Hoi allemaal, Wij hebben vorig jaar een enquete gehad over of wij als ouders een continurooster willen op de basisschool waar mijn oudste en middelste opzitten. Iedere ouder werdt gevraagd om deze in te vullen en terug te geven. Na inventarisatie van de enquete kwam eruit dat de meeste ouders het continurooster wel zien zitten. (nu hebben we maar 1 uurtje tussen de middag en dat is vaak best wel aanpoten, ze komen ook vaak niet stipt om 12.00 uur naar buiten, vaak wel 5 of 10 minuten later en dan nog terug naar huis, 3 eten geven. Ik zet vaak wel alles al klaar. Mij leek het ook wel een uitkomst. Nu hebben we weer een brief onlangs gekregen en daar stond in dat ze waarschijnlijk het continurooster met ingang van schooljaar 2013/2014 in gaan voeren. Wel willen ze een eigen bijdrage voor het over blijven op school en aan ons is weer gevraagd om binnenkort eens te denken en aan te geven aan welk bedrag we dan denken. Wat vinden wij een reele vergoeding daarvoor. Nu is mijn vraag: is dit normaal dat ze een vergoeding daarvoor vragen? En zo ja, wat is dan een normaal bedrag? Het is toch met 3 kids een behoorlijk bedrag wat je dan elk jaar moet betalen daarvoor. En je krijgt niks terug van de belastingdienst of zo. We moeten zelf boterhammen meegeven. Drinken krijgen ze evt. wel daar. Ik gaf nu met het overblijven wat ze heeeeel af en toe doen ook vaak drinken mee. Overblijven zal dan denk ik een half uurtje zijn? Ook dachten ze dat de school dan op de ma/di en do rond 15.00 uur uit zou zijn? Beschiet niet veel met nu dan. Nu is het 15.15 uur. Woensdag en vrijdag zijn ALLE klassen om 12.15 uur uit en omdat veel ouders aangegeven hadden dat ze dit fijn vinden blijft dit waarschijnlijk ook zo. Sorry voor het lange verhaal. Nog even kort de vragen: * Is het normaal dat ze voor een continurooster geld vragen voor het overblijven tussen de middag? Ik vermoed dat dit door de leraar wordt gedaan, maar zeker weet ik dit nog niet. *En zo ja, wat is dan een reeel bedrag? Groetjes
Nee niet normaal. De leerkracht eet in leeftijd gewoon met de kids, raar dat er geld voor gevraagd wordt. Hier geen continu rooster dus echt n uur overblijven met overblijfkracht, dat kost 2,- per x.
Ik vind het ook heel raar dat ze daar een eigen bijdrage voor willen hebben als ze het zelf verplicht maken dat alle kinderen structureel overblijven. Ik weet niet of het wettelijk gezien niet mag. Mijn dochter zit sinds febr van dit jaar op school met een continurooster en ik vind het ideaal. Er is bij ons nooit sprake geweest van een eigen bijdrage omdat je geen overblijfmoeders meer betaalt, maar de juffen eten samen met de kinderen in de klas en nemen zelf hun brood en drinken mee. Een ander verhaal vind ik het als de school dus de boterham en het drinken gaat verzorgen dan mogen ze een eigen bijdrage vragen lijkt me, maar dat is volgens mij niet het geval of wel? Omdat ze een continurooster heeft is ze i.p.v 15:15 of half 3 s'middags vrij.
Nu is het zo dat ze met het overblijven (dat is idd 1 uur) zelf boterhammen mee moeten nemen. Drinken krijgen ze daar. Ik betaal daar 2,50 geloof ik voor. Abbonnement is goedkoper, maar hij blijft maar eens heel af en toe over. Ik neem aan dat ze zelf weer boterhammen mee moeten nemen enzo. Ik vond het ook raar.
Wij hebben ook een continuerooster en betalen ook een vergoeding daarvoor. De kinderen eten in de klas met de juf, daarna gaan ze naar buiten en dan wordt er opgelet door moeders die daar een kleine vergoeding voor krijgen en een korte cursus voor hebben gehad. Dat wordt geregeld door een bso en dan hebben de juffen ook even pauze. Het bedrag dat we moeten betalen is maar iets van 40 per jaar, ik weet het zo niet precies en voor een tweede kind is het minder. De schooltijden zijn trouwens hetzelfde als bij jullie, de pauze, inclusief eten binnen is drie kwartier.
Dan is het bij ons wel goed geregeld zeg. We betalen wel gewoon schoolgeld voor de uitjes enzo, maar niet extra voor het continu-rooster. Daarnaast hebben we school-plus op 4 dagen na de gewone lestijd waarin ze extra dingen doen die normaal niet in het lesprogramma passen. Ze doen dan veel met muziek, dansen, sporten, thema-lessen (bijvoorbeeld over sprookjes), koken etc. Het is een soort combo tussen bso en school en wordt samen met de bso gedaan. En ook daar hoeven we niet extra voor te betalen.
Mijn zoon zit op een school met continurooster. Wij betalen 310 euro per kind per jaar als (vrijwillige) ouderbijdrage, en uiteraard moeten wij ook zelf eten en drinken meegeven. Die bijdrage is fors hoger dan wat ik hier meestal lees. Van die 310 euro wordt nog veel meer gedaan hoor; schoolreisje, sportdag, sinterklaas- en kerstfeest, solidariteitsbijdrage voor ouders die het niet kunnen missen (en ook voor ouders die wel zouden kunnen maar niet willen betalen, die zijn er helaas ook). Maar ook de tussenschoolse opvang wordt hiervan betaald. Die wordt hier helemaal door betaalde krachten gedaan, niet door vrijwillige oppasmoeders (of -vaders). Ook worden er specifieke activiteiten gedaan tijdens de 'overblijf', waar ook materialen voor moeten worden aangeschaft. De tijden zijn hier: 8.30 tot 14.30 op ma-di-do-vr. En op woensdag van 8.30 tot 12.30. Er is sprake van geweest dat ze alle dagen tot 14.15 zouden doen, maar dat is niet doorgegaan.
Ik vind het wel raar dat ze voor verplicht overblijven geld vragen. Als het vrijwillig is, dan snap ik het wel. Ik weet dat scholen verplicht zijn om overblijven mogelijk te maken en dat ze hier geen geld voor krijgen. Ik begrijp dus ook wel dat ze dit geld dan alsnog ergens vandaan moeten halen en dat ze dit dus bij de ouders proberen te halen. Maar dan moet je het niet verplichten, vind ik. Bj ons betalen de ouders nu 1 euro per kind per keer overblijven als ze een 10 rittenkaart kopen. Anders is het, geloof ik, 1,50 Dat is inclusief thee voor de liefhebbers. En als er weinig kinderen zijn, worden boterhammen met kaas even in het tosti-apparaat gestopt.
Dat is veel hoor! En als leerkracht krijg je niet extra betaald omdat je een continurooster draait en samen met de kinderen eet... Ik vraag me dan ook af hoe ze aan zo'n bedrag komen. Ik zou het ook niet betalen! Simpelweg omdat het achtelijk veel gevraagd is. Ik heb zelf nog nergens mee gemaakt dat een continurooster voor extra kosten voor de ouder heeft gezorgd. Ik vind het een beetje raar dat jullie moeten betalen voor iets dat de school verplichtt stelt.
Ik vind zelf dat jullie school apart omgaat met het continuerooster. Persoonlijk ben ik van mening dat zo'n rooster inhoud, 5 dagen in de week dezelfde tijden. Anders heb je er toch geen fluit aan? Ik vind de dagen tot 15.15 aan een stuk door erg lang n.l. Hier gaat het volgend schooljaar ook in, het nieuwe rooster. En gewoon 5 dagen per week van 8.30-14.00. En een half uurtje eetpauze tussen de middag. En daar vragen ze geen bijdrage voor. Ik vind het heerlijk! Iedere middag veel meer tijd voor de kids om thuis hun ding te doen. Nu is het toch 3x in de week dat ze tot 15.30 op school zitten en door werk van ons ook nog overblijven.
Bij ons betekent een continu-rooster ook niet steeds dezelfde tijden. Wij hebben 4 dagen van 8:30 tot 15:30 en 1 dag van 8:30 tot 12:30. De kinderen eten wel allemaal op school.
Een continurooster houdt eigenlijk in dat de dag korter is met een korte pauze om te eten, even spelen en dan weer aan het werk. Daardoor zijn de dagen vaak maar tot ongeveer 14.15. Als kinderen verplicht overblijven en tot 15.30 op school zitten, dan is het een normaal rooster. Je hebt scholen die voor een vrije middag gaan, maar veel kiezen voor een continurooster met 5 gelijke dagen. Ik vind die 5-gelijke dagen wel erg fijn! Ik vind trouwens sommige bedragen wel erg flink! Weet niet hoe dat bij mij op school is. Snap wel dat er bij n continurooster ook betaalt moet worden; leerkrachten eten wel samen met de kinderen maar ze hebben nog steeds recht op een pauze daarna en dan zullen er mensen geregeld moeten worden als toezicht.
Ik had mijn zoontje eerst op een andere school ingeschreven met continu rooster en daar werd een vrijwillige bijdrage gevraagd aan de ouders maar ongeveer 25% van de ouders maakt dat bedrag niet over en omdat het niet meer op te brengen was voor de school hebben ze er nu een semi continurooster van gemaakt. Dus de kinderen mogen opgehaald worden tussen de middag voor de ouders die daar behoefte aan hebben. Hier worden namelijk mensen van een kinderopvangorganisatie en vrijwilligers ingeschakeld om bij de kinderen te blijven tijdens de pauze.
Als een school een continuerooster hanteert, dan is dat voor alle leerlingen verplicht, en dan mogen ze daar niet apart geld voor vragen. Leerkrachten hoeven maar 30 minuten eigen pauze te hebben en op de meeste scholen die ik ken spelen de kinderen op dat moment buiten, onder toezicht van een of twee leerkrachten (daar is gewoon een rooster voor) en vaak een aantal ouders die dat vrijwillig doen. Onze school heeft 4 dagen van 8.45-15.00 en een dag van 8.45-12.30. Werkt prima!
hier gaat ze naar montessori met ook zo een rooster. Ma, di, do van 8.30- 14.45 en woe/ vrij van 8.30-12.15
Hier continuerooster van ma/vr van 8.30-14.00 uur. 50 euro ouderbijdrage. En de juf eet in de klas mee met de kinderen. Is nu pas 3 dagen, maar bevalt al goed
Hier een continurooster wat niks kost maar waar je wel in het overblijfmoeder rooster mee moet draaien. Je kan wel uit dagen kiezen wanneer je kan, het voordeel is dat als iedereen mee moet draaien je maar 1 keer in 6/7 weken aan de beurt ben!! Daar krijg je uiteraard niks voor omdat hier voor het overblijven niet word betaald.
Dan hebben die leerkrachten nog steeds geen pauze. (wat dus niet mag) Op een school met continurooster waar ik heb gewerkt, moesten we ook 1x per week buiten lopen, maar hadden we om 2 uur 15 minuten verplicht pauze. Later werd t buiten lopen een half uur, dus gingen ouders dit doen.