Schorseneren, wie heeft een lekker recept?

Discussie in 'De lounge' gestart door Jo79, 7 mrt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.068
    3.862
    113
    Vandaag eens in een opwelling schorseneren gekocht, alleen vraag ik me af, waar eet je nu zoiets bij? Ik heb die dingen volgens mij niet eerder gegeten. Iemand een lekker recept? Dan kan ik morgen de rest in huis halen om te koken.
     
  2. Aagje90

    Aagje90 Bekend lid

    25 apr 2012
    911
    335
    63
    Vrouw
    Op de app van de allerhande staan lekkere recepten met schorseneren. Vast ook wel op ah.nl
    Ben benieuwd hoe het smaakt wil het ook een keertje proberen
     
  3. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.739
    1.060
    113
    Op mijn werk krijgen de cliënten het weleens. Vaak gekookt en dan in een kaassausje geserveerd. Ik vind het niet vies, maar vind het ook geen sprekende smaak hebben (althans dat wat ik op mijn werk weleens geproefd heb, is voor de ouderen en dat is dus vaak wel kruid/spice loos haha)
     
  4. Ongeduldje31

    Ongeduldje31 Fanatiek lid

    16 jul 2011
    1.001
    29
    48
    Schillen (onder water). Even koken. Dan de schorseneer in een ovenschaal, sausje van room en geraspte kaas erover en dan in de oven

    Ff googelen op schorseneer dan vind je ook veel lekkere recepten
     
  5. pixiehollow

    pixiehollow Bekend lid

    12 jun 2009
    909
    15
    18
    huishoudhulp en student dierenartsassistent
    Lummen/Belgie
    Wij eten dat met een melksaus erover en dan gewoon een worst en aardappelen erbij.
     
  6. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Ik ken het niet qua smaak. Ik lees wel even mee.
     
  7. Clapat

    Clapat Fanatiek lid

    10 mrt 2009
    1.059
    17
    38
    Duitsland
    Inderdaad, doen wij ook zo.
    Maar in de portie van mij en mijn man, doe ik nog een scheutje witte wijn bij. Nog even een beetje nootmuskaat en klaar!
     
  8. tuc

    tuc Niet meer actief

    Sorry kan je niet aan recepten helpen, maar moet er altijd zo om lachen..mensen die iets kopen maar eigenlijk niet weten wat ze ermee moeten
     
  9. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Het smaakt een beetje als asperges. En werden vroeger ook wel armeluis asperges genoemd, omdat ze vele malen goedkoper dan asperges waren.
     
  10. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.068
    3.862
    113
    Klinkt goed, die ga ik denk ik uitproberen!
     
  11. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.068
    3.862
    113
    Aah, ik ben benieuwd, asperges vind ik erg lekker, kijken of dit in de buurt komt, en is het niet te eten, dan weet ik dat ook weer ;).
     
  12. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Smaakt echt niet als asperges. Zal ook door het mondgevoel komen, want een schorseneer is niet sappig. Vind het meer op pastinaak lijken.

    Hier maakte ik het met aardappel en daarover melk/ei/kaasmengsel. Zo los smaakt het nergens naar!

    Je moet ze na het schillen in een kom met koud water en citroensap leggen, anders worden ze bruin. En doe handschoenen aan en bescherm je (lichte) aanrecht, want vlekken doen ze.
     
  13. Mamabram

    Mamabram Niet meer actief

    Wij sneden er lange dunne repen van en frituurden ze dan even. Beetje zout erover en je hebt een soort chips.
     
  14. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.690
    2.400
    113
    Vrouw
    Broek
    Je kunt ze ook frituren in een krokant jasje. En dan eten met Mayo. Haha vast niet gezond maar wel lekker. Schorseneren schillen en gaar koken met water en een scheut melk, dan blijven ze mooi wit. Beslagje maken van bloem, melk, ei en wat zout. Schorseneer stukken in t beslag en dan even frituren in olie.
     
  15. Bambi93

    Bambi93 Fanatiek lid

    4 apr 2013
    1.173
    0
    36
    Ik koop ze vaak in zn pot

    Doe ik ze met wat boter en peper in een pan, rustig bakken en maak er er een melk of kaassauasje bij. Lekker, en niet zo slap als gekookt..
     
  16. Rozientje

    Rozientje Actief lid

    13 okt 2012
    449
    1
    18
    Vrouw
    Verpleegkundige ~ Buschauffeur
    Hooglede, België
    Aspergetips met kipfilet en champignons

    Ingrediënten (2 personen)
    • 200 g kipfilet*
    • 250 champignons
    • 1 bosuitje (BE : pijpajuin)
    • 250 g groene aspergepunten
    • 2 eetlepels olijfolie
    • zout
    • paprikapoeder
    • 1 el sesamzaad
    * Voor vegetariërs: 1 schaal (175 g) vegetarische roerbakblokjes

    Bereiding:
    1. Snij de kipfilet in blokjes. Borstel de champignons schoon
    en snij in plakken. Maak de bosui (BE : pijpajuin) schoon en
    snij in ringen. Was de asperges.
    2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet rondom
    bruin. Voeg de champignons, bosui en aspergepunten toe
    en roerbak nog 4 minuten. Breng op smaak met zout.
    3. Verdeel het mengsel over 2 borden en bestrooi met wat
    paprikapoeder en de sesamzaadjes.

    Bevat:
    280 kcal, 29 g eiwit, 5 g koolhydraten, 15 g vet en 5 g vezel

    Is beetje gelijkaardig als schorseneren dacht ik. Wel heel lekker hoor.
     
  17. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Experimenteer jij nooit dan? :D

    Ik doe dat zo vaak... Sterker nog; ik heb selderijstengels liggen waarvan ik niet weet wat ik ermee aan moet. Het moet wel binnen 2 dagen op, vrees ik :)
     
  18. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Ik koop ze altijd uit pot. Naast rode kool is dat zowat de enige groente die ik liever uit glas eet, dan vers.

    Ik maak ze met witte bechamelsaus, aardappelen of puree en worst of blinde vinken.
    Eventueel op je bord een beetje citroensap erbovenop.
     
  19. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Ik koop zelf toch echt niks waar ik niet van weet wat er mee te maken.
    Dan is er veel te veel kans dat het ongebruikt en slecht de vuilbak in gaat.

    Eventueel ga ik op voorhand zoeken naar nieuwe recepten, maar dus niet pas achteraf.
     
  20. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Oh ik juist wel, lijkt me wel leuk om te doen :)
    Zo zie je maar dat we daar allemaal anders in zijn.

    Zodra ik iets nieuws zie liggen in de supermarkt leg ik de broccoli echt wel terug hoor. Tijd voor wat anders :cool:
     

Deel Deze Pagina