Ik zit bij het pzp (CZ), en daar staat in de papieren dat parkeren voor eigen rekening is. Belachelijk maar helaas is het zo.
Miepie heeft gelijk. Hier stond het bij twee verschillende organisaties wel in de voorwaarden en ik hoor het eigenlink altijd. En niet de keus om met de auto te komen... Bij mijn eerste had ik een kraamhulp uit oosterwijk, half uur verderop. Ik wilde maar 1 kraamhulp en zij was de enige die 8 dageb achtereen kon. Wie zegt dat alle kraamhulpen op fietsafstand wonen?
Geen ervaring, maar het lijkt me logisch dat jij voor die kosten opdraait. Een kraamhulp moet beschikken over een auto omdat ze soms met spoed bij een bevalling moet zijn. Jullie hebben ervoor gekozen ergens te gaan wonen waar het betaald parkeren is. Ik zou de gemeente eens bellen of er geen mogelijkheid voor ontheffing is. Anders vrees ik dat het jullie geld gaat kosten. Misschien een paar straten verderop parkeren?
Oke, wel netjes en gastvrij inderdaad. Wij gaan ook weleens op visite waar parkeergeld gevraagd wordt en betalen dat zelf. Of we kiezen ervoor pas ná het einde van parkeertijd te gaan OF parkeren 10min verderop waar het gratis is en lopen dat stuk als we lang blijven.
het lijkt mij dat het kraambureau dat toch betaalt, net als de kilometers... ik vind niet dat jullie ervoor op moeten draaien, maar ook de kraamverzorgster niet. Zij kiest er ook niet voor dat jullie daar wonen....
Hier was het ook zo dat het gezin moest zorgen voor een parkeerplaats. Echter wonen wij in een dorp, dus was dat geen probleem.
Ik vind het niet meer dan logisch eigenlijk! Het kraambureau of de kraamverzorgster kan het toch niet helpen dat jullie in een betaald parkeren gebied wonen? Is er in de buurt niet een plek waar ze gratis kan parkeren en zo alsnog bij jullie kan komen? Of neem contact op met de gemeente, bestaan er voor zulk soort situaties geen tijdelijke pasjes ofzo.
Tja, hier heb je wel bij sommige van die bureaus voor ouderenzorg dat hun werknemers zelf voor eventuele parkeerkosten moeten opdraaien. Natuurlijk zijn er altijd verzorgers bij die proberen bij de oudjes dat zij hun parkeerkosten betalen. Soms lukt dat en soms niet. Maar als het lukt mooi meegenomen voor hun dan. (zelf ga ik er niet mee akkoord hoor, maar ik weet dat het gebeurt) Misschien probeert deze kraamhulp dat ook?
Waarom moet ze bij jou voor de deur parkeren, ze kunnen toch ook in een gratis deel gaan staan en dan maar een eindje lopen of fietsen, ze kiezen dr toch zelf voor om bij de deur uit te stappen.
Ik zou het bureau even opbellen om het na te vragen. Bij veel bureaus krijgt de hulp dit gewoon vergoed van het bureau
geen ervaring met betaald parkeren en kraamhulp, maar ik weet dat bij mijn ouders in de buurt als iemand een feestje ofzo heeft ze gewoon de bezoekerspassen bij de buren halen en dat niemand daar moeilijk over doet. Je zou vast een balletje kunnen opgooien bij je buren. En ik zou ook naar parkeerbeheer bellen. wie weet kan je idd ontheffing krijgen. Dat kregen wij met ons trouwen ook. gewoon extra parkeerkaarten voor tijdelijk op nummerbord.
Bij kraamzorg De Waarden is dit ook zo.. Parkeren In grootstedelijke gebieden is er vaak een parkeerprobleem. Wanneer dit probleem zich voordoet in uw woonomgeving, verzoeken wij u een eventuele parkeerontheffing voor de kraamverzorgende te regelen. Wanneer de kraamverzorgende parkeerkosten moet maken, brengt zij de kosten bij u in rekening. Gelukkig hebben wij gewoon (gratis) plek voor de deur anders zou ik het ook belachelijk vinden dat je hiervoor moet betalen.
Bij de kraamzorg waar ik werk is dit niet het geval. Kraamverzorgenden kunnen de 1e dag declareren, en daarna zijn ze er idd zelf verantwoordelijk voor. Veel kv'en hebben zelf een kaart waarmee ze kunnen parkeren (en ontheffing krijgen) en anders moeten ze een stukje met de fiets of het OV. Maargoed, ik heb het over groningen, niet over amsterdam. Misschien dat het daar weer anders zit.
Ik heb zelf als kraamverzorgende gewerkt. (nu 2 jaar geleden) En we waren toch echt verplicht om met de auto/ fiets te reizen. En ook was het zo dat de kraamgezinnen verantwoordelijk waren voor de parkeerkosten mits het niet anders kon natuurlijk (vergunning parkeren of op loopafstand gratis parkeren. Volgens mij stond dit bij ons wel in de contracten die de kraamgezinnen kregen. Ik vind het dan ook vreemd dat jullie kraamverzorgende geen eigen vervoer had en aangewezen was op openbaar vervoer. is toch lastig als je middenin de nacht naar een bevalling moet en er geen bussen/treinen rijden haha En aangezien de meeste bevallingen 's nachts plaatsvinden en dat het toch in je takenpakket hoort als kraamverzorgende zijnde. Sowieso moesten we toen binnen 1 uur bij het kraamgezin zijn tijdens een bevalling dat red je nooit met openbaar vervoer als je zo'n 50 km moet afleggen.
Dat is toch alleen voor de bevalling, de andere dagen komt ze op een afgesproken tijd binnen zou ze desnoods kruipend kunnen doen
TS; ik las net op het internet dat er gemeentes zijn die parkeervergunningen afgeven voor hulpverleners, even informeren bij je gemeente welke mogelijkheden zij hebben.
Volgens mij kunnen ze jullie daar indd niet voor laten opdraaien.. Weet natuurlijk niet precies hoe t zit maar een stel vrienden is ook pas bevallen, wonen midden in het centrum en zij heeft toevallig zelf gevraagd hoe het met het parkeergeld zit, maar de kraamzorg gaf aan dat dat iig niet de verantwoording van de client was..
Volgens mij heeft niet de kraamverzorgster dit gezegt maar de intaker die de intake doet namens de organisatie (als ik het goed begrijp) Die zal heus weten welke wetten en regels er binnen de organisatie gelden. Je kan wel aangeven dat dit verteld is na het tekenen van de papieren misschien dat je er dan nog zonder kosten onderuit komt. Persoonlijk vind ik het niet meer dan logisch dat jullie de kosten betalen. Jullie hebben besloten om in dat gebied te wonen. De kosten kunnen behoorlijk hoog oplopen en het kan toch niet de bedoeling zijn de kraamverzorgster of kraambureau dat betaald. Ik denk dat er vast wel een mogelijkheid is met de gemeente, bel ze even! Dit probleem zal zich vast vaker voor doen! Je kan altijd even bellen met het kraambureau, misschien hebben ze zelf wel een creatieve oplossing en anders toch naar de buren?!
Doen alle kraamverzorgenden ook bevallingsassistentie, of heb je daar een extra aantekening voor nodig? Beetje off topic, maar ik werd nieuwsgierig door een aantal posts. Iemand die geen bevallingen doet, hoeft ook niet op stel en sprong ergens naartoe te komen. Al doet ze er twee uur over om bij mij thuis te komen.... Voordeel hier was wel dat het 's nachts niet betaald parkeren is. Beide kids zijn 's nachts geboren, en de kraamhulp was ruim voor 9 uur de deur weer uit. Dat werkt weer anders in het Centrum, waar het 24 uur per dag betaald parkeren is... Maar dan moet het toch lukken om een kraamhulp te krijgen die op fietsafstand woont, dat verzorgingsgebied is zó dichtbevolkt.