Basilicum. Meekoken of niet?

Discussie in 'De lounge' gestart door Khlo, 13 apr 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Khlo

    Khlo Fanatiek lid

    16 jan 2015
    1.022
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi,

    Even een vraagje. Ik ben verse pastasaus aan t maken. Ik heb nog basilicum staan. Kan ik dit meekoken/laten pruttelen? Of moet dat daarna pas?

    Op google vind ik ja én nee. Maar ik wil lekkere pastasaus dus geen bittere. Wie heeft de tip hoe ik de verse basilicum kan gebruiken in de pastasaus?
     
  2. MotherMary

    MotherMary Fanatiek lid

    10 sep 2014
    1.748
    2
    0
    theaterdocent, regisseur en leerkracht basisonderw
    Overijssel
    Als je verse basilicum te lang meekookt, blijft er weinig van de smaak over. Wat ik meestal doe: basilicum de laatste 5 min meekoken en daarnaast wat overhouden om aan het eind vers mee te garneren. Eet smakelijk in elk geval!
     
  3. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Nee als laatst! Anders verliest het smaak
     
  4. Khlo

    Khlo Fanatiek lid

    16 jan 2015
    1.022
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dank jullie. En dan moet ik hem fijnhakken? Of wat is t beste? Ik maak best vaak pastasaus maar nog nooit gemaakt met verse basilicum :)
     
  5. MotherMary

    MotherMary Fanatiek lid

    10 sep 2014
    1.748
    2
    0
    theaterdocent, regisseur en leerkracht basisonderw
    Overijssel
    Met scheuren schijnt er meer smaak vrij te komen dan snijden, dus zo doe ik het. Works for me :)
    Succes en eetsmakelijk!
     
  6. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.739
    1.060
    113
    Inderdaad scheuren!
     
  7. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ja scheuren en helemaal op het laatst
     
  8. mausyi

    mausyi Fanatiek lid

    4 jul 2011
    1.452
    0
    36
    Jep scheuren en eventueel even op het laatst, maar het lekkerst is het als je het als 'garnering' gebruikt. Eetsmakelijk:D
     

Deel Deze Pagina