Pasta carbonara, parmezaam

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Roos28, 25 okt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Roos28

    Roos28 Actief lid

    1 mrt 2015
    200
    10
    18
    NULL
    NULL
    Hallo weet iemand of je parmezaamkaas mag eten? Er staat bij de ingrediënten telkens melk, maar niet of het om rauwe of gepasteuriseerde melk gaat. Mijn man wil pasta carbonara maken deze middag de saus bestaat uit parmezaam en eieren en room deze moet over de warme pasta en dan nog even opstaan dus veronderstel ik dat door de warme pasta de eieren verwarmd worden... Ooh ja ik ben 39weken zwanger, misschien kan het dan nu allemaal zo een kwaad niet meer
    Graag jullie meningen!
     
  2. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.229
    7.276
    113
    Vrouw
    Brabant
    Bij pasta carbonara verwarm ik het ei in de saus al helemaal mee. Harde rauwmelkse kazen mogen sowieso.
     
  3. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.553
    528
    113
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    In Nederland is het verplicht om te vermelden wanneer het om rauwmelkse kaas gaat. Dus of er "au lait cru" op staat oid.
    Staat er alleen melk op dan mag je er van uit gaan dat het om gepasteuriseerde melk gaat.

    En wat hier eerder werd gezegd... harde rauwmelkse kaas mag je hebben
     
  4. Oudje37

    Oudje37 Bekend lid

    28 mrt 2015
    954
    0
    16
    De kaas is het probleem niet in dit gerecht, de rauwe eieren wel! Ze worden wel verwarmd maar zeker niet gegaard. NIET eten dus!
     
  5. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.229
    7.276
    113
    Vrouw
    Brabant
    Gewoon mee verwarmen in de saus, zo doen wij het altijd. De eieren stollen dan ook een beetje en ik vind het in ieder geval erg lekker!
     
  6. Oudje37

    Oudje37 Bekend lid

    28 mrt 2015
    954
    0
    16
    Zal best lekker zijn maar het risico voor je baby is het niet waard naar mijn idee. Maar dat miet een ieder voor zichzelf beslissen.
     
  7. Sakura123

    Sakura123 Actief lid

    16 dec 2014
    353
    0
    16
    Verpleegkundige
    Rotterdam
    De eieren worden gaar doordat ze door de saus gaan. Je kunt ze dus gewoon eten, kan echt geen kwaad.
     
  8. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Ik eet het nu ook niet. Ik doe normaal de rauwe eieren door de gekookte spaghetti (wat ik dus niet meer verder verwarm) en dan stolt het wel wat, maar ik heb niet het idee dat helemaal gaar is dan. Nog een paar maandjes dan mag ik weer ;)
     
  9. Punky16

    Punky16 Actief lid

    5 jun 2015
    394
    0
    0
    NULL
    NULL
    De standaard bereidingswijze van pasta carbonara is idd niet geschikt om te eten tijdens je zwangerschap. Ook niet als je al 39 wk zwanger bent. Er zijn wel recepten die zwangerschap proof zijn. De parmazaam is het probleem niet. De rauwe eieren die door het gerecht gaan wel.
     
  10. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.229
    7.276
    113
    Vrouw
    Brabant
    Zoals ik het maak is het echt niet rauw meer. Ik kook het een paar minuten mee en dan stolt het. Door de rest van de saus wordt het niet heel dik.
     
  11. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.229
    7.276
    113
    Vrouw
    Brabant
    Bij het originele recept gaan de eieren niet door de saus.
     
  12. Sakura123

    Sakura123 Actief lid

    16 dec 2014
    353
    0
    16
    Verpleegkundige
    Rotterdam
    Niet als je ze er alleen op het laatst doorheen doet, dan stollen ze wel. Tijdens mijn zwangerschap heb ik ze op het laatst even meeverwarmd, en dat ging prima.
     
  13. Sakura123

    Sakura123 Actief lid

    16 dec 2014
    353
    0
    16
    Verpleegkundige
    Rotterdam
    Overigens is het grootste gevaar salmonella. Dat is niet eens direct schadelijk voor je kindje, maar jij kunt er zelf wel erg ziek van worden. Dan ligt bijv uitdroging op de loer, wat wel gevolgen zou kunnen hebben voor je kindje.
     

Deel Deze Pagina