Ik heb een wens in mijn geboorteplan staan: Indien alles medisch in orde is, wil ik na mijn bevalling in het ziekenhuis, het liefst zo snel mogelijk naar huis. Of dit nu overdag is, in de avond of in de nacht. Het is ons vijfde kindje, dus onzekerheid is er niet, wij redden ons wel Na mijn derde bevalling om 3.33 in de nacht mocht ik ook meteen naar huis, toen waren we om 6.00 uur thuis. Heerlijk. Dit was in een ander ziekenhuis toen liep ik bij de gyn. Ik heb dit een aantal weken geleden voorgelegd bij mijn verloskundige (zij gaat niet mee naar het ziekenhuis gezien ik pijnbestrijding krijg) en zij zou dit in het team overleggen, zij gingen zelf beslissen omdat ze volgens haar als verloskundigen van een praktijk ook eindverantwoordelijk zijn ondanks dat ze niet bij de bevalling aanwezig zijn. Ik kan me bijna niet voorstellen dat als medisch alles in orde is waarom ik niet naar huis zou mogen. Ik krijg morgen meer te horen, vind het toch best vreemd, als je 's nachts thuis bevalt is er ook niemand die de nacht bij je blijft toch? Iemand hier ervaring mee?
ik heb er verder geen ervaring mee, maar t lijkt mij dat als alles medisch gezien in orde is, jij goed ter been bent en je geplast hebt dat je dan gewoon naar huis kan hoor...
Volgens mij schilt het per ZH. Ik heb namelijk idd ook van een stel gehoord dat pas naar huis mocht als er gegarandeerd kraamzorg thuis aanwezig was, óf pas na acht uur 's morgens. Wij mochten wel holletje in de nacht naar huis, maar eerlijk gezegd had ik kruipend nog gegaan en als ik daar papieren voor had moeten tekenen.... no problem
Ze hebben mij wel laten blijven in het zh na mijn bevalling en ik ben om half 10 bevallen. Ben overigens wel ingeknipt en heb pijnstilling gehad (pijnpompje). En ze hebben buikcompressie gedaan. ik weet niet of dat invloed heeft op een beslissing van de overnachting omdat het toch niet helemaal zonder slag of stoot is gegaan, maar had het zelf niet zo heftig ervaren als dat ik dat later van anderen hoorde. Maar volgens mij was er medisch niet zoveel aan de hand Ik vond het vooral heel erg voor mijn man want je bent net papa en dan moet je je vrouw en kind achterlaten in het ziekenhuis en kan je lekker alleen in je bed gaan liggen na zo'n ervaring... dus wil ook graag zsm naar huis met de baby na de bevalling samen met mijn man.
Mijn moeder werd voor de vierde keer moeder van mijn zusje (2007) en aangezien de bevalling intotaal maar iets van 2 uur duurde, mocht ze meteen naar huis. Helaas was er net wisseling van dienst, dus moest ze wachten met douchen en kon ze daardoor pas later naar huis. Ik denk dat de regels wel wat anders zijn op het moment dat je al meerdere kinderen gebaard hebt.
Ik denk dat het afhangt van je bevalling. Ik was om 19:00 bevallen maar ik moest blijven omdat ik 1,8 liter bloed was verloren en pijnbestrijding had gehad. Ik wilde toen ook dolgraag naar huis met m'n dochtertje Spannend een vijfde kindje! Lijkt me heerlijk zo'n groot gezin.
Ik ben bij de jongste 's avonds om acht uur bevallen. Rond elf uur was alle nazorg klaar. Wij mochten naar huis, maar dat wilde ik niet. Daar was iedereen behoorlijk verbaasd over. Blijkbaar gaan de meeste net bevallen vrouwen liever naar huis..
Dat heb ik ook hoor, liefst blijf ik een nachtje just in case. Mocht er nog iets fysiek toch niet in orde blijken dan is er tenminste hulp. Ik snap ook dat er vrouwen zsm naar huis willen maar voor zover ik weet kan dat ook gewoon bij een poliklinische bevalling.
Hier had zoontje in het vruchtwater gepoept dus moesten we na de bevalling (12 uur smiddags) nog acht uur blijven. Om acht uur 's avonds de kinderarts mog even gezien die hem volledig goedkeurde en toen mochten we dus naar huis. Wel hadden we de kraamzorg gebeld om te vragen of het mogelijk was dat er nog even iemand langs kwam om te helpen opstarten voor de nacht. Het was de eerste en dat vonden we toch wel een heel fijn idee! Gelukkig was dat geen probleem. Als dat niet had gekund dan had ik er waarschijnlijk voor gekozen om nog een nachtje in het ziekenhuis te blijven (dat mocht ook van het zkh, die lieten de keuze aan ons). Nu bij de tweede denk ik dat we sowieso naar huis gaan, we redden ons wel
Ik dacht eigenlijk ook dat we zodra het kon naar huis zouden worden gestuurd.. Helaas liep het wat anders. Zoontje poepte in het vruchtwater waardoor je langer moet blijven en hij is met de vacuumpomp geboren.. Ik ben ook rond 12 uur 's middag bevallen, dus zouden eigenlijk ook 's avonds naar huis mogen.. totdat mijn koorts ook bleef, dus uiteindelijk een nachtje met zn tweetjes gebleven. Was prima zo! Ik denk dat je maar (ongeacht hoeveel bevallingen ook) maar moet laten leven die dag, en dat je wel zult zien hoe het loopt. Er hoeft maar iets te gebeuren tijdens je bevalling en misschien willen ze je weer even houden, dan ben je misschien teleurgesteld.
Ik ben bij m'n eerste kindje om 20:00uur bevallen na 17uur (ruggenprik + 3 kwartier hechten) om 23:00uur was alles klaar en mochten we naar huis gaan. Ik heb hier zelf erg spijt van gehad. Zaten we daar midden in de nacht doodop met opeens een baby. Ik kon niet meer op of om van de pijn, en mijn man wist ook niet wat te doen,....en dat na al een nachtje te hebben doorgehaald We waren blij dat daar sóchtends om een uur of 09:00uur de kraamzorg aan kwam.
Ben bij mijn tweede om 02.40 bevallen en om 4.30 was ik thuis! Dus als alles goed gaat mag je gewoon naar huis hoor Daarna nog lekker met zijn alle in bed gekropen en sochtends kwam de kraamzorg!
Bij ons ziekenhuis mag/moet je na een poliklinische bevalling na het douchen naar huis. Maar na een medische bevalling (en dat wordt het, met pijnbestrijding) 'moet' je minimaal blijven tot je kindje door de kinderarts gezien is en die loopt 's ochtends zijn ronde over de kraamafdeling. Als je dus om 13.00 's middags bevalt, heb je dus eigenlijk 'pech' en zul je de nacht moeten blijven.
Toevallig had ik hier net een gesprek met de kraamzorg en hadden we het daarover. Het schijnt per ziekenhuis verschillend te zijn of ze je 's nachts ook ontslaan of niet. Bij ons ziekenhuis is dat wel zo, en ik wil inderdaad ook gewoon graag naar huis daarna. Maar dat is dus afhankelijk van je ziekenhuis. Ik denk trouwens dat de VK daar niet per sé de doorslaggevende factor is!
De oudste mochten we na 3 uur naar huis. De jongste geboren na inleiding met 37.2 moesten we sowieso blijven door startblokken en cholestase bij mij. Ze vertoonde was prematuur gedrag dus opgenomen onder kinderarts uiteindelijk geloof ik 2 of 3 dagen gebleven. Ze moest plassen dit deed ze niet... de 3e dag gelukkig wel 😊
Ik werd alleen ontslagen als ziekenhuis van de kraMzorg bevestiging g kreeg dat zij er zouden zijn als wij thuis waren Was dan ook zo blij dat bij het bureau dat wij hadden gekozen opstarthulp zat ongeacht tijdstip komt er een kraamzorg je een paar uurtjes helpen met settelen Dus toen mocht ik naar huis en hoefde niet nog een nacht te blijven anders hadden ze me alleen overdag ontslagen
Even voor de duidelijkheid: Bij complicaties vind ik het geen enkel probleem als ik langer zou moeten blijven. Verder beval ik in het ziekenhuis omdat ik een ruggenprik krijg. Dit is geen reden om langer te blijven. Zodra je naar de wc bent geweest, en je kunt normaal lopen en functioneren mag je naar huis (althans in het ziekenhuis waar ik de vorige keer beviel). Ik heb inmiddels van mijn vk begrepen dat ik wat hen betreft gewoon naar huis mag. Binnenkort hebben we een voorlichtingsavond in het ziekenhuis, dan ga ik het nog een keer vragen.
Als medisch alles in orde is, mag je gewoon naar huis; ze kunnen je niet verplichten daar te blijven. Wij hebben met onze jongste zelfs op het punt gestaan tegen medisch advies naar huis te gaan met haar, toen zag de kinderarts ineens in dat wij gevangen zaten in een protocol en mochten we gewoon met ontslag. (Ze lag toen twee dagen op neonatologie in een gewoon bedje, geen monitor aangesloten, niks, ze mocht volgens protocol niet bij mij op de kraamafdeling liggen, gezien haar ietsje lage bloedsuiker wilde ik vaak borstvoeding geven, maar dit werd me door het protocol onmogelijk gemaakt; doordat ik niet ieder uur kon voeden, kon haar bloedsuiker nooit omhoog gaan, waardoor ze dus maar daar moest blijven... echt achterlijk! Uiteindelijk heeft de kinderarts haar bloedsuiker tweemaal gemeten na wat bijvoeding, zodat het op papier goed was, en toen mocht ze mee. Het klinkt dus roekeloos dat 'tegen medisch advies in', maar dat was het absoluut niet, als ze op de kraamafdeling had gelegen had ze nooit een te lage bloedsuikerspiegel gehad.)