Ik ga in mei naar Turkije ( all in ). Nu eet ik me daar altijd helemaal gek van de feta-kaas. Weet iemand, misschien de Turkse mama's, of ik dit mag of is dit van rauwe melk gemaakt? Heb gezocht op google maar kan het niet vinden.
Bedankt, heb mijn antwoord gevonden !! Helaas niet het antwoord wat ik wilde horen haha. Topic kan dicht.
Ik koop vaak feta-kaas bij de Turkse Supermarkt. Dat is niet van rauwe melk gemaakt. Maar ik weet niet of ik het aan zou durven in een hotel..
Ja ik vind het ook zo moeilijk. Het is wel een heel luxe 5 sterren resort, maar ik weet niet of dat wat zegt..
Volgens mij halen die het ook gewoon uit van die blikken hoor.. vooral omdat het een hotel is. Ik vraag me af of er wel rauwe-melkse feta bestaat?
Feta is gemaakt van gepasteuriseerde melk. Je loopt eerder een bacterie op van salades (stilstaand water) van een buffet.
Okee, dus dan mag ik het gewoon eten ? Joepie Ik ontbijt daar altijd mee in turkije, lekker op brood. Maar is het in turkije niet anders dan in nl dan? En met salades, bedoel je dan alleen de losse sla? Of ook alle aangemaakte salades (die zijn zonder sla maar met andere dingen, pastasalade enzo)
Feta is altijd gepasteuriseerd, anders is het geen feta. Harde kazen zijn wel veiliger dan natte zachte kazen. Met van die buffetten op resorts moet je erop letten hoe het voedsel eruit ziet. Ga het liefst zo snel mogelijk eten als het is neergezet. Sla en tomaten, komkommer e.d. is gewassen. Wij Hollanders kunnen ziek worden van dat water. Tenzij er staat dat je het water uit de kraan kan drinken. Ik heb zelf gevoelige darmen en als ik in Griekenland of Turkije ben krijg ik altijd darmloop. Nu je zwanger bent moet je daar extra voor oppassen. Vlees van de grill moet echt goed heet gebakken worden. Vraag of ze een broodje kaas/vlees vers voor je klaarmaken, neem niet een broodje dat er al een paar uur ligt en skip de tomaat en sla, dat is echt veiliger. Je kan op de markt zelf verse groente en fruit kopen en wassen met flessenwater. Klinkt misschien pietluttig allemaal, maar je moet nu geen onnodige risico's nemen natuurlijk!
Heel duidelijk allemaal. Ik eet er eigenlijk nooit losse sla en komkommer en tomaat enzo. Ik eet er ook altijd weinig tot geen vlees, soms wat vis. Ik eet veel olijven, gegrilde groenten en aangemaakte salades. En ik ben bijna altijd de eerste bij het buffet haha. Komt wel goed dus. bedankt voor je antwoord.
Misschien moet je anders vragen of ze die blikken willen laten zien waar de feta-kaas uitkomt, dan kan je op internet naar het merk kijken of het van rauwe melk gemaakt is. Ik eet hier bijvoorbeeld altijd van het merk Yedoy. Als ik op de site kijk staat er duidelijk: Pastorize inek sütü. Dat betekend: gepasteuriseerde koeienmelk.
trouwens bakken ze in Turkije wel altijd het vlees goed door (soms te goed haha). Vlees met een rode binnenkant zul je er amper tegenkomen.
Ik ben ook niet zo weg van het vlees in die resorts. Veel vet enzo, ook het gehakt heeft grote witte stukken. Bah.
niet alle feta kaas in turkije is van gepastauriseerde melk gemaakt hoor. ik weet niet hoe ze het in die hotels doen. misschien dat die het allemaal uit blik halen. maar in turkije wordt er nog veel verse kaas gemaakt van rauwe melk. maar dat is voornamelijk in de binnenlanden.
Uhm voor alle feta kazen word volgens mijn man eerst de melk gekookt hoor Dus geen zorgen. In de hotels al helemaal niet die komen van grote fabrieken zowiezo Ik heb het ook gewoon gegeten
Feta is een recept en wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk. De vorm waarin kaas komt, zegt niks. Je kan dus rauwmelkse kaas uit een blik hebben en gepasteuriseerde van de boerderij. Daar waar ze een beetje profi zelf kaas maken, pasteuriseren ze de melk zelf, net zoals de buffelmozzarella uit Campania, Italie.