Hallo weet iemand of je parmezaamkaas mag eten? Er staat bij de ingrediënten telkens melk, maar niet of het om rauwe of gepasteuriseerde melk gaat. Mijn man wil pasta carbonara maken deze middag de saus bestaat uit parmezaam en eieren en room deze moet over de warme pasta en dan nog even opstaan dus veronderstel ik dat door de warme pasta de eieren verwarmd worden... Ooh ja ik ben 39weken zwanger, misschien kan het dan nu allemaal zo een kwaad niet meer Graag jullie meningen!
Bij pasta carbonara verwarm ik het ei in de saus al helemaal mee. Harde rauwmelkse kazen mogen sowieso.
In Nederland is het verplicht om te vermelden wanneer het om rauwmelkse kaas gaat. Dus of er "au lait cru" op staat oid. Staat er alleen melk op dan mag je er van uit gaan dat het om gepasteuriseerde melk gaat. En wat hier eerder werd gezegd... harde rauwmelkse kaas mag je hebben
De kaas is het probleem niet in dit gerecht, de rauwe eieren wel! Ze worden wel verwarmd maar zeker niet gegaard. NIET eten dus!
Gewoon mee verwarmen in de saus, zo doen wij het altijd. De eieren stollen dan ook een beetje en ik vind het in ieder geval erg lekker!
Zal best lekker zijn maar het risico voor je baby is het niet waard naar mijn idee. Maar dat miet een ieder voor zichzelf beslissen.
Ik eet het nu ook niet. Ik doe normaal de rauwe eieren door de gekookte spaghetti (wat ik dus niet meer verder verwarm) en dan stolt het wel wat, maar ik heb niet het idee dat helemaal gaar is dan. Nog een paar maandjes dan mag ik weer
De standaard bereidingswijze van pasta carbonara is idd niet geschikt om te eten tijdens je zwangerschap. Ook niet als je al 39 wk zwanger bent. Er zijn wel recepten die zwangerschap proof zijn. De parmazaam is het probleem niet. De rauwe eieren die door het gerecht gaan wel.
Zoals ik het maak is het echt niet rauw meer. Ik kook het een paar minuten mee en dan stolt het. Door de rest van de saus wordt het niet heel dik.
Niet als je ze er alleen op het laatst doorheen doet, dan stollen ze wel. Tijdens mijn zwangerschap heb ik ze op het laatst even meeverwarmd, en dat ging prima.
Overigens is het grootste gevaar salmonella. Dat is niet eens direct schadelijk voor je kindje, maar jij kunt er zelf wel erg ziek van worden. Dan ligt bijv uitdroging op de loer, wat wel gevolgen zou kunnen hebben voor je kindje.