Onze salarissen liggen redelijk dicht bij elkaar en wat we overhouden ook. Hij heeft (eigenlijk had, heeft zn motor verkocht na zn ongeluk) een crossmotor. Daar gaat echt veel geld in zitten. Evenals de vijver in de tuin met koivissen. Ik heb gewoon geen zin om daaraan mee te betalen. Daarom bij ons gezamenlijke rekeningen, maar ook onze eigen rekeningen.
Gezamenlijk, alles. Hij weet niet eens hoe hij moet internetbankieren, dus ik regel alles. Gaat prima. We grappen wel eens. Hij zorgt dat het binnen komt en ik geef het uit
Wij krijgen salaris op onze eigen rekeningen en storten elke maand een bedrag naar rato (ik werk 3 dagen en hij 4) op de gezamenlijke. Hier worden de vaste lasten van betaald en zo houden we allebei ons eigen ‘zakgeld’ voor de maand over.
Wij hebben samen 1 betaal en 1 spaarrekening en dan nog spaarrekeningen voor de kids. Gelukkig hebben wij eigenlijk nooit conflicten over de uitgaven. Vinden van elkaar dat we goed kunnen nadenken of uitgaves “ nodig” zijn en bij grote dingen overleggen we meestal. Werkt prima
Zo is onze constructie ook inderdaad. Hij betaalt ietsie meer hypotheek, rest is allemaal 50/50. En dan nog gezamenlijk sparen. Rest is gewoon voor onszelf.
Zo is t bij ons ook. We zijn ook al samen vanaf tieners, dus we hebben samen alles opgebouwd. We zijn samen een gezin, of de één daar nu meer buitenshuis voor werkt dan de ander, dat maakt voor ons niet uit, we zijn één gezin en hebben bewust gekozen voor deze verdeling in werk/huishouden.
We hebben een gezamenlijke rekening voor onze vaste lasten. Op die rekening komen onze salarissen binnen en betalen we alles wat voor ons gezin is. Alles wat overblijft, verdelen we over onze eigen (betaal-)rekeningen. Daar betalen we onze eigen hobby's van en bijvoorbeeld uitjes die we met vrienden hebben. Vanuit de eigen rekeningen, sparen we ook ieder apart.
ja dat scheelt misschien ook ,hier ook al als tieners bij elkaar. We hebben dus ook geen "leven gehad" voor elkaar. alles samen opgebouwd.
Samen en apart. We laten de salarissen op 1 rekening komen en daar gaan alle vaste lasten en kosten voor levensonderhoud af. We hebben allebei een aparte rekening en daar gaat ongeveer 160 p.p. naartoe, dat is voor mij bijvoorbeeld voor de sportschool, weight watchers en leuke dingen te doen. We sparen ook op een gezamenlijke spaarrekening, we hebben een kids spaarrekening en we hebben allebei een eigen spaarrekening waar we zelf geld op kunnen zetten vanaf onze eigen rekeningen.
Maar uiteindelijk (indien gemeenschap van goederen) is het toch 1 pot nat? Alles wat hij aan zijn hobby uitgeeft kan niet ergens anders naar toe, dat is toch niks anders dan wanneer je alles samen doet?
Wij hebben nog wel allebei een eigen betaalrekening waar het salaris op gestort wordt, maar zodra deze binnen is storten we dit volledig op onze gezamelijke rekeningen waar alle lasten van worden betaald. Een X bedrag gaat naar onze gezamelijke spaarrekening. Alles doen we samen, werken beide fulltime en wat van mij is van hem en andersom. In het begin van onze relatie was alles nog apart, maar dat werkte bij ons niet. Man had soort van gat in zijn hand, dus ik regel alles financieel Oh ja en zoon heeft een eigen rekening. Maar die beheren wij!
Apart en gezamenlijk. Mijn man is zelfs zo lief om elke maand geld op mijn rekening te storten. Ik leen ook rustig mijn pinpas of creditcard aan hem uit en vice versa.
Wij hebben beide onze eigen rekeningen en 1 gezamenlijke. In de gezamenlijke storten we maandelijks (naar draagkracht) geld voor eigenlijk vrijwel alles. Dingen zoals o.a. hypotheek, boodschappen, cadeautjes, auto's, tanken, schoonmaakster, maar ook voor vakanties en onderhoud aan huis/tuin storten we maandelijks een vast bedrag. Wanneer we meer verdienen hebben we ook beide nog een eigen potje voor leuke dingen. Zo hoeven we nooit te overleggen voor echte grote aankopen want dat zou voor ons niet goed voelen. Maar ook niet als iemand ineens bijvoorbeeld duizend euro gezamenlijk spaargeld aan iets uitgeeft.
Dat lijkt mij ook. Ik geef niks om het 1000e xboxspel en mijn man niks om de 500e plant in huis, maar dat is dan toch prima in evenwicht? En in gemeenschap van goederen lijkt het mij helemaal niets uitmaken
Een gezamenlijke rekening voor de vaste lasten, boodschappen, kleding. Waar alles op binnenkomt zoals de lonen. Een gezamenlijke spaarrekening voor als er iets kapot gaat zoals een wasmachine of vakantie. Maar beide hebben wij nog een eigen betaal en spaarrekening waar ieder een bepaald bedrag op krijg voor uit eten of voor hem het roken. Wat over is op onze eigen spaarrekening. Stel het loopt mis waar wij niet vanuit gaan kunnen wij op eigen benen staan. En de kleintjes hebben een eigen spaarrekening.
Ik heb geen zin me te verdedigen ofzo, hoeven anderen die het anders doen ook niet toch? Wij vinden het prettig zo. Gezamenlijk doen we gewoon wat we willen, rest is voor onszelf. Er hoeven geen dingen gelaten te worden gezamenlijk.
Ik heb hier wel eens gelezen dat het geld en de rekeningen op een bepaalde manier verdeeld werden en dat de moeder de vader moest vragen of hij voor 1 keer de tandartsrekening oid voor de kinderen wilde betalen omdat er iets met de verzekering of het salaris was waardoor zij niet genoeg geld had. Dat vind ik dan echt een maffe situatie.
Het was gewoon een vraag uit nieuwsgierigheid hoor. Ik snap de argumentatie namelijk gewoon niet. Het totaalbedrag wat binnenkomt blijft toch hetzelfde, of je het nu deelt of niet.