Wie o wie heeft er een super lekkere ovenschotel tips. Wij houden heel erg van gerechten met champignon/paprika/ui. Tips zijn welkom!!
Bedankt voor je tip rebekka84 maar misschien zijn hier mensen die zelf wat verzonnen hebben en het echt heel lekker was!
Het is geen ovenschotel, maar een stoofschotel, heb het van de week gemaakt en hij was zo heerlijk dat ik hem ff moet delen wahahaha. Je bakt 2 grote uien glazig, dan doe je er kipfilet in stukken bij, zakje saffraan, halve citroen in kleine stukjes (geen schil), peper, zout, onder water zetten en 3 uur laten stoven dat de kip lekker uit elkaar valt. Dan voorgekookte krieltjes erbij en die nog een half uur mee laten stoven. Heeeerlijk met turks brood erbij!
Oef ik heb nog wat kippenbouten in de diepvries ... die ga ik morgen eens ff door dit gerecht 'slaan'! Althans hier en daar een eigen draai maar grotendeels deze ingrediënten. Thxxx
Flink wat prei snijden en wokken met gerookte spekjes, verse knoflook, verse champignons en uien. Aardappelpuree maken (lekkerste is zelf gemaakte of AH-merk met enkel water erbij). Ovenschaal invetten Laagje geraspte oude kaas Laagje purree Al het wokspul Laagje purree Laagje geraspte oude kaas Dit laten gratineren in de oven. Je kunt er tussen de ingredienten door ook deeg voor lasagna doen. Dan krijg je een heel aparte maar lekkere lasagna!
Broccoli en bloemkool koken, gehakt rullen met paprika en ui + kruiden naar smaak/keuze. Aardappelpuree maken. Groenten laten uitlekken in in de schaal doen, daarover het gehakt en dan de aardappel puree. Vervolgens jonge geraspte kaas erover strooien en zn 20-25 min in de oven op 200 graden. Lekker hollands en vind het lekker zoet op de een of andere manier! Vult erg goed dus misschien meer geschikt voor de winterhap dan op een warme dag!
Nacho schotel.. Nodig, kan allemaal meer of minder naar smaak, waar je niet van houd kun je eruit laten..: Paprika Ui Tomaat Mais Champignon Fajitakruiden, 1 zó'n zakje Zak nacho's Gerasptekaas Kip Creme Fraise Salsa saus (ko-tan is favoriet) Paprika apart bakken, kip bakken en de rest van de groenten daarbij bakken.. fajita kruiden mixen volgens hoeveelheid op het zakje, dit toevoegen aan de kip + groente mengsel.. Ovenschaal daarin laagje nacho's.. dan het mengsel.. dan de creme fraise en de salsa saus.. laag nacho's en geraspte kaas.. 10 minuten op 180 graden in de oven.. Heeeeel lekker..!
Shoarma bakken met paprika, champions en ui. Dit onderin de over schaal, daar over heen doperwten (of een andere groente) daarop aardappelschijfjes en een laagje aardappelanders. Dit ongeveer 40 minuten in de oven op 200 graden. Simpel, maar erg lekker!
Variant op de schotel van1986Lynn: Kipfilet in stukjes in de pan bakken Uitje erbij, evt wat knoflook Als de kip klaar is pot ( of 2) van hak mexicaanse bonenschotel erdoor Tomaten snijden en bij de mix doen Met wat water een zakje tacokruiden door alles heen roeren en even laten koken Mengsel in een ingevette ovenschaal doen Creme fraiche erover verdelen Zak nacho chips in de zak verkruimelen en de helft over het mengsel strooien Geraspte kaas erover Tweede deel van de nachos erop Weer kaas 180 graden 30 min in de oven en smullen maar! Hoop dat het duidelijk is, heb er zelf een draai aan gegeven dus maken is makkelijker dan opschrijven . Wat ook heel lekker is is de zuurkool-creme fraiche schotel gewoon uit de winkel, pakje en dan met raspkaas erover. Dacht van maggi. Maar das meer wat voor de winter...
Geen eigen recept maar wij vinden hem over heerlijk: Cottage Pie Ingrediënten 1 kg aardappelen iets kruimig, geschild 1 schaal rundergehakt (ca. 500 g) 4 uien, in halve ringen 1 bakje champignons (250 g), gehalveerd 2 el mosterd 50 g boter 150 g belegen kaas, geraspt 1 pakje snijbonen (300 g, diepvries) Materialen pureestamper, ovenschaal (Ø 26 cm), ingevet Bereiden 1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de aardappelen 20 min. in water met zout. Bak ondertussen het gehakt in een koekenpan met antiaanbaklaag in 8 min. rul. Bak de ui en champignons 5 min. mee. Meng de mosterd erdoor, breng op smaak met peper en zout en schep in de ovenschaal. 2. Giet de aardappelen af boven een kom. Voeg 150 ml kookvocht en de boter toe en stamp tot puree. Meng de kaas erdoor. 3. Verdeel de bevroren snijbonen over het gehakt en dek af met puree. Bak in 20 min. goudbruin. Ik vervang wel altijd de sperciebonen voor voorgegaarde worteltstukjes omdat de kinderen niet van sperciebonen houden.
Ovenschotel met broccoli, kip, knoflook, ui, aardappels, puree en kaas. Snij de kip in blokjes, strooi er lekker wat peper op. Bak dit in een klein beetje olie. Voeg daar kwart ringen ui bij en 2 teentjes geperste knoflook. Snij de broccoli klein en kook deze. Let op niet helemaal zacht koken! Voor 2 personen snij je 4 aardappels in kleine stukjes. Deze kook je op de normale manier zoals je het gewend bent. Giet dit af. Doe daarna in de pan met aardappels een beetje water en voeg hierbij een zakje voor puree toe. Even door elkaar hutselen. Voeg daarna de kip, die je hebt gemaakt met ui en knoflook toe, ook de broccoli. Alles mengen. Alles in een ovenschaal en eventjes in de oven tot te kaas is gesmolten en een 'goud' kleurtje heeft. Eet smakelijk
Ik ken nog wel een lekker recept wat ook nog eens low budget is Benodigdheden: Kipfilet (ca. 3 stuks ) Ui Broccoli Creme Fraishe Kippen ragout Geraspte kaas Bereiding: Kook de broccoli even bijtgaar ( niet te ver ).Laat de broccoli goed uitlekken. Snijd intussen de ui fijn en de kipfilet in blokjes en kruid deze naar smaak, bak de kip goudbruin en bak op het eind de uitjes even mee. Doe dit mengsel in de ovenschaal en verdeel daar de broccoli over en strooi nog wat extra kerrie kruiden eroverheen. Mix de creme fraishe en de kippen ragout met elkaar en verdeel dit mengsel over de broccoli en kip. Dan de geraspte kaas er overheen en dan ca 20/25 min tot de kaas goudbruin is de oven in. Oven voorverwarmen op 180 graden. TIP: Vervang de kippen ragout voor bijvoorbeeld champignonnen ( of hoe je dat ook schrijft ) ragout