Dag dames. Hoe groot is de kans eigenlijk op listeria? Ik eet heel graag maatjes, en een boterham met gehakt... Als ik dit beperk tot 1 a 2 maal in de week, heb ik een grote kans dan??? Btw ik ben immuun voor toxoplasmose.
daarbij wil ik er wel bij zeggen dat de kans op listeria in nederland heel klein is MAAR ben jij degene die besmet raakt heb je wel een dood kind. het kan 99x goed gaan en de 100ste keer gaat het fout (zo zei mijn gyn het. maar wat ik al zei verse haring mag je eten. gerookte zalm en rauwe kaas etc niet
ja klopt maar die mag je gewoon hebben. kijk anders eens bij "gezondheid" dara is er een heel topic over
rauw gehakt zou ik laten staan ookal ben ik toxoplasmose positief er zitten nog wel meer dingen in wat niet goed kan zijn
Als je rauw gehakt bedoelt, dan zou ik het niet doen. Wat is nou 9 maanden op een heel leven. Even volhouden moet lukken toch? Kans op besmetting is klein, maar de kans is er wel!
Ik zou gehakt ook laten staan, zelfs al ben je imuun voor toxo! Stel je maar eens voor dat jij net diegene bent die er besmet mee bent en je kindje iets heeft, gewoon omdat jij er zin in had
Gerookte zalm mag wel, als die maar niet vacuumverpakt is geweest!!! Vers bij de visboer halen, duur maar wel lekker en gezond.
weetje dat bij 99% van de visboeren hun gerookte zalm gewoon uit vacuüm haalt? er zijn namelijk maar een handje vol visboeren die zelf de zalm roken
is rauw gehakt (word nog veel gegeten in belgie en duitsland hier niet zo meer) @nieuwwolkje, maak je niet druk! het is gebeurd je kan ertoch niets meer aan veranderen.mara neem je zelf voor dat je het niet meer doet (bijvoorbeeld)
De kans dat je er iets van krijgt is heel heel heel klein. Maar hoe klein de kans ook, hij is er wel! Vanwege de grote gevolgen die het KAN (hoeft dus ook weer niet) hebben wordt het afgeraden. Ik zou me niet al te veel druk maken, maar me wel voornemen om het niet meer te doen. Stel, stel, stel, dat er toch wat gebeurt... je vergeeft het jezelf nooit
Waar is dat onderzoek? Gewoon navragen, geen visboer die wil dat een zwangere listeria van hem/haar krijgt en wel eerlijk zou antwoorden of het verse is of niet. Zou overigens tegen mijn visboer zeggen dat hij bij die 1% van de visboeren hoort die geen gerookte zalm heeft die voorverpakt is, kan die mooi mee adverteren .
Maatjesharing is niet rauw, door het zouten van de vis vind er een bepaalde garing plaats. Dus niet gebakken of gerookt, maar toch ook niet rauw. Ik heb gisteren in een restaurant lekkere versgerookte zalm op, was die dag zelf gerookt, jummie...
Het lastige hiermee is dat de kans niet zo groot is (het bekende 'vroeger aten we alles en werden er ook gewoon kinderen geboren'-excuus) maar de mogelijke gevolgen zijn zo heftig. Listeria kan voorkomen in rauwe dierlijke producten: rauwe melk(se kaas), rauw of niet doorbakken vlees en rauw ei.