Wat zijn de blijvertjes die je echt aan anderen zou aanraden vraag ik mij af? Dan heb ik alvast inspiratie voor volgend jAar.. Of voor een keer tussendoor als er gasten komen?
Tompouce van avocadomousse en gerookte zalm https://www.ah.nl/r/1194731 deze lukte verbazingwekkend goed en was nog echt lekker ook!
https://www.flyingfoodie.nl/recept/homemade-luxe-eendenbitterballen/ Ik had er kroketjes van gemaakt ipv bitterballen en geserveerd op een bedje van waterkers, met een sinaasappel-mosterdmayonaise (sinaasappelrasp, grove mosterd en fijngesneden bosui door (zelfgemaakte) mayonaise). Dit dessert voor 8 tot 10 pers ging helemaal op (wij zijn met zn 6-en ) https://rutgerbakt.nl/ijs-recepten/karamel-parfait/
De AH had dus in het vegamenu een soort paddenstoelen taartjes met kaas. Die waren echt verbazingwekkend lekker. We hadden ze gewoon voor het gemak en niet voor de kerst. Maar die zou ik dus best met kerst durven serveren.
Deze. Super simpel maar zoooo lekker. https://www.mijnspar.be/recepten/trifle-met-rood-fruit-mascarpone-en-witte-chocolade
gegratineerde champignons bakje grote champignons bakje Philladelphia fijne kruiden Jong belegen kaas Beetje olie (bij voorkeur met knoflook) Paprikapoeder Champignons schoonmaken, steeltje er uit halen en evt beetje verder uithollen. Allemaal in een ovenschaal leggen met de bolle kant onder en de opening boven. Olie er overheen strooien (scheutje) Vullen met philladelphia Snufje paprikapoeder Afdekken met een plakje kaas +- 20 minuten in de oven op 200 graden. Pas op met eten want ze zijn vernijnig heet en blijven dat best lang. Je kan t prima een dag van te voren voorbereiden en in de koelkast klaar zetten. Hoef je t alleen maar in de oven te schuiven op kerst zelf.