vlees

Discussie in 'De lounge' gestart door cristel1986, 13 jul 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. cristel1986

    cristel1986 VIP lid

    25 feb 2006
    5.200
    0
    0
    bij nijmegen
    nou gingen we gister eten.. tafel gedekt enzo... trekt mn schoonmoeder gehakt uit de koelkast(restjes dus al wel klaar gemaakt) van het weekend ofzo... ruikt ze en zegt ze ja dat is nog goed.... ik zeg nee je kan vlees niet meer eten na 2 dagen(zo ver ik weet dan he) dus ze zegt jawel.. is nog goed ruik maar.. ik zeg ja ik hoef het niet... en zei al zachtjes tegen mn man jij eet dat niet hoor is niet meer goed... hij zegt ja moet wel... dus ik zeg later toen mn schoonmoeder even uit het huis was.. je kan allerlei ziektes krijgen hoor als je vlees eet dat langer als 2 dagen in de koelkast ligt ookal is het al gekookt en alles...

    maar nu vroeg ik me af dat is toch ookzo of ben ik nu gek???

    zat al wl te denken dat ik later tegen mn dochtertje moet zeggen dat ze bij oma maar geen vlees moet eten...
     
  2. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    Dit is wel een handige link voor je : klik hier
     
  3. MamaDenise

    MamaDenise Fanatiek lid

    21 jan 2006
    3.478
    1
    0
    Oosterhout(nb)
    Met rauw vlees moet je uitkijken en met kip ook zeker uitkijken.
     
  4. Chanel

    Chanel Bekend lid

    19 mrt 2006
    761
    0
    0
    Amsterdam
    Ik denk wel dat je gelijk had over het gehakt van je schoonmoeder. Gelukkig heb jij er niet van gegeten. Het kan nog zo goed ruiken maar dat betekent niet dat het niet al bedorven is. Je weet het maar nooit.
     
  5. Boterkoek

    Boterkoek Bekend lid

    19 apr 2006
    818
    0
    16
    Hmmm lastig. Ik ruik zelf ook altijd even aan het eten of het nog goed is of niet. Eigenlijk eet ik het na meer als twee dagen ook niet meer, of ik moet zo'n enorme trek hebben erin :)
    Volgens de voedingswijzer kan het dus nog gewoon, tot 3 of 4 dagen!

    Liefs
    Sinnamon
     
  6. Inky

    Inky Fanatiek lid

    12 mei 2006
    3.195
    0
    0
    Leerkracht
    ow ik eet het ook nog gewoon hoor maar langer dan een week niet haha
     
  7. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Vleeswaren voor op brood kan je wel iets langer dan twee dagen goed houden, dus ik denk een gebraden gehaktbal ook wel....
    Maar ik ben ook zo iemand die het al gauw weg gooit, je weet maar nooit.
     
  8. Jolanda

    Jolanda Fanatiek lid

    26 jul 2005
    3.281
    0
    0
    Noordwolde Friesland
    Als je vlees gaat bakken dan kijk je toch altijd naar de houdbaarheids datum lijkt mij?
    En verder ruiken en kijken naar de kleur.
     
  9. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Ik kijk/ruik altijd even.. dat zegt soms meer dan de houdbaarheidsdatum

    Bedoel.. net zoals iets eerder kan bederven dan de houdbaarheidsdatum.. kan het ook langer goed zijn

    Die houdbaarheidsdatum is een minimum... geen maximum :)

    En bij twijfel.. snel in de vuilnisbak :)
     
  10. Wilma

    Wilma VIP lid

    22 mei 2006
    6.396
    1
    0
    Uithoorn
    Nou better be safe then sorry!
    Vooral met vlees.
    Ik heb zelf ook de regel om dingen OF in te vriezen OF na 2 dagen weg te gooien. (behalve boterham vlees idd ofzo... waarom doen we dat eigenlijk zo??)
    En mn vriend zou t ook niet meer accepteren als t niet tussendoor even ingevroren was.
    Die is nog pietlutiger met dat soort dingen als ik :p

    Handige link trouwens! Dankjewel Nemo!
     
  11. Jodi

    Jodi Fanatiek lid

    17 jan 2006
    1.696
    0
    0
    Zeker een handige link, stuur hem meteen naar huis :)

    bedankt.
     
  12. Cellie

    Cellie Fanatiek lid

    23 apr 2006
    2.928
    0
    0
    Ik zou het ook niet eten, ik ben zoiezo een zeur met eten.

    Ik had laatst pannekoeken, die lagen nog (in alu folie) in de koelkast, 2 dagen na het bakken, ik had best trek in een koude pannekoek met jam, maar durfde het niet aan.

    En wat als je van de chinees flink eten over hebt, na hoeveel dagen kun je dat nog opwarmen??? Ik durf dat dus niet, want ik denk dat het bij de chinees bij sommige gerechten al is opgewarmd. En ga zo maar door.

    Het is zonde, maar ik gooi veel eten weg.


    Gr. cellie.
     
  13. Chanel

    Chanel Bekend lid

    19 mrt 2006
    761
    0
    0
    Amsterdam
    Ik neem ook het zekere voor het onzekere met eten. Als ik twijfel of het nog wel goed is gooi ik het weg. Heb geen zin om voedsel vergiftiging op te lopen. Met drinken wat volgens mij te lang geopend is gooi ik ook weg.
     
  14. monique71

    monique71 Fanatiek lid

    18 mei 2006
    1.108
    0
    0
    Zeker een hele handige wijzer......

    Wat die gehaktbalen betreft ik zou ze dus wel gegeten hebben....Ik maak zelf ook wel eens gehaktballen voor meerdere dagen.
     
  15. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Gebakken gehakt maak ik idd ook vaak voor meerdere dagen.
    En dan bewaar ik ze gewoon in de jus-pan :)
     
  16. Niki

    Niki Fanatiek lid

    13 dec 2005
    1.663
    1
    0
    Venlo
    Inderdaad een handige link, heb de pagina meteen uitgeprint, tnx!
    En verder, ik vind het vaak zonde om iets weg te gooien, vooral als ik iets erg lekker vind!
    Ik moet zeggen dat ik ook bijna nooit ziek word van eten, ik heb een sterke maag! Nu ik zwanger ben let ik wel wat beter op, hoor...
    en mijn man is ook heel erg van de houdbaarheidsdatum, enzo... dus er wordt nu vaker wat weggegooid...
     
  17. cristel1986

    cristel1986 VIP lid

    25 feb 2006
    5.200
    0
    0
    bij nijmegen
    hallo...

    het was dus al wel gebakken maar het waren geen gehakt ballen het was iets mexicaans.. maar het lag er al 4 dagen ofzo.. dus het was zeg maar los gehakt geruld... ik ben met vlees echt voorzichtig heb al 2 keer voedsel vergifteging gehad door vlees/kip.... ik zag idd de voedings wijzer maar toch en na 2/3 dagen is het voor mij naar de vuilnisbak met het vlees.. met vleeswaren niet hoor maar met gebraden vlees wel en met kip al na 2 dagen
     
  18. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Zo gaat dat hier ook niki.. job checkt dat veel fanatieker dan ik dat doe.

    maar cristel: ik zou dan juist eerder vleeswaren eerder weggooien dan gebraden vlees
    of ben ik nu abuis? :)
     
  19. cristel1986

    cristel1986 VIP lid

    25 feb 2006
    5.200
    0
    0
    bij nijmegen
    ja ligt eraan wat voor een vleeswaren wij hebben meestal alleen ge kookte ham... dus ja
     
  20. Tijgertje

    Tijgertje Lid

    9 mei 2006
    67
    0
    0
    bedankt voor de link Nemo! Erg handig!

    Ik twijfel soms ook een beetje of bijvoorbeeld Chinees eten na een paar dagen nog goed is. Ik kan overal vrij goed tegen, maar nu ik zwanger ben, neem ik geen enkel risico meer!!

    Tijgertje
     

Deel Deze Pagina