Bastogne-bodem

Discussie in 'De lounge' gestart door Jel, 14 okt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Dan denk ik dat ik de 24 cm doorsnede maandag ga gebruiken.:)
    Alleen mijn schoonouders komen op bezoek dus hij hoeft niet heel groot te zijn.

    Moet de taart net zo lang stijven als een kwarktaart?:(
     
  2. Jel

    Jel Niet meer actief

    Ja dat is goed toch, die 24 cm.

    Hij moet minimaal 2 uur opstijven. Ik heb hem rond 14:00 uur al gemaakt dus rond half 8/ 8 uur een stukje bij de koffie.
     
  3. danip

    danip Niet meer actief


    Ok ok! Dan mag het :D :p Veel plezier in ieder geval!
     
  4. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    Wat klinkt het allemaal lekker zeg...
    Heb kort geleden ook zo'n monchou taart gemaakt met aardbeienvulling, nou die was zoooooo heerlijk.
     
  5. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Het is ook slim om de taart tussendoor terug te zetten in de koelkast. Mijn ervaring is, dat het minder goed stijf blijft dan kwarktaart..
     
  6. Jel

    Jel Niet meer actief

  7. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.543
    4.729
    113
    Vrouw
    Ehmm geen idee maar gewoon een standaard springvorm, maar maakt niet heel erg uit welke doorsnede hoor.

    Wat ik trouwens altijd doe is de bastognekoeken in de keukenmachine zo krijg je hele fijne kruim waardoor het makkelijker hecht als je er boter doorheen doet;)
     
  8. fafje

    fafje Niet meer actief

    lekker zeg ik ga het morgen maken!!
     
  9. Senninha

    Senninha VIP lid

    13 aug 2007
    62.755
    0
    36
    Heb hem gisteren gemaakt en we hebben echt zitten smullen!:D:p
     
  10. Zomerbries

    Zomerbries Fanatiek lid

    20 sep 2008
    3.539
    0
    36
    hmmm lijkt me heerlijk, ga hem ook maken voor de verjaardag van mijn zoontje vrijdag!
     
  11. fafje

    fafje Niet meer actief

    als je niet kan afwegen...hoeveel is ongeveer de suiker!? een kopje!?
     
  12. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    o heerlijk ga denk ook maar eens maken hi hi :)
     
  13. Iris89

    Iris89 Fanatiek lid

    7 sep 2009
    1.119
    0
    36
    huisvrouw-mama!
    Leiden
    Zooo klinkt lekker!! haha :D

    Ik heb laatst ook een monchou taart gemaakt, alleen wel helemaal volgens de verpakking haha ;) Wel heb ik er een laag ganache over gedaan. Vond die combinatie persoonlijk ontzettend lekker! Wel erg machtig...
     
  14. Jel

    Jel Niet meer actief

    Ganache? Wat is dat?

    Ik ga de taart over twee weken weer maken als ik jarig ben. Ik vond 'm wel geslaagd. :D Samen met kwarktaart. Het valt me op verjaardagen vaak op dat mensen sneller voor zelfgemaakte taart gaan, dan voor gekochte taart. Dus ik wil het dit jaar zelf gaan doen. ;)
     
  15. vonnie73

    vonnie73 Fanatiek lid

    22 aug 2008
    1.898
    0
    36
    in un schwon huiske
    Heerlijk! Zaterdag mag ik ook weer taarten gaan maken, ook een monchou en een kwark, zoals altijd :p. Nu gebruikte ik altijd Dr. Oetker Monchoutaart, maar ik wil nu de bastognekoekenbodem maken. Dat lijkt mij iets lekkerder smaken. De taart gaat er in als koek :D
     
  16. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    Ik heb 'm gisteren gemaakt. Heerlijk. Alleen nu heb ik zo'n grote taart en dat krijgen we niet op met zijn tweetjes.
    Weet iemand of je dat ook kan invriezen?

    Overigens heb ik de aardbeienvulling gebruikt, vind ik zelf wat lekkerder dan kersen.
     
  17. moonlight159

    moonlight159 Fanatiek lid

    20 mei 2008
    3.051
    1
    0
    In m'n huis
    * ik had dit topic niet moeten openen...*


    Hier worden trouwens geen pakken van Dr. Oetker gebruikt.....maar helemaal vers...
     

Deel Deze Pagina