Belasting op eigen huis

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door Lynx, 15 okt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Beausecret

    Beausecret VIP lid

    26 apr 2016
    5.306
    5.922
    113
    Vrouw
    Ja precies wat gebeurt er dan zodra de huizenmarkt instort en je vermogensbelasting hebt betaald over dat fictieve vermogen (wat dus in de stenen zit). Dat er iets moet gebeuren ben ik het mee eens, wat weet ik niet..
     
  2. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.827
    14.157
    113
    Terugbouw verplichting obv aantal? Hier gingen hele wijken met echt leuke maat flats tegen de vlakte, meerdere slaapkamers, prima geschikt ook voor een klein gezin twee grote balkons etc. tegen de vlakte.

    Die waren echt super betaalbaar en enorm gewild.

    Op die zelfde oppervlakte waar 40-50 soms 60 woningen stonden werden er vervolgens 10 eensgezinswoningen in bovengemiddeld segment gebouwd. Want dat leverde meer rendement.

    Sociale huurwoningen werden verkocht door de woningbouwvereniging. Gelukkig stond je nog maar 9 jaar op de wachtlijst om uberhaupt een woning te kunnen huren en of je sociale huurwoning of vrije sector zocht, dat maakte voor die doorlooptijd niet uit.

    Wij probeerden al jaren uit onze sociale huurwoning weg te komen naar een vrije sector. Dan ben je doorstromer en dan KOM je niet eens weg want iedereen in vrije sector blijft zitten. Kijk ik naar de straat waar ik opgroeide (vrije sector) is t ook wel duidelijk waarom.

    Alle inmiddels ouderen en velen weduwe/weduwnaar die destijds daar woonden met hun kinderen wonen daar nog steeds. Maar dat zijn echt grote eensgezinswoningen. Men blijft daar ook zitten want ze WILLEN wel kleiner wonen maar niet dan ook nog eens MEER betalen. Gelijkvloerse/drempelvrije seniorenwoning waar je nog een kamertje extra hebt als je kleinkinderen koken of voor je hobby ofzo begint de huur ook bij 1200...pardon?!? Dan blijft t hele span idd wel zitten met 3 slaapkamers, volledige zolder en een ruime tuin voor 850. Wilde je zoiets kopen dan kon je jaren geleden al 250k neertellen, wat als 65+ zonder eerdere koopwoning natuurlijk ook geen doen is.

    Gemeente hier zit in elk geval met een vrij hoog aandeel inwoners die onder de armoedegrens vallen. Hun visie was om meer gemeleerd te krijgen, daarom deels ook die afbraak van betaalbare woningen. Maar wat er gebouwd is staat weer haaks op wat er nodig is voor fatsoenlijke doorstroming.

    Iek uitstoot met de bouw. Euhm als 10 eensgezinswoningen dezelfde oppervlakte innemen als 40-50 stuks dan heb je t mijns inziens over ongeveer gelijkwaardige belasting qua milieu/uitstoot tijdens de bouw.

    En het hoeft ook echt geen vooraanstaand architect te zijn die een flatgebouw ontwerpt. Pak de indeling van de oude want dat was een prima indeling waar je écht wat mee kon, upgrade naar nieuw bouwbesluit, gooi die in een groen gasloos label jasje en bouwen met die handel.

    Koop dat ontwerp/bouwtekening als overheid, uitrollen naar gemeenten iedereen verplicht naar ratio van inwoners een of meerdere van die dingen neer te zetten. Of je er dan seniorencomplex van maakt of starters dat zoekt men dan maar uit naar behoefte. Desnoods noem je t staatshuisvesting, betaal daar liever aan mee dan testen voor toegang.
     
    Beausecret vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina