bbq thuis hoeveel?

Discussion in 'De lounge' started by djellybelly, Apr 26, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Marijke1982

    Marijke1982 Niet meer actief

    Op www.beefensteak.nl kan je ook vlees voor de bbq bestellen. Ik had even snel gekeken maar er staan wel andere dingen op dan vorig jaar. Ik heb hier dus vorig jaar besteld en het is echt supergoed/mals vlees, en de vis is volgens mijn vriend ook goed.
     
  2. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    wat het meeste gegeten vlees is op bbq's

    speklap
    sate
    karbonade
    braad worst
    kipdrumstick
    dat is het meest gangbare.

    hier hebben we meestal ook nog entrecote,gamba's,spareribs en vispakktjes.

    en inderdaad een salade en stokbrood verder wat komkomer schijfjes endergelijke doen het altijd goed
     
  3. sidmick

    sidmick VIP lid

    Jun 23, 2008
    17,808
    4,192
    113
    ik haal voor zoveel mensen altijd bij de kiloslager. Lekker vlees en niet heel duur. Waar je ook kan kijken is de makro.
    Ik reken altijd p.p 5 stukken vlees
    - sate
    -hamburger
    - shashlick
    - sparerib
    - speklap
    - karbonades
    Verder zorg ik altijd voor rundvlees, huzaren en pastasalade
    Komkommers, augurken en snoeptomaatjes.
    Half stokbrood per persoon, kruidenboter, brie en tapanade
    aardappels poffen en groentespiesen
    voor de kindjes maak ik meestal ovenfriet erbij en spiesjes met knakworstjes
     
  4. kbloem

    kbloem Bekend lid

    Feb 2, 2009
    854
    0
    16
    Mijn vader en zijn vriend (slager) verzorgen altijd bbq's.
    Hun rekenen meestal 4 stuks vlees p.p. Daar komt dan ook nog stokbrood, salades etc. bij.
    Meer als genoeg.

    Ik zou ook geen 8 verschillende soorten vlees/vis pakken.
    Gewoon de meest gangbare dingen.

    (voorbeeldje)
    -Saté (eventueel een gedeelte met satévlees, ui en paprika)
    -hamburgers
    -worst
    -spek
    -gemarineerde kipfilet

    Van dat rijtje (als je het zelf zou maken) hoef je alleen het satévlees zelf te marineren.(zeker 24u vantevoren doen)
    In stukjes snijden en op een stokje te doen.

    Hamburgers en worst hoef je niks aan te doen.

    Spek en de kipfilet ook 24u vantevoren marineren.

    Tenminste als je alles zelf wil doen.

    Ik doe het zo ook altijd als we met de vriendengroep gaan bbq-en ( meestal rond de 12 personen) en ben daar een uurtje of 2 mee bezig.

    Succes!
     
  5. djellybelly

    djellybelly Niet meer actief

    hebben jullie gewoon verse hamburgers of uit vries vak?
     
  6. taliaa

    taliaa VIP lid

    Mar 2, 2007
    16,069
    2,204
    113
    Brabant
    voor zoveel mensen zou ik:
    diepvries hamburgers, met gegrild broodje, gebakken uitjes, komkommers etc
    kipfilet marineren (zelf of met zo'n zakje) spiesjes maken met ui/ananas/ paprika etc, jammie
    speklapjes marineren, of kant en klaar kopen
    evt nog worstjes ofzo.

    Ik zorg altijd dat ik af vacuum worstjes heb of nog iets in de koelkast was nog in de vriezer kan, anders sund om weg te gooien.

    lekker wat salades erbij en wat rauwkost en natuurlijk stokbrood jummie.
     
  7. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    May 29, 2008
    20,418
    3,298
    113
    Ik doe altijd verse :)
     
  8. anniek

    anniek VIP lid

    Feb 5, 2006
    8,512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    bij de liddl heb je ook in de vriezer van die bbq pakketten, zitten voor 4 personen in en kosten geloof ik 10 euro, zitten {zo uit mijn hoofd} hamburgers, worstjes, spaklappen en satestokjes in
     
  9. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    Apr 24, 2007
    5,097
    0
    36
    Lady hmmm kofte van de BBQ heerlijk met Turks brood en salade.

    TS misschien kan je ook is bij een Turkse slager kijken. Er zijn heel vaak aanbiedingen van bijv kippenvleugels 3kg voor 10 euro enz. Misschien even een kijkje nemen.
     
  10. djellybelly

    djellybelly Niet meer actief

    ok ben heel blij met alle reacties ik ga ff alles laten bezinken
     
  11. Josien

    Josien VIP lid

    Jun 27, 2006
    9,956
    5
    38
    Female
    Loonadministrateur
    Noord-Brabant
    Op verzoek TS gesloten.
     

Share This Page