Bastogne-bodem

Discussie in 'De lounge' gestart door Jel, 14 okt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jel

    Jel Niet meer actief

    Van het weekend wil ik graag mon choutaart maken. Het is lang geleden dat ik dat gemaakt heb. Ik vind het altijd lekker om in plaats van het zakje bodemmix, zelf de bodem te maken van bastognekoeken.

    Ik heb dat in verleden weleens gedaan en vond dan weleens dat ik nét iets teveel boter erin had gedaan waardoor het zo vet word.

    Wie weet hoeveel boter je ongeveer moet gebruiken bij een pak verkruimelde bastognekoeken?

    Groetjes Jel
     
  2. Marnat

    Marnat VIP lid

    10 aug 2009
    29.821
    3
    38
    Vrouw
    Medewerker Thuiszorg
    Groningen
  3. mama suus

    mama suus VIP lid

    18 aug 2008
    7.510
    188
    63
    somewhere
    ik doe altijd zelfde wat normaal in de bodem gaat en das geloof ik 50 of 60 gr
     
  4. tulip

    tulip Niet meer actief

    hier ongeveer 50 gram.
     
  5. Jel

    Jel Niet meer actief

    Is 50 of 60 gram niet te weinig dan? Hecht het boter dan goed aan de bastognekruimels, zodat het met taart snijden niet uit elkaar valt?
     
  6. masami

    masami Fanatiek lid

    27 jul 2011
    4.248
    802
    113
    Vrouw
    ik heb net een appeltaart gebakken en daar moest 150 gram (room)boter in.
     
  7. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Ik had geloof ik op 1 pak bastognekoekjes zo'n 125 gram boter.
    Maar dan heb je wel een grote taartbodem..

    Deze:
    Welkom bij LU
     
  8. marloes80

    marloes80 VIP lid

    6 aug 2006
    22.024
    901
    113
    ooooh, dat is zo lekker he. Wilde er eigenlijk woensdag eentje maken... misschien morgen. Jammie... thanks Jel ;)
     
  9. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.543
    4.729
    113
    Vrouw
    Dit recept is heerlijk!!:)

    -100 gram boter
    -250 gram bastognekoeken
    -250ml slagroom
    -200 gram monchou
    -125 gram witte basterdsuiker
    -vlaaivulling kersen

    Boter laten smelten en mengen door de verkruimelde koeken. Het mengsel in een springvorm doen en even in de koelkast zetten. Slagroom kloppen met suiker en zacht gemaakte monchou erdoor kloppen. Op de bodem doen en dan de vlaaivulling erover heen en nog even in de koelkast!
     
  10. glimworm

    glimworm Niet meer actief

    hmmmmm ik krijg trek! :D
     
  11. Jel

    Jel Niet meer actief

    Bedankt voor de reacties. Ik ga er morgen mee aan de gang. Hebben we net de weekendboodschappen gehaald, ben ik de kersen vergeten voor op de mon choutaart, ;)
     
  12. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Welke doorsnee springvorm gebruik je daarbij?:)
     
  13. Jel

    Jel Niet meer actief

    Nou de monchoutaart is aan het opstijven in de koelkast. We krijgen logees en vanavond een heerlijk stukje uitproberen.
    Jammie! :D
     
  14. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Welke maat springvorm heb je gebruikt?:)

    Hier was helaas de kersenvlaaivulling op.:cool:
     
  15. marloes80

    marloes80 VIP lid

    6 aug 2006
    22.024
    901
    113
    die van mij ook!! Heb hem met aardbeien gemaakt...
     
  16. Jel

    Jel Niet meer actief

    Ik heb eigenlijk geen idee, ik heb die springvorm al zolang, maar ik schat ongeveer een cm of 25. ;)
     
  17. marloes80

    marloes80 VIP lid

    6 aug 2006
    22.024
    901
    113
    ik heb trouwens het recept van de LU-site gehaald.
    Volgens mij is onze springvorm 28 cm
     
  18. danip

    danip Niet meer actief

    Foei! :p

    Ik kijk eigenlijk nooit zo naar hoeveel gram, maar meer of mijn massa droog blijft, maar wel alle kruimels opneemt. Misschien eerst even de helft toevoegen van wat je normaal zou doen, en dan steeds iets bijvoegen tot het goed is?
     
  19. Jel

    Jel Niet meer actief

    Oeehhhh lekker. Heb de schaal al uitgekrabt met een lepel en dat smaakte iig al heerlijk. ;)

    Vanavond voor het 'serveren' nog even de kersenvlaaivulling erover heen en klaar om op te eten.

    @ Senninha, ik denk ook niet dat het zoveel uitmaakt hoor hoe lang je springvorm is. Hoe groter hij is, hoe smaller je de taart af kunt snijden. ;)
     
  20. Jel

    Jel Niet meer actief

    Onee he, ik word gecontroleerd :), mijn moeder en halfbroertje komen dit weekend ook alvast voor onze verjaardag (ben begin november jarig en mijn man een dag voor mij) dus het is wel voor een speciale gelegenheid. ;) Dan kan ik toch niet met een biscuitje aankomen? :p

    Ik heb uiteindelijk 125 gram boter gebruikt.
     

Deel Deze Pagina