stellen. Na een video-opname volgt een analyse van de communicatie, de afstemming en de probleemsituatie. Vervolgens komt het uitzetten van een stappenplan en volgen in de uitvoeringsfase video-opname, videofeedback en oefenperiode elkaar op in tweeweekse sessies. De video-opnames brengen de werkzame elementen in de communicatie in beeld en in de videofeedback ligt de focus steeds op het aandeel dat de zorgverlener daar zelf in heeft. Stap voor stap oefenen de zorgverleners deze elementen in de praktijk en leren de ze wat werkt toe te passen in moeilijkere situaties. Gedurende het traject leren zij begrijpen waar het gedrag vandaan komt en wat dit van hen vraagt. Gaandeweg krijgen de zorgverleners steeds meer het gevoel dat zij grip op de situatie hebben en groeit het zelfvertrouwen. De interventie sluit als de zorgverlener(s) om kunnen gaan met de gedragsstoornissen, deze begrijpen en zich hierin voldoende competent voelen. Dat is doorgaans na drie tot vier sessies, gedurende een periode van drie tot vier maanden. *even gekopieerd van internet maar zeer intressant*
Vind dit een heel goed/ bijpassend lijstje van Libelle Verder zat ik nog te denken aan: - jongerenwerker. - activiteitenbegeleider dementerenden. - centralist bij 112 of 0900-8844 (adhv. een triage verbind je de beller dan door met de juiste hulpdienst(en)). - een functie (als laborant) bij Sanquin (de bloedbank) bijvoorbeeld. - coördinator dierenambulance (weet niet of je wat met dieren hebt).
Zeker interessant, denk voor nu niks voor mij, een beetje gehad met mensen voordoen hoe het moet, heb denk 15jaar als het niet langer is leerlingen begeleid maar denk dat dit voor veel mensen in de zorg een goed initiatief is.
Je komt dan bij een oudere thuis, met name voor gezelschap en begeleiding, dus bv samen een spelletje doen, kletsen, koffie drinken, afwas doen, samen wandelen of fietsen.