Bevalling van Liedje

Discussie in 'De bevalling' gestart door liedjesmama, 5 sep 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. liedjesmama

  5 sep 2007
  16
  0
  0
  Zuid-Holland
  Inmiddels alweer 10 maanden geleden, maar heb intussen ook altijd meegelezen met de rest. En een positief bevallingsverhaal van een eerste kind is nooit verkeerd leek me zo!

  Ik was 39 wkn en 3 dagen zwanger toen ik ingeleid werd in het ziekenhuis. Ik had bij 24 1/2 week al weeen gekregen en ben toen geremd en heb vervolgens 10 wkn plat gelegen. En toen kwam ze dus maar niet! Gelukkig maar natuurlijk, maar de tas staat natuurlijk al wel dan bijna 15 wkn klaar dus ze mag dan wel eens komen. bij 38 wkn ben ik gestript, maar dat had uiteindelijk geen effect. Dus toen de gyn vroeg of ik ingeleid wilde worden heb ik natuurlijk ja gezegd!

  Goed, om 7.30 heeft hij de vliezen gebroken. Omdat het al wel rommelde hebben ze een uurtje gewacht met het infuus. bij het vliezen breken had ik al ruim 3cm ontsluiting en was het helemaal week en verstreken. Ze hingen net toch het infuus aan om 8.30 toen ik een weeenstorm kreeg. Dit duurde een uur en toen kreeg ik persdrang (onmiskenbaar, geen twijfel mogelijk en niet meepersen was gewoon geen optie..) er stond nog een klein randje dus ze wilde dat ik zuchtte, maar dat vond ik niet zo'n goed plan. Gelukkig zag ze dat al snel ook in (ik kende de arts ass...) dus heeft ze het randje weggeduwd. Het persen duurde wel lang, 7 kwartier, maar dat had ik niet in de gaten, had voor mijn part ook 1 kwartier kunnen zijn. ik moet ook zeggen dat het me allemaal iets te snel ging en ik heel sterk het gevoel had dat iemand echt een foutje gemaakt moest hebben. het kon toch niet werkelijk de bedoeling zijn dat dat kind er zo uit moest, dat ging toch nooit passen. Dus of ik echt heel goed geperst heb in het begin....Gelukkig zeggen ze toch wel dat je het goed doet..
  Maar goed, na 7 kwartier en een flinke knip was mijn dochter er dan eindelijk, apgar 9/10, 3800 gram. mijn man in tranen, erg mooi gezicht.

  De placenta kwam ook snel, hechten viel reuze mee en ze ging binnen een half uur aan de borst en ze snapte het helemaal!

  Al met al dus 4 uur totaal, waarvan 3 uur echt bevallen (1e uur had ik weinig last). Ik vond het een superervaring! de pijn vergeet je toch en ik vond het machtig om mee te maken waartoe een lichaam in staat is!
  Die knip vond ik achteraf wel jammer, maar ook dat komt allemaal goed gelukkig! ik was wel helemaal in mezelf gekeerd, ik hoorde de rest wel ongeveer, maar het ontging me volledig waar ze het over hadden!

  Maar geen drama bevalling gelukkig en dat is heel wat waard!
  helaas heb je dat natuurlijk niet voor het uitkiezen...
   
 2. girly

  girly Actief lid

  14 feb 2007
  489
  0
  0
  nou hier ga ik ook voor, het is allemaal zo spannend! gefeliciteerd met je kleine meisje!
   
 3. Jucade

  Jucade VIP lid

  20 jul 2006
  18.229
  0
  36
  Assemblagemedewerkster
  Nog gefeliciteerd :) een beetje laat, maar goed.. N goede bevalling dus. Geniet maar met volle teugen want t gaat zo hard hè?
   

Deel Deze Pagina