Ben erwtensoep aan het maken, maar hoe zit dat met die knolselderij, wie helpt mij?

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 30 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ben dus erwtensoep aan het maken en doe dit normaliter zonder knolselderij.
    Vandaag het idee om het eens te doen, 'zoals het hoort';)

    Maar ja, dat 'ding'....knolselderij dus....
    Wat moet ik hier eigenlijk mee????:$
     
  2. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Goed schillen en dan in blokjes erdoor heen. Kookt helemaal prut maar geeft wel een erg lekkere smaak.
    Eet smakelijk alvast!
     
  3. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    O super zo'n snelle reactie!

    Doe ik het er aan het begin door, dus gelijk met de spliterwten?
    Of later, als ik de winterpeen - aardappelblokjes en ui er bij doe???
     
  4. francis78

    francis78 Bekend lid

    7 feb 2009
    832
    0
    0
    Meteen erbij doen! Dan kookt het stuk! Anders krijg je stukken en dat is niet zo lekker!
     
  5. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Oke super! Ga ik 'm gauw in mootjes hakken, haha!

    Bedankt!!!!!
     
  6. Oek oek

    Oek oek Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.461
    0
    0
    Groningen
    Ok. Nu heb ik zin in erwtensoep..
     
  7. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Wil wel wat opsturen;)
    Of je moet in de buurt zijn (ZH), haha!
     
  8. Oek oek

    Oek oek Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.461
    0
    0
    Groningen
    Nee ben niet in de buurt, dus prop maar wat in een enveloppie:D
     
  9. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    13 jul 2005
    15.340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland
    En smaakt die?
     
  10. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Jaaa, hij was lekkerrrr!!!!


    MMMMmmmmmm.....Jammie!:):):)
     
  11. Sisa

    Sisa VIP lid

    13 jun 2008
    5.552
    1
    0
    Kun je even neerzetten hoe je het hebt gemaakt? :) Ben het me nu al zeker 2 maanden aan het voornemen om te gaan maken, maar ik durf niet omdat ik niet weet hoe het moet! Dus... ik hoor het graag, dan ga ik volgende week gelijk aan de slag!
     
  12. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Tuurlijk!
    Hier komt 'ie;

    - spliterwten (pak) heel goed wassen (tot het water helder is)
    - 2 liter water (per 500gr spliterwten) aan de kook brengen met bouillonblokjes (runder)
    - als het water kookt de spliterwten, gesneden en in blokjes gesneden knolselderij er in en 2 schouderkarbonaatjes of andere varkenslapjes
    - na ongeveer 1 uur haal ik het vlees er uit en 'pureer' ik met een staafmixer de soep tot een glad geheel (vind ik lekker, is geen must, net wat je zelf wilt)
    - ongeveer 3 flinke aardappels in blokjes snijden en erbij doen
    - vlees 'uitpluizen' / in hele kleine stukjes snijden en erbij doen
    - wortel heel fijn snijden en erbij doen'
    - 2 uien fijnsnijden en erbij doen
    - dit nog ongeveer 1/2 uur zachtjes laten koken'
    - dan selderij fijnsnijden en erbij doen
    - rookworst in plakjes erbij doen
    - daarna pas kijken of er evt. nog zout bij moet, omdat de rookworst al veel zout afgeeft aan de soep proef ik pas op het laatste moment of er nog extra zout bij moet

    Kan niet misgaan joh!
    Hoop dat je wat aan dit recept hebt. Hier altijd een succes:)
    En de knolselderij liet ik eigenlijk altijd (uit gemak;)) achterwege....

    Mocht je het lekker vinden kan je ook nog spek mee koken of als garnering uitgebakken spekreepjes erbij doen op het laatste moment.

    Succes!
     
  13. Sisa

    Sisa VIP lid

    13 jun 2008
    5.552
    1
    0
    Geweldig, helemaal duidelijk en lijkt me simpel. Ik ga gelijk volgende week aan de slag ermee, bedankt!
     
  14. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Graag gedaan!

    Als er nog vragen of onduidelijkheden zijn dan hoor ik wel!
     

Deel Deze Pagina