Hallo, Mijn dochter wil 's avonds voordat ze gaat slapen soms wel, en soms niet drinken (borstvoeding). Soms wil ze rond een uur of elf alsnog drinken, maar soms ook niet. Haar laatste voeding is dan haar avondeten plus toetje geweest. Als we haar 's ochtends uit bed halen heeft ze dan nauwelijks of niet geplast. Dat is op zich niet zo gek natuurlijk, maar.. er wordt toch altijd gezegd dat kindjes na de nacht juist een hele natte luier moeten hebben? En ik hoor en lees vaak van kindjes die door hun luier heen lekken gedurende de nacht. Kan het kwaad dat dochter 's avonds soms niet wil drinken en 'dus' 's ochtends een (bijna) droge luier heeft? Dochter is 13 maanden trouwens.
hoe is de luier daarna? mijn meisje plast altijd pas als ze wakker is. Dus als ze rustig wakker word en ze speelt nog even in bed dan is de luier nat. En soms als ze een beetje huilirig wakker word ga ik gelijk erheen en dan is ze ook bijna droog. De luier erna is dan doorweekt.
Mijn dochtertje heeft de ene ochtend een kletsnatte luier en de andere (vanmorgen bijvoorbeeld) een hele droge. En dat terwijl ze voor het slapen een flinke beker warme melk krijgt. Het verschilt dus heel erg. Ik vergelijk het altijd maar met mezelf, de ene ochtend ren ik naar de wc, de andere ochtend kan ik makkelijk tot 10 uur wachten.
Mijn zoontje heeft ook vaak een droge luier 's ochtends. Hij wil niets meer drinken voor het slapen, alleen een paar slokjes water na het tanden poetsen. Hij drinkt bij het eten nog een bekertje melk, en daarna dus niets meer. Ik vraag me ook wel eens af of het kwaad kan, en daarom houd ik altijd goed bij wat ie overdag drinkt en of dat genoeg is.
Mijn zoon drinkt nog wel elke avond rond 11 uur zijn fles en heeft 's ochtends ook amper natte luiers. Hij plast meestal pas zodra hij goed wakker is. Ik heb juist ergens gelezen dat dat normaal is, dat er 's nachts een hormoon wordt aangemaakt dat de aanmaak van urine remt. Hierdoor kun je dus uiteindelijk droog de nacht door komen.