Bekkenpijn: niet miepen, dat hoort er dus bij..

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Stringetje, 9 feb 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Stringetje

  Stringetje Fanatiek lid

  7 feb 2015
  1.200
  467
  83
  Gelderland
  Sinds een paar weken heb ik wat lichamelijke klachten zoals moeilijker 'krachtig' kunnen plassen, het gevoel alsof m'n baby in de buik er al zowat uitkomt en tegen m'n vagina duwt, pijn in stuitje en wankel omhoog komen vanuit zitpositie. Gisteren bij m'n controle bij de vk zei ze wat ik al dacht: bekkenklachten. (Ben nu 23 weken zwanger).
  Ik dacht, nu komt er een oplossing van de vk, zegt ze doodleuk dat het erbij hoort. Dat vrouwen bij een 2e zwangerschap vaak ervaren alsof de baby er al half uit hangt met het hoofd.. :$ Dat ik ermee moet dealen...

  Wie heeft hier ook ervaring met bekkenpijn?
  En nog tips, iemand?
   
 2. wendy160981

  wendy160981 Bekend lid

  3 sep 2010
  522
  10
  18
  huisvrouw, mama
  opheusden gelderland
  Nou ja zeg hoe kan ze dat zeggen.
  Ik heb bij mn 2 vorige 2 zwangerschappen zwaar bekkeninstabiliteit gehad en kon op het laatst amper lopen.
  Je moet eigenlijk naar fysio gaan
  Bij mij had dat heel veel nut vooral de oefeningen die je moet doen, maar ook de houdingen die je moet doen en laten die eg helpen.
  Ik had ook een fysio die gespecialiseerd is in bi.
  Hoop dat je hier iets mee kan
   
 3. Veera

  Veera Niet meer actief

  Ik denk dat je duidelijk(er) moet maken hoe erge last je hebt! Of idd zelf naar de fysio maar ik weet niet of t dan vergoed word. Want ja wat bekkenpijn hoort erbij, maar mijn moeder had bekkeninstabiliteit en moest na de bevalling liggend de trap af.. Mijn schoonzus heeft ook zoiets en kan alleen maar zachtjes vooruit schuifelen.. Dus laat je niet afschepen hoor
   
 4. Draaikont

  Draaikont Fanatiek lid

  13 jul 2015
  2.576
  906
  113
  Ik heb ervaring! Loop al vanaf week 12 bij de fysio.
  Mocht toen al niet meer tillen en met mijn bovenlijf draaien dus zat ik al snel in de ziektewet.
  Vanaf week 20 mag ik niet meer zitten alleen nog liggen en beetje lopen.


  Ik zou iig een afspraak maken met een gespecialiseerde bekkentherapeut!

  Mijn verloskundige is gelukkig begripvol! Ik sliep ook niet meer en zal zelfs de mogelijkheid hebben om in te leiden.
  Wat ik tot nu toe nog niet van plan ben....

  Goed naar je lijf luisteren.
  Dat gevoel dat de baby eruit valt klinkt meer als verzakking/ slappe bekkenbodem ook hier kan de fysio je mee helpen.

  Sterkte
   
 5. Rietje88

  Rietje88 Niet meer actief

  De eerste zwangerschap veel last van gehad. Kon met dit termijn al een paar weken nauwelijks meer lopen. Maar dat maakte niet uit want dat hoefde ook niet.

  Deze zwangerschap minder last van. Maar mijn bekken en rug doen zo'n pijn als ik lig. Ik kan bijna niet meer slapen. Dat samen met de zorg voor een dreumes breekt me op. Ik loop inmiddels op mn tandvlees.
   
 6. Marisha

  Marisha Fanatiek lid

  15 jul 2006
  2.728
  0
  0
  Bediende
  België
  Hier hetzelfde antwoord (maar dan over een derde zwangerschap) en de boodschap dat ik een balans moet zoeken tussen inspanning en ontspanning. Fysio (in BE kine) schrijft hij (nog) niet voor aangezien maar X aantal sessies worden terugbetaald en hij dan liever wacht rot het eventueel erger wordt...
   
 7. Chiaraa

  Chiaraa Fanatiek lid

  27 apr 2008
  1.561
  1
  0
  Hier vanaf week 18 klachten en noodgedwongen eerst 75 en daarna 50% gaan werken. Vanaf week 18 ook gestart met bekkentherapie via zwangertotaal. Laat je niet afschepen en zoek hulp, voordat het nog erger wordt en de klachten ook na je zwangerschap voortduren!
   
 8. Stringetje

  Stringetje Fanatiek lid

  7 feb 2015
  1.200
  467
  83
  Gelderland
  Bedankt voor jullie reacties. Ik ga inderdaad eens contact opnemen met de fysio. Heb het idee dat deze vk er alleen voor de baby is en hoe het met moeders gaat lijkt van minder belang. Maar ik moet nog heel mijn leven met mijn lijf doen en, vergeten te melden, ik lijk nu soms al half incontinent..
   
 9. MiaMaria

  MiaMaria Niet meer actief

  Dat lijkt me verstandig. Deze vk neemt jouw klachten niet serieus. En je hebt nu misschien nog geen ernstige klachten maar als je ermee doorloopt kan het wel erger worden.
  Behandeling door n fysio wordt alleen vergoed als je aanvullend verzekerd bent. En volgens mij heb je dan een verwijzing van je vk of huisarts nodig.
  Sterkte!
   
 10. anglca

  anglca Actief lid

  14 okt 2015
  175
  0
  0
  Directiesecretaresse
  Heerlen
  Heb je ook al je urine laten checken bij de huisarts? Ik had namelijk dezelfde klachten (eerste zwangerschap) en bleek dat ik een blaasontsteking had.

  Ik heb zelf ook veel bekkenpijn, ik slaap er slecht van e.d. Ik probeer veel rust te houden met beweging. Ik werk nu nog halve dagen en ga op de fiets naar en van het werk. Verder ga ik geregeld zwemmen en loop ik een rondje in onze wijk.

  Als de klachten echt erg worden zou ik naar een bekkenfysio gaan. Zij geven ook tips mee die erg bruikbaar kunnen zijn.
   
 11. petra34

  petra34 Niet meer actief

  Hier 1e en 2e zwangerschap bekkeninstabiliteit. Je moet inderdaad duidelijk maken hoeveel last je ervaart. Sowieso fysiotherapie starten. Ik heb bij mijn tweede zwangerschap nog meer last gekregen. Ben vorige week bevallen en kon bijna niet neer lopen van de pijn. Dus Let op je lichaam stop tijdig net werken mocht het niet gaan. Elke bekken van een zwangere vrouw wordt weker sommige vrouwen zo week dat je pijn ervaart.
   

Deel Deze Pagina