Bekkenbodemspieren na de bevalling

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door Chantico, 25 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Chantico

  Chantico Niet meer actief

  Hallo verloskundigen,

  Ik heb een paar vraagjes over de bekkenbodemspieren. Ik ben drie weken geleden bevallen van een prachtige dochter. Ik voel me al weer bijna helemaal fit, alleen m'n bekkenbodem is nog niet wat het geweest is.

  De persfase van de bevalling heeft best lang geduurd (een uur), en het hoofdje heeft een aantal minuten 'gestaan'. Kan dat voor een extra verslapping van mijn spieren gezorgd hebben, of maakt de duur van het persen daar niet voor uit?

  Ik probeer trouw m'n oefeningen te doen, maar ik voel die spieren echt een stuk minder goed dan voor de bevalling. Is dat normaal?

  En dat de onderkant 'openstaat', komt dat ook door de slappe spieren en trekt dat nog bij als alles weer sterker wordt?

  Zijn er nog andere oefeningen dan 'de lift' die ik kan doen om het boeltje te trainen?

  En is het nou juist wel of niet goed om te wandelen? Ik voel dat het wel wat van m'n bekkenbodem vraagt. Moet ik voorzichtig doen tot alles weer sterk is om geen verzakkingen te krijgen, of is wandelen juist goed om het weer sterk te krijgen?

  Alvast bedankt voor het antwoorden!
  Groetjes, Chantico
   
 2. Immie

  Immie Verloskundige

  17 dec 2006
  7.813
  0
  0
  Verpleegkundige en Verloskundige
  HOi chantico,

  Je bekkenbodem krijgt even een flinke opdonder tijdens de bevalling. En daardoor word het ook wat slapper. Heel goed dat je bezig bent met de oefeningen en wandelen is ook een goede oefening! Indien je problemen hebt met het ophouden van je urine of ontlasting is het verstandig om bij een fysiotherapeut langs te gaan die gespecialiseerd is in de bekkenbodem. Blijf vooral doorgaan met de oefeningen,rustig aan opbouwen en uitbreiden! Het heeft even zijn tijd nodig!

  Imke
   

Deel Deze Pagina