Hallo dames, Vanavond heeft mijn man gekookt, heel lief natuurlijk. Hij had voor onze dochter mini slavinkjes gebakken. Wij aten zalm en dat lust ze niet. Nu gaf hij haar een halve, maar toen ze m bijna op had zag ik dat hij nog helemaal rauw was van binnen. Die krengen krijg je ook moeilijk gaar dat weet ik ook. Maar ik word nu toch een beetje bang. Zou ze een groot risico lopen om ziek te worden? En hoe snel gebeurt dat en waar moet ik op letten? Alvast bedankt
Of het kwaad kan, ja, als er bepaalde bacteriën inzitten wel. Maar ja dat weet je niet. Als je dochter een voedselvergiftiging krijgt merk je dat wel binnen een paar uur: spugen, diarree, buikpijn etc. Ik hoop het niet voor je en meestal valt het wel mee maar het kan wel. Sterkte!
Tja goed is het niet, maar het is gebeurd. Gewoon je dochter in de gaten houden; als ze ziek wordt gelijk even de huisartsenpost bellen. Maar de kans is groter dat ze er totaal geen last van heeft. Ik heb trouwens nooit een rauwe slavink; even aanbraden en 20min laten sudderen (bij de grote)
Wat de anderen ook zeggen: niet zo goed natuurlijk! Maar je merkt het ook vanzelf als ze er ziek van wordt... hoop voor je van niet! Hier staan ze ook zeker wel 20 minuten te sudderen en soms snij ik ze nog wel eens doormidden (oftewel in lengte of in breedte) en dan nog even door laten bakken/ sudderen. Dan zijn ze zeker goed gaar!
Hou je kindje in de gaten. Het is nu eenmaal gebeurt. Het zal vast niet het laatste zijn wat 'niet goed' gaat... Als je vlees vers was zal er echt niet zoveel mis kunnen gaan
Oeps wat toevallig, onze zalm was gisteren ook nog rose, maar ik dacht dat dat mocht met zalm.. (bloos)
Zalm is roze als ie gaar is (en rauw trouwens ook) het mag niet glazig meer zijn maar een andere kleur dan roze wordt het niet
Nee dat snap ik maar het was dus nog iets glazig. Ik dacht dat het net als rundvlees niet erg was als het niet helemaal doorbakken was.